Kako zmešati cement?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
vseen bi tam pod matico še kako štangco pršvasu pa mal razveju da se usede not v beton pa da se kj ne izčupa
wink-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
...kako štangco pršvasu pa mal razveju da se usede not v beton pa da se kj ne izčupa
wink-1.gif

JA! Ampak rebrasto, fi 22 obvezno. Pa speskat armaturo, da ne bo rje gor.
Beton pa z mikroarmaturo, zavlačevalcem, superplastifikatorjem, omego, zeto, pa retardirano površino.

Tako to mora bit.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Pa statika še rabiš, pa arihtekta pa naravovarstniki morjo bit zadovolni pa dva unidipelinga gradbeništva pa 6 bosancev. Morphey nič ne rečem na vprašanje pač še nikoli nisi delu gradbenih del, ampak odgovre od drugih dobivaš pa take "strokovne" ko da greš hišo zidat.

Pa djte folk no, včasih se je manj kompliciral ko so temlje za bajto vlival.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
no, to je res zanimivo...razpon odgovorov sega vse od skoplji luknjo pa vrž mal betona notr pa do načrtov za bunker Rupnikove linije...čeprav jaz tako pravim - bolje preveč kot premalo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
hysterical-1.gif

Vsekakor odgovori v stilu btk skopl luknjo pa mal betona not vrž niso za nikamor
bonk.gif
Vse kar sem napisal pa govorim iz lastnih izkušenj.....premešu že kar nekaj betona okol naše vikendice pa zašolal že par robnikov okol bajte da so se pol ploščice gor položile....

Še kod mulc se pa spomnm kako smo se guncal na nevzdrževanih igralih kjer je bla kaka noga odtrgana vn iz betona in si se guncal skupaj z konstrukcijo vred...3 so držale 4ta je bla pa vn odtrgana....zato štangce švasane da se fino prime v beton not!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jebalo vas gradbeništvo, hobi beton se pa ja v šajtrgi oz karjoli meša
cheer.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, mi smo na betonarnah kjer (in odkar) delam zmešali že krepko preko 1mio m3 betona. Več ali manj uspešno prodali
grin1.gif

@otvoritelju teme

Kar se betona tiče. Kupi v kakšni bauhaus&co hobby beton. Z vreče preberi navodilo kaj&kako, svetujem pa ti, da med mešanjem v mešalcu dodaš še kak fangel cementa. Zihr je zihr. Ti hobby betoni včasih 'podbacijo' tlačno trdnost (npr vreče skladiščene na vlažnem).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma kaj te gučiš, kakšen mešalec? Verjetno ga nima pri hiši, če ne ne bi tu spraševal kako se kaj naredi?? Pomoje še lopate nima.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
V vsaki vasi se da sposodit kak mešalec za tiste 2 karjoli betona zmešat. Sicer pa lahko tudi sam v karjoli ali pa mortarki zmeša beton, bo vsaj žena vesela k radio (kao, je vsaj en majstr pr hiš).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
no, to je res zanimivo...razpon odgovorov sega vse od skoplji luknjo pa vrž mal betona notr pa do načrtov za bunker Rupnikove linije...čeprav jaz tako pravim - bolje preveč kot premalo.

jza mislim, da je kar nekaj sarkastičnih odgovorov, ki v to temo ne spadajo

@avtor, preberi vse poste, najdi najmanj kompliciranega in tako naredi... itak boš pa čez najkasnej 5 let vse ven metal, tk da boljše, da slabše narediš
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik franci pravi:
No, mi smo na betonarnah kjer (in odkar) delam zmešali že krepko preko 1mio m3 betona. Več ali manj uspešno prodali
grin1.gif

.
Prodali ja ,koliko od tega so pravilno vgradili kar je druga polovica zgodbe otvoritelja teme je pa drugo ?
wink-1.gif

No precej so že napisali, ne bom več pameten, če nimaš niti priemrnega orodja,predlagam da reskiraš 20 evrov da ti to nekdo naredi.
Za luknje kopat imaš orodje (včasih lopata ni dovolj!). da se ti ne bo že tukaj ustavilo
beton pa kar v bau bau nabavi, dodaj vodo in zmešaj. pA da ne boš župe ali pa žgancov delal. Nekje vmes....

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:...odgovori v stilu btk skopl luknjo pa mal betona not vrž niso za nikamor
bonk.gif

Ampak samo ta in edino ta odgovor na vprašanje: "Kako zabetonirati temelje za otroško gugalnico?" je pravilen.
Sidro je najbrž aluminijasto, tako da variti ga ne moreš, lahko pa ga malo zakriviš, pa bo isto pull-out-proof .

Ajde Štajerci, naj se najde en, ki je v življenju že videl kak žulj, pa mu to naredi.
Ziher je ziher. Največ poškodb na delovnem mestu je v gradbeništvu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma daj, [censored] je pa ja betoniranje in ne kvantna fizika... bo že nekaj na tem, da lahko prvo dela vsak jugovič brez osnovne šole, drugo pa par ljudi na državo

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
morphy k žene ne bo doma mi povej pa ji jst pridm pokazat kako mi majstori sredimo rupe;:)

pusti tele majstre k delajo doktorsko... vzameš par vreč hobi betona, skoplješ luknjo usuješ beton (zdaj če imaš kak reml doma bi jst kr sestavu gugalnico pa jo sam v lukne postavu), postaviš not noge, sesraufaš gugalnico, spiješ pivo in opazuješ mojstrovino...

ne komplicirajte!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sedi 10..

ne morem verjet, da se nben ni spomnu mene
drugo pa ne morem verjet, da lahko tako zakomplicirate. cev, pa da bo šolunga gor ok, pa kaj vem kaj..beton dol, čez pa itak trava,

in pol so govoril, da so slovenci 'radni' narod. bolj miselni.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj sem mu predlagal, naj si dobi enega iz CPM pa bo
drugače pa lahko bager naroči, da mu luknjo skopa potem pa hruško da mu not beton vlije
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in pol so govoril, da so slovenci 'radni' narod. bolj miselni.

Mogoče res malenkost bolj zakompliciramo........ampak mamo pa vsaj parcelo brez peska.....sama travca za golf......pa fasade tud poznamo
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
temu se reče prisilno prezračevanje.

ali pa..

Lenoba ta južnih.......v teh 20-ih letih je naklepu 2-3 otroke......če bi mu vsak tamau vsak dan otroštva vsaj 1 lopatko peska iz trave vn vrgu bi lah zdei golf gor igral
cheer.gif

Vsak mesec eno skelo estriha na cegle......pa bi mel u teh 20 letih fasado.....kje so šele rože na oknih ( aia treba najdt pridno fato ) da bi bajta mal lepš zgleda
cheer.gif

Pa ne mi bit zdei pamtn......sem mel par ta južnih pa so vse priznale da ste lenuhi
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno: