Kam gre ta država - kriminal

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
hand-grenade-bomb-home-made-weapon-kill-husband.jpg

to je un naredu hildi..in...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Sem razmišljal ja, pri toliko brezposelnih dobiti enega čuvaja, da za vhod in izhod iz garaže recimo od 22 - 6 ure ročno odpira in zapira garažna vrata.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Počasi se bodo morale (boljše) soseske zavarovati, kot v ZDA. Rampo pred vhod in čekirati vsakega prišleka, okoli soseske pa 3m ograja...

Saj to v Ljubljani ze obstaja, majo varnostnika 24/7.

@guiness saj tebi je motor odpeljala organizirana skupina, logicno da nisi zadnja zrtev.

Marlboro

Pripravnik
18. apr 2012
83
0
6
Tudi po mojem mnenju je čedalje več ropov in tatvin. Sodelavcu so recimo včeraj ukradli tablice iz avta. Se mi celo zdi da bo to postala dejavnost kot je recimo popoldanski sp. 10 ur na dan dela da se plačajo položnice potem po službi pa še 10 min strahu za luksuz in bencin.

Ga ni soseda v radiju 100 metrov kateremu ne bi v zadnjih letih vlomili v hišo ali avto. Enemu so celo hišo spraznili, kar se ni dalo odnest so uničili, 2 avta odpeljali.. Ta mesec je sosed že 2x zasačil sumljive tipe na mojem dvorišču. Škoda da je prestar da bi kakšnega ujel.

Policistom se fučka in jih čisto razumem. Tudi če jih pokličeš jih lep čas ne bo, ker jih je premalo na terenu in preveč v pisarnah. Če pa slučajno kakšnega ujamejo ga pa naše brilijantno sodstvo spusti predn reče keks.

Če ga slučajno zalotiš mu pa lahko samo pomagaš nalagat in kakšno kavico mu lahko skuhaš, bognedaj mu kako vzgojno dat ker te bo še tožil.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Policist se ti je cinicno nasmehnil saj si je verjetno mislil "a ti bi znal najt brisalce?".

Policist se je cinično nasmehnil potem, ko sem predlagal pregled posnetkov vhoda/izhoda iz garažne hiše. Kraja se je zgodila v nočnem času (zagotovo, saj sem prišel zvečer in odšel zjutraj), tako da veliko prometa v tem času ni blo in je krog bistveno zoožan. Vendar seveda bi moral (po nasvetu policista) posnetke sam pridobiti od lastnika garažne hiše, jih pregledati itd. Razumem, da gre za relativno obsežen proces, vendar z malimi stvarmi se začne... Lopovi, ki danes kradejo malenkosti, bodo jutri kradli stvari, ki pa niso več malenkosti...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz....

Malce off topic, ampak naj bo ker sem žleht
evil.gif

Tako kot se večini jebe, da bodo JU znižali plače (kamor seveda spadajo tudi policisti in sodniki), se bo po večini jebalo za varnost vašega premoženja in pravic. Sploh pa policistu z 600€ in manj.

Malce karikirano ampak ne daleč od resnice.

Marlboro

Pripravnik
18. apr 2012
83
0
6
Kakor se jim sedaj jebe in s takim delom bi policisti `malo karikiram` zaslužili ravno eno četrtinko minimalca. Marsikdo bi še kakih 100 eur dal da bi se lahko soncu nastavljal cele dneve z D&G sončnimi očali na biciklu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Na biciklu se soncu vsakodnevno nastavlja 1 promil vseh. Problem so tisti ki se pred istim sonckom ze desetletja skrivajo v pisarnah.

Policist, ki dela v patrulji (tisti ki jih vidite v avtih), dobi (z 21PR in 8x 12-urnimi nocnimi sihti od tega dve nedelji) brez malice in prevoza cca 800-900 EUR. Ce istega policista en mesec pisejo na delo samo v terminu 7-15 potem dobi le in samo osnovo ki znasa cca 600 EUR.

Problem dela za 600 EUR ni v tem ali se ti da ali ne. Namrec v ta siht moras it iz drugih razlogov in en financnih. Problem je v tem, da se konec meseca vprasas ali se ti za 600 EUR da poslusat vsakega brihtola ki ti bo na vsaki zadevi razlagal kako bi lahko nasel njegove brisalce. Pomislite malce z glao. Stroski dela nekega policista so taki in taki. Vrednost brisalcev je 30 EUR. Zaradi takih neumnosti (ko folk dejansko cel dan isce brisalce) nam primanjkuje ljudi ki bi se povecali resnemu kriminalu, ki ljudi oskoduje za mnogo vec. In predstavljajte si, da vam bilo zanimivo iskat brisalce. To je za povprecno inteligentnega cloveka povsem duhamorno delo. Ce pa si zelite policiste, ki bodo z vso vnemo iskali brisalce in jim bo to predstavljalo visek intelektualnega izziva v sluzbi potem pa sem zaskrbljen kak folk me obdaja.

Kriminal je na nek nacin odraz druzbe. Ce druzba odobrava kriminal potem naj ga ima. A morem omenit kokrat se zgodi, da policija pride v gostilno iskat enga ki razgraja, le-ta se upre in ko pride do prerivanja med razgrajacem in policisti cela gostilna navija za razgrajaca? Do tega da se pol vmesa se kopica janezkov, ki se brez litra bizeljcana v riti tud s prtom ne bi upali mignit.

Ko se pa janezek strezni pa hitro na alter napsiat kako so cigani vsega krivi pa sploh tisti od dol...oh joj...sam pa je dva dni nazaj si brisalce sposodil zaradi katerih zdaj drugi janez benti po taistem alterju.

Pa da se ne bomo narobe razumeli - da ima policist prenizko placo je le izgovor lenuhov. Policisti imajo dejansko prenizke place, samo to se ne pomeni da lahko lenari folk na sihtu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Počasi se bodo morale (boljše) soseske zavarovati, kot v ZDA. Rampo pred vhod in čekirati vsakega prišleka, okoli soseske pa 3m ograja...

Imaš prav, to je samo še vprašanje časa...v murglah baje kr kličejo policijo, če te ne poznajo in se tam sprehajaš...problem ej samo v tem, da na tak način ti zaprejo javne površine, po katerih imamo pravico vsi se gibati...

evo idej za denar...premožna soseska naj kar odkupi tudi vozne površine in pločnike in toza velik denar, pa bo državna blagajna precej bolj polna.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Imaš prav, to je samo še vprašanje časa...v murglah baje kr kličejo policijo, če te ne poznajo in se tam sprehajaš...problem ej samo v tem, da na tak način ti zaprejo javne površine, po katerih imamo pravico vsi se gibati...

evo idej za denar...premožna soseska naj kar odkupi tudi vozne površine in pločnike in toza velik denar, pa bo državna blagajna precej bolj polna.
Js vidim še večji problem v tem , da jim zagotavljajo nadpovprečno varnost na MOJ strošek in to takim kot so npr. Bavčar , Kučan , Dimic js bom pa plačeval dražje zavarovanje ,ker bo po novem ogled in zapisnik prometne nesreče plačljiv.
uf-1.gif

....pa varstvo podatkov in človekove pravice?.....če prav vem , me lahko legitimirajo samo na podlagi sumljivega obnašanja in ne več kr tak ,koker včasih in od kdaj je sumljiva normalna hoja normalno oblečenega po soseski?
bonk.gif

.....na drugi strani pa polna šola mladoletnih in polna okolica že na pogled vpadljivih dilerjev in propadle gamadi , pa se policisti niti z avtom ne peljejo mimo.
uf-1.gif

....in pol je JS prevelik strošek
hysterical-1.gif

.....
bonk.gif
(policist tak vem da mora poslušat nadrejenega , ampak sindikat bi pa moral take primere javno izpostavit)

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zaradi takih neumnosti (ko folk dejansko cel dan isce brisalce) nam primanjkuje ljudi ki bi se povecali resnemu kriminalu, ki ljudi oskoduje za mnogo vec. In predstavljajte si, da vam bilo zanimivo iskat brisalce. To je za povprecno inteligentnega cloveka povsem duhamorno delo. Ce pa si zelite policiste, ki bodo z vso vnemo iskali brisalce in jim bo to predstavljalo visek intelektualnega izziva v sluzbi potem pa sem zaskrbljen kak folk me obdaja.

Apollo kriminal je treba zatirati v kali. In to, da se neka mala stvar ne razišče, je samo potuha za lopove, ki bodo sčasoma postali organizirani kriminalci. In ti organizirani kriminalci so vedno korak pred policisti, njihovi odvetniki ovračajo primere na osnovi lapsusov, ki so jih naredili intelektualci od policajev. Policaj in intelekt... hja ni ravno stereotip no
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... to ni čist res. veliko takih priložnostnih tatov se skuilra, al jih pa darwin zrihta. Koliko je lahko šefov na vrhu? ne veliko. Vsi ostali tako odpadejo, propadejo kakorkoli.

Smešno je, ker so nam tajkuni pokradli milijarde, pa se noben kej dost ne obremnjuje. Ko se bo tam naredil red, se tud brisalcev ne bo več kradlo.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
ti božček zaprite in pejte dam... kasirat pa znate.. to se vam pa zgleda da?

To da vas ne cenijo, pa ni slučaj.... Sej tam kjer je res pizdarija vas bliz ni... češ za 600 eur se mi ne splača. Na koncu iščete samopotrditev in spoštovanje.

Za folk ste svinje, ki odirate poštene, večina jih tko misli, no razen tebe očitno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
ti božček zaprite in pejte dam... kasirat pa znate.. to se vam pa zgleda da?

To da vas ne cenijo, pa ni slučaj.... Sej tam kjer je res pizdarija vas bliz ni... češ za 600 eur se mi ne splača. Na koncu iščete samopotrditev in spoštovanje.

Za folk ste svinje, ki odirate poštene, večina jih tko misli, no razen tebe očitno.
V bistvu nimam izkusenj da bi me generalno imeli za svinjo. Je pa res da se za besede sociopatov obicajno ne zmenim, tako da ce si se kdaj za menoj drl "svinja", sedaj ves zakaj se nisem ozrl.

To da ti ves da nas ni tam kjer so pizdarije sta samo dve moznosti: Ali si ti tisti ki pizdarije delas in tako ves da nas nikoli ni blizu ali pa je to le se en izmed prebliskov v tvoji glavi reality. Vudu lešinar al kaj si ze. V glavnem pepcek brez osnovne kulture.

Modi a ni tko da se je vcasih banalo ljudi ki so z alterji se izogibali banom?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj delaš, če ne za denar...tam od 2 3 jurje dalje je veselje..sam do jurja..mora bit pa keš.

al dviganje majhnega tiča

Poznam take.

Jebat ga, ima pa zato vzgojiteljica z + dvema policijskima plačama premalo... Za 6 urni delavnik...