Kam na izlet?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Čez vikend bo lepo vreme...verjetno en zadnjih toplejših sončnih vikendov letos, pa bi izkoristil in se odpravil v kako naravo ali na obalo...nekam...

Kakšni predlogi (za dva)? Načrtovano je za ali sobot ali nedeljo...od jutra do večera.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hvala.
smile-1.gif

A je kakšna kolesarska pot ob obali mogoče? Slovenija in precejbližnja Hrvaška. Bi morda kar kolesa s sabo vzel.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če imaš rad bolj mirno okolje, potem ti predlagam kolesarjenje po Krasu.
Poti so lepo označena, lahko se zapelješ še na ITA stran, zvečer pa recimo sem , nekaj dobrega pojest, pa si zmagal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tole se super sliši. Raje mirno, pa narava...niso potrebne pretirane klančine in strmine.... toliko, da se pobegne iz ljubjane v naravo + kolesarjenje..., po aktivnosti, pa nekam na pošteno kosilo/večerjo...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Glej; na obali imaš bolj malo izbire glede kolesarskih poti, pa še gužva zna biti.
Kras je pa cel prepreden z njimi, s tem, da kakih hudih klancev ni in vsake toliko srečaš kakega sprehajalca/kolesarja, toplo je pa ravno tako, če ne še bolj, kot na morju.

Zdaj je še posebej lepo, ko je vse v jesneskih barvah, ti pa se lepo voziš med brajdami. Romantika na vrhuncu, ti bo ziher hvaležna
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pot po krasu?

Ali to pomeni "ob cesti" ali kako?

Ker predlog je res odličen, pa lepo vreme, pa nekaj za pop... pardon, pojest...
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Super.
cheer.gif

Sej tud meni paše narava..., sem bil zadnji vikend v Ukancu v soboto, pa je res lepo..., samo preveč mraz. Zato raje primorska ali kras.
smile-1.gif

Imaš kak predlog kam parkirat, blizu kakšne poti, da se štarta s kolesi.
smile-1.gif

Hvala ful.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ne, ne po glavni poti, Sežana - Nova Gorica.

V mislih imam variante bolj levo, gledano s Sežanske strani, bom nalepil kak zemljevid.
Tam je polno vinskih cest, ki so krasno označene, parkrat pa prečkaš glavno cesto, oz. del poti voziš po njej, zgolj toliko za orientacijo.

Zdele, ko to pišem, je še mene zagrabilo, da bi šel za vikend spet malo v tiste kraje kolesarit, nisem bil že od maja
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zemljevid-small.jpg

Eve tukaj imaš en dober zemljevid, z označeno potjo.
Parkiraš recimo v Šepuljah, kjer je domačija, ki sem ti jo predlagal, potem pa narediš označen krog, ki pa ga lahko sekaš recimo preko Tomaja, oz. kjerkoli ti zapaše.

Če se prav spomnim je to krog cca 50km, v zmernem tempu prevoziš krog v cca. 2,5 ure.

P.S. na zemljevidu je označena tudi pot južneje od Sežane, ki pa meni ni tako zanimiva. Jaz sem pisal o tem večjem krogu, ki doseže najnižjo točko v Sežani.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Na tem zemljevidu imaš tri predloge, Rumena, zelena in modra proga.
Če se odločiš za Kras, potem je najbolje, da si narediš eno krožno pot, ki je kombinacija vseh treh, s tem, da bi se jaz držal čimbolj levo ob meji, tam je najmanj prometa, pa najbolj zanimvo, vsaj meni.

detaied-kras.jpg

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ej super si. Pivo sem dolžan.

Bova vzela s sabo GSM z GPS-om za vsak primer, pa digitalca, da malo poslikam naravo.., kak sendvič, na koncu pa na večerjo.
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Vsekakor poročaj, če se odločita za Kras.
Sigurno ti ne bo žal.

Mogoče se pa še kje srečamo, v soboto jo bom verjetno, kar od doma potegnil s kolesom dol.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Samo vprašam, ker vidim da veš veliko o tej poti, je ta pot kolesarska, ali gre pač po navadni cesti, kjer pa ni veliko prometa, in še, ali je dobro označena(smerokazi in podobno?)?

LP Vogel

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pot ni kategorizirana kot kolesarska, je pa turistična pot, uradno se imenuje turistična vinska cesta, označbe so dobre.
Ob poti so tudi "kolesarske označbe" - tiste male tablice, kjer je narisna smer in kolo.

Seveda je pa ob poti tudi veliko tabel za turistične kmetije in osmice
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Obeta se lepa sobota ja in če bi mel mal več kilometrine bi se prdružu Notranjcu, sam mam u tej sezoni narejenih samo cca 20km, kar je pa premalo za norca kot je Notranjc..da bi z njim u štih držu