Kaos na štajerski avtocesti

zlati

Pripravnik
24. mar 2008
32
0
6
Do sedaj sem bil nakako potrpežljiv, danes pa mi je šlo čez rob. Dva gradbišča, skoraj četrtino dolžine kolona nekaj km, dejansko je med Mb in tepanjem samo še pol avtocestem Dars pa kasira pa polno tarifo???? Kje je zdaj naš prometni minister, ki toliko obljublja? Mu zmanjkuje denarja za avtoceste? Dejansko plačujemo za to, da stojimo v koloni!!!
Ne vem, kako bo povečal pretočnost na cestninskih postajah, če pa za kamione ne bo vinjet. Na Tepanjah je kolona, na obeh pasovih, tudi 2km in več, v njej pa 90% kamionov??? Le kako bo povečal pretočnost osebnih vozil?? Spet nateg!
ABC pas na Tepanjah po moje ni daljši, kot 250m, Okrog LJ in proti Primorki so si ljubljanski prometni strokovnjaki, ki radi potujejo na Primorsko, podaljšali ABC pas, mislim, da je okrog 1500m, sever Slovenije je pač neka periferija
17758-icon_confused.gif

Potem pa še na začetku ABC pasu stojijo policaji in pridno kasirajo tistim, ki se peljejo po odstavnem pasu 10km/h, mimo kamionov na ABC ali Konjice! Saj vem, da vožnja tam ni dovoljena, ampak nekaj tolerance v tem kaosu??? To se dogaja redno.

Danes sem bil spet eden izmed tistih srečnežev. Popizdil, rekel, da grem po dokumente v prtljažnik, varnostni trikotnik, ga postavil za vozilo, slikal z telefonom in vljudno izročil dokumente organom. Predstavljajte si, kaj se je potem dogajalo
evil.gif

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
katastrofa..sploh v sl. bistrici..sem se zadnjič hotel izogniti in šel po stari cesti pa še večja gneča

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zlati pravi:
Danes sem bil spet eden izmed tistih srečnežev. Popizdil, rekel, da grem po dokumente v prtljažnik, varnostni trikotnik, ga postavil za vozilo, slikal z telefonom in vljudno izročil dokumente organom. Predstavljajte si, kaj se je potem dogajalo
evil.gif
in kaj se je potem dogajalo? Kolk so ti nabili kazni?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Meni recimo ni jasno, zakaj je treba kar naprej nekaj razbijati avtoceste. Povsem OK cesta, a oni jo gredo preplastiti, par km naprej pa so udarne jame, a jih nihče ne popravi.
Dva debilizma, na štajerski avtocesti. V smeri proti Celju, pred počivališčem Lukovica, je že kakšno leto na voznem pasu totalno zjahan asfalt, dobesedno je tam udarna jama. Popravi nihče.

Debilizem DARS številka 2. Smer Celje, za izvozom Trojane že nekaj mesecev stoji zožitev na en vozni pas. Nikoli nihče ne dela. Kaj se dogaja tam ni nikomur jasno. So pa pajaci lepo zožili avtocesto in prej ali slej bodo zastoji, seveda nevarni, ker je par sto metrov nazaj ta dolgi tunel, kjer kolone niso dovoljene.

Tudi na relaciji med Celjem in Vranskim vsake toliko zaprejo par sto metrov avtoceste in verjetno brišejo prah s prometnih znakov, zastoji pa par kilometrski.

Skratka, če bi bil Osama bin Laden bi s 50 kilsko bombo odšel v DARS in vrgel v zrak tisto barako ter ljudi v njej. Bolje, da jih ni. Bo manj škode in problemov, vsaj zame.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zato ker je treba nekje denar prati. in kaj je bolje, kot razkopati nekaj metrov avtoceste in jo potem zasuti nazaj, seveda v slabsem stanju. se boljse je delati s slabsim materialom, taksnim, ki recimo vsake 3 leta odpove in potem popravljati...

nihce pa ne pove recimo, da so golden gate uspesno zgradili v prej kot 4 letih in to v 30 letih prejsnjega stoletja..wtc, spet v ameriki, so gradili po 1. nadstropje na dan (!! na dan!). samo mi, najpametnejsi slovenci, popravljamo ceste po 20m na mesec.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj zato pa zdaj Golden Gate nonstop sanirajo.
evil.gif

Pa da se sekirate glede obnov ... še nisem videl obnove pri nam, ki naj ne bi bila potrebna.
Poglej Avstrijo: Turska avtocesta ima letos napovedanih osem večjih sanacij (to je osem večjih zapor). Pa vedno poslušam, kako Avstrijci nikoli ne zaprejo cest, saj imajo nevemkako specialno dobre.
stupid-1.gif

zlati

Pripravnik
24. mar 2008
32
0
6
Največja kazen, ki sem jo dobil, je bil cca 20 mnuti postopek policista. Pihali smo, preverjali opremo vozila, prelistal je cel priročnik, vsaj 5X klical po mobitelu (ne vem, koga, šefa ali ljubico), na koncu je zapisal cel spis v neko zguljeno beležko, takšno, kot jo imajo moji šlosarji.
In epilog: doma sem ugotovil, da slike na telefonu sploh ni! Očitno sem v tisti jezi nekaj pobrkljal in sploh nisem slikal,hehe

Sem pa danes zjutraj poslušal komentar voditelja na VAL 202, podobna zgodba, mislim, da je omenil gorenjsko avtocesto. Tam so vrli policaji kaznovali voznike, ki so stali v koloni za ABC na odstavnem pasu. kazen: 250 E. In še posmeh, prehitevanje po odstavnem pasu se kaznuje z 160 E!!!
Očitno bo držalo, da policija samo polni državno blagajno. Gredo tja, kjer je najlažje pokasirat, tudi če ne ogrožamo prometa. Če stojimo na odstavnem pasu v koloni (pred cestninsko postajo) ali prehitevamo stoječo kolono z hitrostjo 10-15km/h z namenom, da zapeljemo na ABC trak ali na izvoz, po moji skromni logiki ne ogrožamo prometa.
Tisti, ki ga pa resnično serjejo, prehitevajo z 160 + km/h po desnem voznem pasu, imajo že zjutraj 0,8 alkiča v krvi, vozijo skozi naselja 100+, prehitevajo čez polno črto,... po oceni policije ne ogrožajo??? Saj tako razumem, ker jim nihče ne stopi na prste.
Pa še poglejte posnetke amaterjev na youtube, očitni prekrški! Posneta vozila z tablicami, policija pa nič.
Recimo nekaj primerov:
https://www.youtube.com/watch?v=w0Psuaq4FRk&NR=1
https://www.youtube.com/watch?v=b3Dk3TuNKg4&NR=1
https://www.youtube.com/watch?v=U7WzGyJSNTo
https://www.youtube.com/watch?v=DyOM364Hx9U&feature=related

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ko boš enkrat potreboval rešilca (bognedaj), pa bo občital za stoječimi na odstavnem, boš že vedel zakaj se tam ne stoji

zlati

Pripravnik
24. mar 2008
32
0
6
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Ko boš enkrat potreboval rešilca (bognedaj), pa bo občital za stoječimi na odstavnem, boš že vedel zakaj se tam ne stoji

Se strinjam, ampak tudi rešilec NE SME vozit po odstavnem pasu!!! Pri nas so vozniki reševalnih vozil pravi adrenalinci. V tujini (Avstrija, Švica,....ne Hrvaška ali Srbija) še nisem doživel kaj podobnega. Tam se reševalno vozilo na nujni vožnji ustavi pred rdečo lučjo, ne prehiteva čez polno črto,.....ampak, tam so vozila tudi bolje opremljena. Danes je doktrina malce drugačna (imam "stroko" v družini). Pomembno je, da ponesrečencu nudijo pravilno prvo pomoč in ga ustrezno stabilizirajo na kraju nezgode (če je potrebno), šele nato transportirajo v bolnišnico. Včasih so ga samo zašauflali v rešilca pa gas. Ne želim kritizirat voznikov rešilcev (kar nekaj jih poznam, tudi njihove razmere), ampak povedat, da nujno potrebujemo več reda na cestah, kvalitetne ceste, dobro opremljena reševalna vozila z ustreznim kadrom,...
No, malce smo zašli od teme, zato pa še eno štajerko cvetko:

https://www.youtube.com/watch?v=D7IjEZApUGk&NR=1

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Sam ti prometniki so pa res hudi asi.
V MB kaos na cesti, na gostilniškem parkirišču pa 3 policijska vozila.
bonk.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik zlati pravi:
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:

Se strinjam, ampak tudi rešilec NE SME vozit po odstavnem pasu!!! Pri nas so vozniki reševalnih vozil pravi adrenalinci. V tujini (Avstrija, Švica,....ne Hrvaška ali Srbija) še nisem doživel kaj podobnega. Tam se reševalno vozilo na nujni vožnji ustavi pred rdečo lučjo, ne prehiteva čez polno črto,.....ampak, tam so vozila tudi bolje opremljena. Danes je doktrina malce drugačna (imam "stroko" v družini). Pomembno je, da ponesrečencu nudijo pravilno prvo pomoč in ga ustrezno stabilizirajo na kraju nezgode (če je potrebno), šele nato transportirajo v bolnišnico. Včasih so ga samo zašauflali v rešilca pa gas. Ne želim kritizirat voznikov rešilcev (kar nekaj jih poznam, tudi njihove razmere), ampak povedat, da nujno potrebujemo več reda na cestah, kvalitetne ceste, dobro opremljena reševalna vozila z ustreznim kadrom,...
No, malce smo zašli od teme, zato pa še eno štajerko cvetko:

https://www.youtube.com/watch?v=D7IjEZApUGk&NR=1

Glede na to koliko kilometrov se dela z reševalnimi vozili in kako malo nesreč je z njimi je tole le tvoja ocena.
Sicer pa pokasiraš 5 KT in 3 leta ne smeš za volan urgentnega vozila. Bo dovolj?
Dvignilo se je število KT za prekršek ne pa tudi toleranca za urgentnega šoferja.
Torej je za "samoizločanje" vrhunsko poskrbljeno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pozdravljen sveznalac. Ti revez ti, ustavili so te naodstavnem pasu. Glej jaz razumem da se ti ni dalo cakati in da te je do abc steze locilo le nekaj 10 metrov, ampak tam pac ne smes vozit. Doktrina ki jo omenjas glede oskrbe poskodovancev sicer drzi, vendar si izpustil podatek da je do poskodovanca potrebno cimhitreje priti. In ravno zaradi takih mojstrov ki so prehitevali po odstavnem , so zadnjic ko je zagorel kamion z barvami, gasilci ki so prisli v drugi rundi, potrebovali 30 min da so se prebili do mesta pozara.

In sedaj si ugotovil da slik ni v telefonu... ne morejo biti, ker nikoli nisi slikal, niti nisi postavljal trikotnika in tako naprej. Ker ce si bil dovolj zbran da si poskrbel za trikotnik in podobne zadeve potem bi tudi slikal brez tezav.

Res prosim ne razumi me narobe. Razumem tvojo jezo zaradi zastojev in ker policija ne poskrbi za vecjo pretocnost cest. Ampak prosim ne pritozuj se ker so te kaznovali na odstavnem pasu in na nabijaj o nekih slikah za katere pa si sedaj cudezno ugotovil da jih ni.

Pa brez zamere

zlati

Pripravnik
24. mar 2008
32
0
6
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pozdravljen sveznalac. Ti revez ti, ustavili so te naodstavnem pasu. Glej jaz razumem da se ti ni dalo cakati in da te je do abc steze locilo le nekaj 10 metrov, ampak tam pac ne smes vozit. Doktrina ki jo omenjas glede oskrbe poskodovancev sicer drzi, vendar si izpustil podatek da je do poskodovanca potrebno cimhitreje priti. In ravno zaradi takih mojstrov ki so prehitevali po odstavnem , so zadnjic ko je zagorel kamion z barvami, gasilci ki so prisli v drugi rundi, potrebovali 30 min da so se prebili do mesta pozara.

In sedaj si ugotovil da slik ni v telefonu... ne morejo biti, ker nikoli nisi slikal, niti nisi postavljal trikotnika in tako naprej. Ker ce si bil dovolj zbran da si poskrbel za trikotnik in podobne zadeve potem bi tudi slikal brez tezav.

Res prosim ne razumi me narobe. Razumem tvojo jezo zaradi zastojev in ker policija ne poskrbi za vecjo pretocnost cest. Ampak prosim ne pritozuj se ker so te kaznovali na odstavnem pasu in na nabijaj o nekih slikah za katere pa si sedaj cudezno ugotovil da jih ni.

Pa brez zamere
Saj ti ne zamerim, zato je forum. Želel sem samo z neumnimi ali banalnimi primeri opozorit na nesmisle pri nas. Če bi razumel, bi hitro ugotovil, da želim samo, da bi se zadeve morda uredile (pa ne preko foruma, tu sam, da vidim, ali res bluzim, ali pa imam prav).
Recimo: zakaj je pred Lj ABC trak dolg vsaj 1500m (morda sem se malo tudi zmotil), na Tepanjah pa samo 250m. Kamioni se kljub prepovedi prehitevanja med 6 in 9 uro, še po klancu proti bencinskemu servisu Tepanje veselo prehitevajo, policist pa ustavlja samo tiste, ki se 100m peljejo po odstavnem pasu do ABC pasu! Takšno stanje je v tepanjah že vsaj 5 let, pa niso v stanju podaljšat ABC steze??? V LJ bi si gospodje zgradili nadstropno premostitev, če bi bilo potrebno! Včasih malce zaidemo, ampak vse, kar si želimo, so normalne razmere in naša varnost na cestah.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Problem, je, da mamo tak slabe načrtovalce in delavce, pa tudi opremo za gradnjo cestišč. Naše ceste se lahko primerjajo z nemškimi iz leta 1950.
jezen.gif

Pa ko vidim, kak delajo rondoje, kanalizacijske pokrove, robnike...
cry12bpy.gif

Pa na vlko vlečejo naš denar.

Ej folk, nekaj bo treba naret.
17758-icon_confused.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Najbolj od vseh pa je zgrešena ideja ABCja na desni strani ceste. Idiotsko do kraja.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Problem, je, da mamo tak slabe načrtovalce in delavce, pa tudi opremo za gradnjo cestišč. Naše ceste se lahko primerjajo z nemškimi iz leta 1950.
jezen.gif

Pa ko vidim, kak delajo rondoje, kanalizacijske pokrove, robnike...
cry12bpy.gif

Pa na vlko vlečejo naš denar.

Ej folk, nekaj bo treba naret.
17758-icon_confused.gif

Koliko sem jaz slišal imajo naša gradbena podjetja zelo moderne stroje. Problem je da denar namenjen za ceste ne gre za ceste...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Avtoceste v Sloveniji se gradijo na sledeči sistem ...
Lonce drži vodu, dok majstori ne odu. A kad majstori odu, lonce ti slobodno pusti vodu.
smile-1.gif

Balkan press.

Ogo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Zaprto na vseh koncih mb. Pun k.... že mam tega, prej se 10 let ni drugega delalo kot samo par lopat asfalta metalo v luknje, zdaj pa je treba vse razriti. Prekmurje pa itak, smilijo se mi kaj morajo prenašati, naj kar gredo na ceste in jih zaprejo ker to ni več res.