Kam po novega Seata?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Od leve proti desni:

Leon SC - 3 vratni (za mulce)
Leon - 5 vratni (za samske ali kot drugi avto)
Leon ST - karavan (za družine)

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik mckmck pravi:
Octavia ti ne pride v poštev ti ni všeč ?
Octavija mi je ok, ampak pride enako opremljena vsaj 2k€ več, pa še Leon mi je veliko bolj všeč.
Poleg tega je tak naval na Octavie, da je čakalna doba 4-6 mesecev. Pa čez kako leto bo vsak drugi avto na cesti Octavia...

razlika v ceni se izniči oz pride octavia cenejša zaradi 0% obresti.
aja, pa tisti kasko za 1 eur na mesec... ne bom reku da je nateg ampak če greš malo okoli vprašat dobiš tudi boljše na zaravoralnicah. na kratko: fora je da podpišeš za 2 leti, prvo leto je poceni, drugo pa drago...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.131
113
Končno en lep Seat. Kje se dobi tehnične podatke za ta jajca na www.seat.si? Že 2005, ko sem zadnjega kupil je bila ista
bonk.gif

Oče je Seate nabavljal pri ga. Branki, Porsche Verovškova, vendar ne vem, če ta gospa še dela tam. Vse tri. Zmeraj se je dalo kaj na ceni narediti.

Servisirat pa avta tam ne! Razen, če se je kaj na boljše spremenilo, v kar dvomim.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Splača se ti it v en ali dva večja salona pa še kakšnega manjšega, pa malo potipaš po cenah. Solidni manjši saloni (recimo Cerar v Kamniku) se bodo trudili za vsako stranko, večji (Porsche Verovškova) pa zaradi svojega obsega prodaje mogoče razpolagajo s kakšnim procentom popusta več.
Takole na uč bi rekel, da bi se dalo na Leonu verjetno priti z dobrimi pogajalskimi sposobnostmi verjetno na enih 7-10% skonta, ampak spet odvisno na kakšen način ga boš kupil (zgornji procent je mišljen za gotovino).
Ko je prišel lani ven novi Toledo, so mi ob manjšem zanimanju takoj ponudili 6% skonta, pa je prodajalec v istem stavku rekel, da se bo dalo še kaj več naredit.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj ste vsi prepričani da je za gotovino več popusta? Že dolgo ne moreš keširati v salonu ampak moraš opraviti bančno nakazilo... V tem trenutku pa je vseeno ali je to polog, kredit, lizing...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj ste vsi prepričani da je za gotovino več popusta? Že dolgo ne moreš keširati v salonu ampak moraš opraviti bančno nakazilo... V tem trenutku pa je vseeno ali je to polog, kredit, lizing...
Mogoče nisem dobro napisal, res je vseeno ali gre za gotovino ali kredit, razlika pa je recimo le v kakšnih oblikah Porsche financiranja.
Npr. v akciji Seat ali Škoda za 1% na mesec, dobiš načeloma povsod samo "list price", za gotovino oz. enkratni nakup ti dajo pa lahko še 10% skonta.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
No zdaj sem bil že v dveh salonih in je sitaucija taka, da povsod dajo takoj 6% popusta neglede na financiranje.
Kaj več popusta bi dobil, če bi vzel avto, ki je že na poti v slo.

Tistega 1% brezobrestnega lizinga očitno za Leona ni mogoče dobit, tako da imam en izračun za kredit:
Polna cena 18.230€, -6% popusta je: 17.200€
Pri 30% pologa in 60 obrokov pride cca 2000€ obresti.
cry12bpy.gif

Je pa tako, da če vzameš financiranje pri porsche kredit & lizing lahko dobiš kasko za 12€ prvo leto, drugo leto pa plačaš polno ceno.
Skupno gledano imaš 50% popusta v dveh letih. Poleg tega so potem stroški obdelave samo 100€ namesto 150€, rizični sklad je pa 0€ namesto 250€.
Poleg tega ti dajo še 4 zimske gume (mislim da so Semperit SPEED-GRIP 2) ki stanejo cca 360€ v prosti prodaji.

Tako načeloma s porsche financiranjem prišparaš:
stroški obdelave: -50€
rizični sklad: -250€
gume: -360€
kasko: cca -400€
-------------------------------------
cca 1.060€ prihranka

Me pa nekaj zanima, kar sigurno kdo od vas tu na alterju ve:

Pri navadnem avto zavarovanju imam 40% popusta.
Če vzamem kasko pri porsche za dve leti (zaradi akcije), potem pa grem na Triglav (ker imam super agenta) a sem kaj na slabšem, kot če bi bil ves čas pri eni zavarovalnici?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preveri še kakšen lizing (recimo na Fužinah, zraven Jurmana je ena finančna agencija ki to počne), pa da sam plačuješ zavarovanje (koristiš svoje kupone)...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Tnx.
Opcija je tudi, da dobim ugoden kredit na banki in se probam s prodajalcem zdilat za 10% popusta zaradi enkratnega plačila...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ce karavana slucajno kupujes zaradi otrok, ne pozabi, da avto na lizing ne gre v tvoje premozenje od katerega ti izracunajo "dohodek"

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Kolker je men bila ta akcija predstavljena s strani porsceh leasing oz porsche versiherung all kk se napiše je zadeva taka, da akcija traja do 31.3.2014 oz. do odprodaje zalog. za avte naročene po naročilu ta akcija kao ne velja, vendar bi se dalo kaj dogovoriti.
gume so speedgrip2 205/55r16, dobiš jih če kupiš avto prek njihovega financiranja in da tudi pri njih zavaruješ vsaj za dve leti.
prvo leto je rres kasko za 1e/mesec, plačaš ao in ao+, plus dodatek da bo avto vozil voznik začetnik. drugo leto plačaš vse skupaj, vendar tu je caka in tudi drugo leto ti velja isti PR kot sedaj in se ne zniža. prav tako je odbitna franšiza za vsak škodni primer ni važno ali preko kombinacij ali preko kaskota 150€. v kolikor v teh dveh letih ne povzročiš škode izdajo potrdilo da ni bilo škodnega primera in potem tretje leto pri svojem agentu "padeš" za dva PR razreda, če ti bo sploh hotel za dva razreda znižat. moj agent je reku, da on bi se upal it v to, ker se pač spozna, drugače pač se naj vsak sam odloči.
evo izračun za mene PR mislim, da je 9 prvo leto vse skupaj 320€, drugo leto 900€. kar mi je moj agent zračunal je razlike cca 130€ v dveh letih v korist porsche leasinga. ampak pri mojem agentu imam odkup prve škode, pa še odbitne franšize ni za večino stvari.

vpraši svojega agenta, kaj ti priporoča, pri porsche prosi za info izračun, pa potem k svojmu agentu, naj ti on nardi ponudbo in primerjaj.

lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Ker se odločam med 1.2 TSI in 1.4 TSI sem malo pobrskal po netu za dyno teste.

Verjetno bo še komu zanimivo:

Novi Leon: 1.4 TSi 90kW (122HP) on dyno 138HP 215Nm
Novi Rapid: 1.2 TSi 77kW (105HP) on dyno 115HP 194Nm

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Brez razmišljanja vzemi 1.4 TSI. Družinski avto, klima, tovor,... 1.2 TSI bo prešvoh, seveda pa brez testne vožnje ne bo šlo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Ja sej se nagibam proti 1.4, bom drugi teden videl razliko, ko imam testne vožnje z obema...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Odvisno kaj sedaj voziš, ampak vseeno naredi mix ceste v hrib, avtoceste, malo mesta in kakšno prazno magistralko za dušo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Tnx.
Opcija je tudi, da dobim ugoden kredit na banki in se probam s prodajalcem zdilat za 10% popusta zaradi enkratnega plačila...

Evo en izračun lizinga na hitr:

17.200
Polog 20% = 3440eur
Stroški obdelave in vodenja = 300eur
Plačilo ob podpisu pogodbe = 3740

60m x 275,72

bonus pri zavarovanju ti ostane

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Izračun na AMZS strani pravi da je za 1.4 TSI registracija+osnovno zavarovanje cca 80€ dražje od 1.2 TSI.
Je pa sigurno še razlika pri kasko zavarovanju...