Kam pelje ta svet ? Definitivno v propad

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Se sprašujem tudi sam, ZDa in Evropa se bašeta s hrano, hrano mečejo stra na deponijo (dokaz delal v intersparu, kolk se je zmetalo hrane stran nebi moral noben vrjeti), Kitajci stradajo, Afričani stradajo na veliko, otroc umerajo, kot po tekočem traku. Nekje imajo bencin 10x cenejši, kot pa pri nas v EU (posledično mislim, da je to tako na VZhodu svoje lastna nafta),
požrešnost ljudi nekateri imajo že tako dovolj pa bi še več radi (tajkuni pri nas). Pravijo, da je sužnjstva že zdavnaj konec, nemogoče, če pa se danes to dogaja ravno pri nas (zapolsitev, kapitalizem).
In potem so tukaj še zelo veliki problemi: Onesnaževanje okolja, noben noče prevzeti krivde, krivi smo tako ali drugače vsi, toda država je tista, ki bi morala za to poskrbeti. Znižati mesčne vozovnice, samo poglejte, kaj se doagaj okoli sveta, samo krminiali, prostesti, naravne katastrofe, najhujše poplave v zadnjih 50,100 letih, potresi zahtevali 50 t človeških življenj, tornadi zahtevali ne vem, koliko člov.življenj.

V Sloveniji je že bolje tako, da oropaš eno banko in, ko te dobijo imaš vsaj streho in hrano.
stupid-1.gif

Ja in seveda VOJNE

Ampak za vsem tem je seveda politika. Politika je tista, ki bi morala za vse to poskrbeti. A ne čakajo dan po jutrišnjem.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Kake vojne pa se dogajajo? V Evropi že več kot 50 let ni bilo vojne, v ameriki že nekaj stoletij?

Drugače pa..zemlja je in bo preživela še kaj več kot človeka, tole z onesnaževanjem naj te najmanj skrbi. Prej bomo mi pomrli kot pa naredili slabega planetu.

B81

22. jul 2007
37.074
10.576
113
Pa si pomislil, kam bi pripeljalo, če bi vsi lačni na svetu bili siti?
Sliši se nečloveško, ampak to je naravna selekcija, bi rekel, kaj je že bil oni....

Kolega vojak pravi, da so vojne zato, da se mankind malo spuca...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kake vojne pa se dogajajo? V Evropi že več kot 50 let ni bilo vojne, v ameriki že nekaj stoletij?

Ti pa imaš res spomin kot zlata ribica. Naj te spomnim. Na začezku 90ih let smo se borili za osvoboditev Slo. No ta vojna je res bila vojnica in bolj podobna kakemu uličnemu spospadu, pa vendarle. Potem se je kriza selila na Hrvaško, Bosno itd. Temu pa SE reče vojna. In te države SO v Evropi. Vsaj geografsko če ne politično.

Pa v ameriki res ni bilo vojne že stoletja. Zakaj? Ker je Amerika zanetila ogromno voljn drugod. ker je svetovna velesila.... In sama gaografska lega in enotna politična ureditev po vseh združenih državah preprečuje da bi se vojna začela znotraj ZDA.

Drugače pa se ljudje približujemo spošni recesiji. Nafta vse dražja, narod prezadolžen, nepremečnine predrage.... To bo pa počasi pripeljalo do stanja, da tudi Špar več ne bo metal hrane vstran, ampak bo enostavno zmanjšala zalogo na policah in s tem zmanjšala večjo ponudbo od povpraševanja.

Skratka nič dobrega se nam ne piše, v veliki meri pa je za to kriva nafta in "črna" mafija povezana z njo.

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Pa si pomislil, kam bi pripeljalo, če bi vsi lačni na svetu bili siti?
Sliši se nečloveško, ampak to je naravna selekcija, bi rekel, kaj je že bil oni....

Kolega vojak pravi, da so vojne zato, da se mankind malo spuca...

vseeno pa paše biti na tisti strani, ki "selekcionira", ne pa na tisti, ki je "selekcionirana", ane?!
rolleyes-1.gif

to je po mojem v osnovi eden redkih "pametnih" žajfinih postov!
evil.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Saj vem da ne samo Špar. Omenil sem ga samo zato, ker se je omenjal v uvodnem postu. Je pa žalostno da so ti kontejneri za ograjo, ker bi marsikdo imel od tega lahko korist.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Drugače pa..zemlja je in bo preživela še kaj več kot človeka, tole z onesnaževanjem naj te najmanj skrbi. Prej bomo mi pomrli kot pa naredili slabega planetu.

Mah ti živiš Definitivno an drugem planetu. Vojne so danes v svetu, mi l.90/91,

.....tole z onesnaževanjem naj te najmanj skrbi.......ravno to je problematika sveta, si že mogoče, kdaj spraševal stare starše. Meni so samo povedal, da je bilo po letu 1950 2 metra snega.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Meni so samo povedal, da je bilo po letu 1950 2 metra snega.
Toliko ga je bilo enkrat. Pa drugače?
So ti povedali tudi o toplih, suhih zimah brez snega? Tudi take so bile veš

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res je, da so na svetu velike razlike, ampak ljudje smo si ''sami'' krivi, da nas to moti. To je preprosta naravna selekcija. Pri živalih ostareli člani krdela zapustijo krdelo in na samem umrejo, če je mladič kaj bolan/nezrel ga pustijo umreti. Žal, če tega nebi bilo, v naravi nebi vladal red.

Razne lakote v Afriki, prenaseljenost v južni Aziji in podobne zadeve, pa me niti malo ne ganejo več. A je moja krivda, da imata 2 v Afriki 8 otrok, ko pa še sebe ne moreta nahranit? Ni dovolj, da sama trpita, naj še otroci? Enako v Aziji - če na Kitajskem deklice niso zaželene in so jih zato polne sirotišnice, to res ni moja krivda. Če se zaradi izmišljenih superjunakov že 60 let vojskujejo v Izraelu/Palestini, to res ni moja krivda.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Sprašujem se sledeče: družba je v zadnjih recimo 2 desetletjih teoretično občutno napredovala. Vse se optimizira, informacijska doba cveti, vse se nadgrajuje, izboljšuje, dodeluje in kar je še takih optimističnih glagolov. Obenem pa ljudje delajo/mo vedno več in več, kariera postaja smisel življenja. Ni to ravno obratno od želenega? Ljudje naj bi z napredkom pridobili tudi splošno blagostanje in udobno življenje. Jaz ga ne vidim, razen pri peščici posameznikov. Slednje pa je isto že skozi vso zgodovino. Rekli boste: hja, odkrito je bilo nemalo zdravil, izkoreninjenih veliko bolezni itd. OK, se klanjam vsakemu, ki je kaj pripomogel k temu, a to vendar pride z leti, če ne stoletji dela. Še vedno pa kosijo novodobne bolezni. Rekli boste: ljudje so včasih umirali od lakote, danes pa od debelosti. Očitno živijo v izobilju. Ja in ne. Če pomislite na ZDA, je hitra hrana najbolj dosegljiva, predvsem cenovno, povprečnemu človeku. Zdrava in kakovostna hrana je draga in bo še dražja. Poleg tega časa za mirno in človeku dostojno prehranjevanje ni. Da ne omenjam vedno prisotnih vojn. Potekajo hude gospodarske vojne, z orožjem pa se pikajo na bolj 'primarnih' ozemljih, kot je Balkan in Afrika, če zelo posplošim.
In lahko bi nalagala pozno v noč, mogoče sem v deliriju, ker me kuha vročina.
crazy1.gif