Kakšno kavo pijete?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Zgodovina.
Najprej je bila na Petrolu. Z dvea cukroma.
Potem ob sobotah h dvema cukoma.
Sedaj je sladkorja 1 vrečka - podalšana - ali iz avtomata, kolikor cukra pač da.
V glavnem sladkana!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Ker je po slovenskih lokalih kava brez vsega precej zanič. V italilji recimo vedno pijem le esspreso brez vsega.

Točno. Okus kave iz avtomata je bolj odvisen od stanja avtomata kot od vrste kave. Stanje se pri nas sicer izboljšuje, ampak še vedno je katastrofa (mogoče en lokal od desetih ne toči kislce).

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Tudi jaz pijem sladkano (1 vrečka). Edino doma pijem največkrat instant (bolj zaradi lenobe, kot zaradi okusa), ki pa vsaj za moj okus rabi malo več kot eno malo žličko sladkorja
smile-1.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Najraje čisto brez sladkorja črno. Doma turško, zunaj najraje espresso. Okus kave brez vsega je boljši, zakaj bi ga kvaril.

Je pa res, da je potrebno bit pazljiv pri izbiri mešanice za turško, ker v low cost variante mešajo še kaj drugega kot kavo, rezultat je grobo mleta grenka zadeva, ki ne niti ne topi, porazdeli dobro. Od dosegljivih povsod so mi Barcafe, Minas itd, precej ogabne znamke. Edina low cost dosegljiva, ki ustreza je Santana.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:Točno. Okus kave iz avtomata je bolj odvisen od stanja avtomata kot od vrste kave. Stanje se pri nas sicer izboljšuje, ampak še vedno je katastrofa (mogoče en lokal od desetih ne toči kislce).

Ne bo res. Razlika med kavami je lahko zelo velika.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Potrebni pogoj je da je avtomat ok. Lahko vtakneš vanj zlato kavo pa bo pritekla ven kislca. Ker se v lokalih na avtomatih špara je stanje točno tako kot sem napisal. Kisla kava tudi če jo je nabral in spržil sam ata illy osebno.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Potrebni pogoj je da je avtomat ok. Lahko vtakneš vanj zlato kavo pa bo pritekla ven kislca. Ker se v lokalih na avtomatih špara je stanje točno tako kot sem napisal. Kisla kava tudi če jo je nabral in spržil sam ata illy osebno.

Potem pa napiši tako drugič. Odkar sem kupil svoj avtomat, ne pijem kave več sploh po kafičih.

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Lavazzo iz kafetiere, brez mleka in cukra, v gostilni pa podalsano, pravtako brez vsega.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Pijem nesladkano Segafredo kavo. Vsako jutro je moja doza 2 dl. Zunaj pijem tudi nesladkano, vendar z dodano smetano. Rada tudi spijem enako kavo kot Darjan, mi je zelo dobra.
Pijem pa kavo že od svojega 7 leta, ker je mami menda to pediatrinja rekla
stupid-1.gif
.
V študentskih letih sem spila hekrolitre kave z mlekom in dodanimi vsaj 4 natreni. Ko so se začele težave z aritmijo sem navado z natreni in sladkorjem opustila.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
2 turški kavi (pred in po službi), tisti pravi, ko zmleto kavo najprej pregreješ v džezvi in nato zaliješ z vročo vodo. Grenko, brez vsega. Ob svetih časih pojem zraven ratluk.
Občasno še kapučino ali dva čez dan, s sladkorjem.

Vrsta kave niti ni toliko pomembna. Ker tudi povprečna sveže zmleta ima prijetnejši vonj in aromo kot pa najboljša postana zmleta v vrečki...