Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Očitno se ne razumemo...
Imaš prav ti in jaz... govorim o plačilu storitve za neevrske transakcije, ki jo od lanskega decembra zaračunavajo nekatere banke pri plačilu z debetnimi/kreditnimi karticami. Temu se izogneš na opisan način. Glede plačila prvizije s plačilomom s PayPalom... v vsej svoji zgodovini internetnih nakupov mi na eBayu ali tuji trgovini niso nikdar zaračunali pribitka.
Sem pa to doživel v slovenskih internetnih trgovinah (Vallis-Moje leče, Telekom...). Tega po novem ne bodo smeli več glede na uredbo.
Vem o čem govoriš, ampak @igi ni tega spraševal (kako se izognit plačevanju pribitka za neevrske transkacije pri nekaterih bankah).
Glede teh pribitkov, bomo še videli. Prav fiksnega pribitka mi zaenkrat ne računajo niti Sparkasse, niti N26, niti Revolut, niti boon, niti Curve. So pa že od nekdaj razlike v tečajih, kamor je ponavadi vračunana provizija. Curve ima recimo 1% foreign exhcnage fee, medtem ko N26 za plačila nudi direktno MasterCardov exchange rate brez dodatnih provizij. Revolut ima svoj exchange rate, ki je včasih bolj včasih pa tudi manj ugoden od MC, ampak do sedaj je bilo oboje še vedno bolj ugodono od tega kar mi nudi sparkasse. Da o dvigih v tujih valutah ne govorim. Če kdorkoli od njih uvede dodatne provizije, bomo pač uporabljali tistega, ki bo bolj ugoden takrat.
Kar se pa tiče plečavnja dodatnih provizij pri plačevanju s PayPalom za končne kupce, pa sem doživel tudi pri tujih spletnih trgovinah. Na eBayu seveda ne. Samo ne eBayu tako druge opcije velikokrat sploh ni in prodajalec pač nastavi takšno ceno, da si pokrije use provizije. Podpiram sicer, da se ne dela razlik. Je pa dejstvo da bodo trgovci enostavno prilagodili cene za vse.