Kalorična traparija

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/m9FRSghXhDM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Katastrofa.
To je zame delanje norcev iz hrane, ko je pol sveta lačnega!!

Razumem, da bi rad presenetil kolege. Ampak daj nekaj malo manj ameriško trapastega
uf-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo, končno so se planeti poravnal, da smo lahko izpeljali zadevo:)

012.jpg


Slike
https://drive.google.com/folderview?id=0B5cEwwa-dPORd1U4ZjB3WjI2M2s&usp=sharing


Plasti;
peki papir (se je izkazal za zelo pametno odločitev)
po robu alu folija
slanina
mleto meso
sir
salama/kulen
mleto meso
slanina
salama/kulen
sir


Kjer ni bilo peki papirja in folije, se je kr zažgalo in potem težko spucalo.
Pekel sem slabi 2h, tako kot je videt na slikah. Samo stranski ogenj sem bolj odmaknil
Po prvi pol uri peke sem dvignil pokrov, pokril z alufolijo in dal pokrov nazaj gor
Zadnjih 10min sem dal pa še sir, da se je lepo razstopil

Poraba za 8 ljud (4pari);
2kg mešanega mletega mesa (začinjeno po želji)
1kg slanine
slab 1kg sira
ena mala salama/kulen
7 Lidlovih baget (tist "meterski" kruh)
zelenjava (paradižnik, paprika, čebula)
majoneza
kečap
pekoča omaka (robin hot)

Jedlo se je tako, da sem kruh razrezal na 4 enake dele, ga še malo popekel, da je bil topel in hrustljav, potem pa se je z žlico na kruh nadevala tista mešanca. Prelilo s kečapom, majonezo, pekočo omako, dodalo zelenjavo oz odvisno od posameznika.

Mene osebno pa je zmotlo, da je mleto meso ratalo "zbito" kot pleskavica. Naslednjič morem to popravit. Kak nasvet??

Ja idej in možnosti za izboljšat je miljon. Jst sem šel prvič na ziherco:)

 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če bi mleto meso rahlo prej pocvrl in pote dal noter tako spetzdrobljeno bi bilo bolj rahlo.