Kam pelje ta svet ? Definitivno v propad

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A je moja krivda, da imata 2 v Afriki 8 otrok, ko pa še sebe ne moreta nahranit? Ni dovolj, da sama trpita, naj še otroci?
No, tole je čisto razumljivo in logično. Več kot je otrok, več je možnosti, da bo kakšen preživel in odrasel.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja pa če še sama nimata za sebe nahranit, kak naj sploh kateri od njunih otrok preživi? Potem pa nas matrajo z reklamami za Unicef in slikami ''anoreksičnih'' otrok z muhami po glavi
tongue-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
914
72
28
Torej trdiš da imajo živali v sušnih obdobjih in pomanjkanju ogromno podmladka ?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
... v ameriki že nekaj stoletij?
Nekaj stoletij?
Če me spomin ne vara, je bila državljanska vojna okoli leta 1860, kar je malo več kot stoletje.
Zadnje vojne z indijanci pa še kasneje.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Ja pa če še sama nimata za sebe nahranit, kak naj sploh kateri od njunih otrok preživi? Potem pa nas matrajo z reklamami za Unicef in slikami ''anoreksičnih'' otrok z muhami po glavi
tongue-1.gif
Tako pač je. Saj vidiš, višji kot je standard, manj je otrok, saj jih ne rabiš narediti 10, da bi imel zagotovljeno potomstvo.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ker so v Afriki lačni smo po eni strani lahko veseli, saj na njihov račun mi bašemo naša usta. Nekdo pač mora bit reven, da je drugi bogat. Vojne so čisto potrebne za iztrebljanje prebivalstva. Ko bi le Darwin še ustvaril, da bi recimo bil vsak drugi rojeni otrok brez tiča besede vojna ne bi poznali. Vse te naravne katastrofe ki jih opazujemo na TV, to je vse Darwin, poplave uničijo prenaseljene predele, žalostno a resnično. Kot je nekdo v eni temi omenil, ni Zemlja tu zaradi nas temveč smo mi zaradi Zemlje, in sama Zemlja uravnava naše početje.

Bodi srečen, da ti je bilo izbrano življenje na točki znoraj Evrope, ker čene bi bil danes lahko že pod okriljem Darwina.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Torej trdiš da imajo živali v sušnih obdobjih in pomanjkanju ogromno podmladka ?
Ne, tega ne trdim. Imajo pa vedno toliko podmladka, da nadaljujejo svojo vrsto, če jim le znese.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
914
72
28
Ko dobim domov kuverto od Unicefa pa tako ali tako roma v koš. Dam direktno tistim ki potrebujejo (se že in še bom), da bom pa hranil zraven še cel bataljon zajedalcev - in bo mogoče po optimistični varianti 1% denarja res prišel tja kamor mora - pa mi na niti misel pride.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
914
72
28
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ne, tega ne trdim. Imajo pa vedno toliko podmladka, da nadaljujejo svojo vrsto, če jim le znese.

Saj to si dobro povedal "če jim le znese". Problem je v tem, da jim ne, ampak še kar šibajo. Kakorkoli gledaš, ljudi je enostavno preveč, prevsem v totalno obubožanih področjih. Enkrat mora počit, četudi vsi upamo, da to ne bo v naši bližini. Mogoče sem črnogled, ampak po mojem skromnem mnenju se bližamo kritični masi

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
1. isto sranje je povsod v svetu. revni namest da si šiht poiščejo, oni klepajo froce in potem vidš 2brez vsega in 3454otrok. tiča med vrata in marš delat golazn.
2. lakote skor ne bi blo več v afriki, če ne bi pohlepne pi... kradle denar. a se sploh zavedate kok tisoč miljard € je šlo že v afriške države, a se še nč ni spremenil? ni treba bit genij da pogruntaš da tuki neki ne štima.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Darwin ni govoril samo o preživetju močnejšega, temveč še o marsičem drugem, kar pa v sodobni družbi nekako ne velja več. Malo si preberi učbenik za 1. letnik gimnazije.
Živali so po mojem mnenju v precej boljšem položaju, ker jih vodi večinoma nagon in zato za njih še vedno zdrži ta evolucijska teorija. Človeka pa ženejo drugi vzgibi. Hoče biti vedno boljši in boljši. Redkokdo se sprijazni s svojo hierarhično pozicijo v naravi, večina sili z glavo skozi zid. Da ne bo pomote, podpiram napredek, a do določene meje. V človeškem svetu pa ne bo nikoli točke mirovanja. Oz. lahko bo celo regresija, a bodo državni in ostali aparati to zavili v lep rožnat celofan. Saj vendar napredujemo!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ko dobim domov kuverto od Unicefa pa tako ali tako roma v koš. Dam direktno tistim ki potrebujejo (se že in še bom), da bom pa hranil zraven še cel bataljon zajedalcev - in bo mogoče po optimistični varianti 1% denarja res prišel tja kamor mora - pa mi na niti misel pride.

Tud sam tole kuverto/položnico zabrišem tja med revije. Sem že dostikrat slišal, da splo ne pride denar do revnih, amapk se ustavi nekje na sred.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
tongue-1.gif
Tako pač je. Saj vidiš, višji kot je standard, manj je otrok, saj jih ne rabiš narediti 10, da bi imel zagotovljeno potomstvo.

Ni samo to. Kriva je mentaliteta.

Revna družina v Sloveniji, z enim otorkom težko shaja in se odreka marsičemu za golo preživetje in streho nad glavo.

Zdaj pa dodaj še 6 otrok v to družino. Mislim, da se jim slaba piše...oni prav tako, zato pa ne štemajo po 5 naenkrat. Posledica racionalnega razmišljanja in uporabe zaščite, ki pa je v Afriki enigma.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Tudi v Sloveniji so imele 100 let nazaj revne družine, ki so komaj shajale 5+ otrok
smirk-1.gif
Takrat je bil pač drugačen standard in način življenja. Imel si kupček otrok, ki si jih potem razposlal naokoli za vajence in pestunje...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.788
113
kod Džej-Zija
Takrat si imel veliko otrok zato, da so ti oni potem zagotovili preživetje na stara leta. Takrat namreč še ni bilo pokojnin in je moral nekdo starejše preživljati.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tudi v Sloveniji so imele 100 let nazaj revne družine, ki so komaj shajale 5+ otrok
smirk-1.gif
Takrat je bil pač drugačen standard in način življenja. Imel si kupček otrok, ki si jih potem razposlal naokoli za vajence in pestunje...

Saj pravim drugačna mentaliteta.

Slovenija 100 let nazaj = afrika danes