Kam z 85.000 eur

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Torej recimo da imam 85000eur in bi jih rad "pospravil" nekaj da bi se malce mnozili
grin1.gif

Rabil pa bi vseeno imeti vedno dostop do denarja in recimo mesecno rento iz obresti...
nekaj takega kot to omogocajo skladi...
Ali je se kaj bolj interesantnega od skladov ?
Koliko je stroskov pri izplacilu izpod treh let ?

Hvala !

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kakšni skladi? Izrazi "vedno dostop do denarja" in "mesečna renta" s skladi nista prav kompatibilna.

Skladi ne omogočajo mesečne rente - le vrednost ti raste glede na rast sklada, pa tudi davka na narejen dobiček plačaš kar nekaj (če vzameš ven prej kot v 5 letih).

Glede na tvoje želje boš težko dobil karkoli... Primer vezanega depozita pri SKB

Zavedati se moraš tudi, da so obresti obdavčene (15% za leto 2007).

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Če imaš 85.00€ jih 9/10 nekam "pospravi", 1/10 pa imej na razpolago. Menda ne rabiš vseh 85.000 naenkrat. Opcij je več; preveri kakšno drugo temo.

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
fora je v tem da jih trenutno ne rabim cez kake 5let bi pa rad kaj gradil ali kupil nepremicnino...
a vmes bi vseeno rabil imeti 1000eur neto

kaksni predlogi!?!

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Eno nulo sem zgoraj pozabil. Drugače pa ja, 8.500€ imej na trr-ju, ostalo pa razbij po skladih; takšnih in drugačnih. Pa da boš lažje spal obišči svojo banko ter nekaj denarja še tam pusti po ultra dobri obresti meri
wink-1.gif

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Kupi stanovanje in ga oddajaj :p Ali pa banka, ali pa skladi.

Za kolikor toliko spodobno stanovanje v kolikor toliko spodobnem kraju bo premalo. Če ne upoštevam tega, da bi ob nakupu takoj bila potrebna kakšna obnova ipd. Pa čez par let bi on denar potreboval ... bo spet vse skupej prodal.
wink-1.gif

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Veliko je dobrih skladov kamor lahko vložiš. Važno je, da vsoto dobro razpršiš tako, da razpršiš tudi tveganje. Trenutno mislim, da se še vedno splača vlagat v sklade na Balkanu in na Daljnem Vzhodu. Lahko pa se sam poglobiš in sam trguješ, seveda preko posrednikov. Poznam kar nekaj ljudi, ki so čist noter padli.
cool-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no, ce pa se vedno ne bos vedel kam teh 85k €, ti preko PM poslem mojo transakcijsko stevilko, pa kr komot nakazi celotno vsoto. lahko mi verjames da bos fino investiral
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

mLeb

Zelenc'
19. avg 2007
8
0
1
jaz pa bi na tvojem mestu vložil denar v kakšno mlado, perspektivno podjetje pa dobiš delež in ti je pol cel lajf zelo lepo...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik mLeb pravi:
jaz pa bi na tvojem mestu vložil denar v kakšno mlado, perspektivno podjetje pa dobiš delež in ti je pol cel lajf zelo lepo...

ja, al pa brez denarja, obiske pri psihiatru, probleme s srcem in kakšne čire na želodcu (na kratko: firma propade)

trgovanje z delnicami = the right way
dostop do keša boš imel dnevno.
sam kr neki boš pa moral cajta v to vložit - sam se pa prekleto splača.
če bi pa brez dela rad kej zaslužu, pa v sklade dej, sam si potem izbij iz glave "dostop do denarja" in "mesečne obresti"

aja, btw:
tiste mesečne obresti ki bi jih dobil v banki, moraš stran odbiti še inflacijo, ker, če hočeš imet na koncu vsaj tolk vrednosti v denarju, potem boš moral inflacijo dat nazaj k glavnici...
na koncu ostane pa tolk mal keša od obresti, da je boljš da pozabiš na to varianto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
fora je v tem da jih trenutno ne rabim cez kake 5let bi pa rad kaj gradil ali kupil nepremicnino...

kaksni predlogi!?!

Nekaj mi ni jasno. Rad bi vložil 85.000 zaradi kasnejše investicije, hkrati pa trošil po 1000 na mesec. Sem prav razumel?
5 let je 60 mesecev, se pravi, da boš v 5 letih spičil 60.000 EUR. Za 25.000 EUR (+ donos) ne bo nepremičnine.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Verjetno racuna na obresti vsaj okoli 1000 evrov na mesec. In to je teh 1000, ki bi jih rad sproti dobival.

Delnice ze mogoce. Samo prav hitro lahko imas tudi 1000 minusa na racunu predno "dvignes" tega jurja.

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Domen pravi:

kaksni predlogi!?!

Nekaj mi ni jasno. Rad bi vložil 85.000 zaradi kasnejše investicije, hkrati pa trošil po 1000 na mesec. Sem prav razumel?
5 let je 60 mesecev, se pravi, da boš v 5 letih spičil 60.000 EUR. Za 25.000 EUR (+ donos) ne bo nepremičnine.

no ja, ce bi pred 5 leti vlozil 85.000 eu v skorajda katero koli slovensko delnico, in vsak mesec vn jemal 1000eu, bi zdaj seveda imel dovolj za nepremicnino
smile-1.gif

85.000, bi na tvojem mestu vlozil v sklade. 50.000 v publikum balkan, 10.000 china, 10.000 BRIC, 10.000 ksn hrvaski sklad ki ima samo hrvaske delnice. 5.000 pa na banko, to mas na dostopu
smile-1.gif

jje pa res da z balkanom zna bit sranje zdejle jesen, zaradi kosova. upam da ne
smile-1.gif

srecno

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
Pod nobenimi pogoji ne gre skupaj naložba in takoj renta ali si pustiti 12.000 na računu za obdobje 1 leta za ostalo pa ti jaz predlagam enkratno naložbo na fondpolico kjer imaš po 1 letu 50% predujm brez ugovarjanj in si rento lahko naprej podaljšuješ in plemenitiš vložek

Za več info privat