Kakšne so vaše izkušnje s Suzuki Swift?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
a ima kdo od vas ali pa je imel Suzukija Swifta? Tazadnji model?
Nisem ga imel, sem ga pa precejkrat vozil. Imam precej izkušenj s temi avti.

Citat:
Kakšne so kaj izkušnje z njim?
Pelje se solidno, ni pa nek presežek, pač podobno kot ostali predstavniki svojega razreda. 1,3 mašino moraš malo bolj vrteti, 1,5 pa ima nekaj več navora, konj pa le malenkost več. Kakšne hude razlike v motornih zmogljivostih ni.
Citat:
Kaj crkuje, cene servisov, ipd.
Crkuje v principu nič, fajn je, da delaš redne servise. Mislim da te redni servis pri pooblaščencu pride dobrih 100 EUR, kar se mi zdi ugodna cena. Imeli so vpoklic zaradi obloge v prtljažnem prostoru, ki je bila agresivna do pločevine. Pozanimaj se, ali tvoj "kandidat" za nakup spada v to serijo vozil in ali je bila obloga zamenjana.

Skratka, z nakupom ne boš kaj posebno falil. Zunanjost mi je všeč, notranjost pa je meni osebno bolj dolgočasna.
Pa še to. Avto je sestavljen na Madžarskem (razen RS in 4x4), kar pa sploh ni slabo, saj je kvaliteta na precej visokem nivoju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
teta si ga je lastila kar nekaj časa, parkrat sem ga uspel vozit tudi sam...všečen avtomobilček s katerim ni bilo nobenih problemov. je pa imel 1.5 motor....

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Pri suzukiju mi je najbolj všeč da nič ne ckrne
smile-1.gif
Smo imeli stari model 16 let pri bajti :D

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Je imel foter včasih Suzukija. Crknilo je samo to, da se je fotru zdelo da se zadaj tepih na tleh nekoliko bolj mucka...
hysterical-1.gif

Resno
zmaga.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
precenjena vrednost glede nato kar ponuja. Sicer okvare so pri teh mlinčkih dokaj redke, deli pa dragi. Edina stvar je bila pri suzukiju dobra so bili gti in nekateri terenski modeli...

Nazadnje urejeno:

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
gti 1,3 16v kako je letel :včasih so jih imeli še na rally -ih .Zverinica,pa niso se nič kvarili.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lej sem ga imel...

kvarilo se ni nič... ne bodi smešen, bremze so bile nedorasle tej trugi, sklopka pa kot od fičota in precej draga... Mašine pa so bile vzdržljive...

če si se na polno vozil nekej časa, so bremze praktično odpovedale.... So se pa prodajale alternative, ki pa spet niso ble pocen.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Avto je sestavljen na Madžarskem (razen RS in 4x4), kar pa sploh ni slabo, saj je kvaliteta na precej visokem nivoju.

V Budimpešti je cca. 30% vozil Suzuki Swiftov
cool-1.gif
.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Jaz tudi imel tastarega GTI in se strinjam s predhodnikom da so bil bremze obup. Sicer sem ga vozil ene 3/4 leta in samo tankal (aja, pa olje dolival, hihi). Servis je bil poceni, žrl pa ni več kot 7,5l pa če sem ga v prvi vozil. Pri 180km/h si dobil občutek da bi lahko poletel če bi imel krilca... Skratka zakon glede vzdržljivosti. Škoda k so tanovi precej dragi, sem razmišljal o enem, pa je za enak cenovni rang na voljo še marsikaj.