Kako vozijo vaši starši?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mama ne vozi že kakšnih 18 let. Ni mela potereb, vozila vredu, sam bi zdele bila preveč živčna.

Fotr (52) vozi zelo dobro, bolj dinamično (seamo ne nevarno), vsake tolk cajta p. da je že premal moči (Cupra 285PS)

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Oče (56) vozi brez problema, tekoče in dinamično, rad menja (sploh zdaj, ko mu avto kaže ugodno prestavo
smile-1.gif
), v naselju se drži omejitve, zunaj naselja pa 90 - 100, avtocesta 140. Se peljem zraven njega brez problema in mi ni treba kaj komentirati...

Mama (44) se vozi s svojim avtom, bolj kot ne služba - trgovina - domov, občasno pa še kam okoli in na morje parkrat letno. Menjalnik je zadnje čase bolj v uporabi, prej pa "okrasna ročka" v avtu. Vožnja je tekoča, ni dinamična in ne daje nekega vtisa, da je samozavestna na cesti.

Jaz vozim skoraj isto kot oče, razen avtocesto si vedno nastavim na 120 tempomat (jebat ga, ne plačujem rad Petrolu), pa vožnjo ponoči obožujem, starša pa oba moti. Je pa res, da ko kam gremo skup, skoraj vedno jaz peljem. Se že malo vidi, da se jima ne da furat, če ni treba
smile-1.gif
Pač rad vozim...
Narediva pa z očetom vsako leto okoli 6.000km skupaj z motorjem (vsak na svojem seveda). In tudi na motorju voziva enako, v naselju po omejitvah, zunaj naselja pa 110 - 120km/h potovalna hitrost in ni važno kdo je spredaj, vedno je isti stil. So pa seveda odseki ko nama obema zapaše, da tistih 100 konjičkov v motorju malo zadiha
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Nisem jaz začel....lahko še njega opozoriš mogoče?? (Realitya??)

Špeckahla
je to odlika tvoje partizanske družine?
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Mati ne vozi!
Foter ima pa rad ovinke.Do polovice ovinka sploh ne trzne pol pa ko zmešan potaka volan po rokah.
Ko sem se nazadnje peljal z njim sem več gledal ven pri stranskih steklih kot pri sprednjih.
Je pa pri svojih 57 je še vedno manj nevaren kot večina mulcev, ki imajo naprej manj prevoženih kilometrov kot moj stari v rikverc.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma starejši vozniki bi morali imeti avtomatike. Splača se malo pritisnit na starše, ko se kupuje avto, ker so nekateri avtomobili res bogi, kako jih vozijo.

Enkrat sem šel na izlet s starejšim parom družinski prijatelji. On je tako zelo slabo vozil, da nisem mogel verjeti. Mogoče so res podzavestno živčni, ko jih nezavedno opazujemo, ker ta je vozil nesigurno za znoret. Letno prevozita celo Evropo, vsak teden kak daljši izlet z avtom - če ves čas tako vozi, se jaz samo sprašujem, kako je še ta folk živ.

A se očitno že nekako zmenijo na cesti.
smirk-1.gif

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
Se moram kr strinjat z napisanim...
Pa tista: Kaaaaj? Jst vozim 40 let pa nikoli nesreče nism mel!!! (v špegu pa nkol ni pogledu kako poka za njim)
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
Mamo enga tacga v family.........profesor na eni glasbeni...tralala......in zato misl da je vse dosegu....ne smeš mu nč pametvat...nč svetvat....nobenga komentarja...sam čelado lah daš na glavo
bonk.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Fotr vozi po upokojensko. Ko je peljal avto na servis, sem se čez naselje 5 kilometrov za njim vozil 45 km/h po števcu in fasal popizditis. Že realnih 50 čez naselje je joke, ampak eni raje vozijo kakih 40 realno, da lahko gledajo okolico namesto na cesto. Pa še navajen je nepremičnin od avta in je zanj gas bolj on/off kot karkoli drugega. Za njim ali z njim se vozit mi ni v veselje in 1x na leto to ponavljat je čez glavo.

Citat:

Pa tista: Kaaaaj? Jst vozim 40 let pa nikoli nesreče nism mel!!! (v špegu pa nkol ni pogledu kako poka za njim)
Točno s takim kretenom sem mel jst prometno. Je bil še neki pameten, pa sem ga vprašal, če je dementen, pa me je samo gledu ko en bedak. Sem poklical policijo, potem je bil še na zavarovalnici pameten, da on ni nič kriv, ker se tam vozi že 40 let in da on že ve, no na koncu sem vse dobil povrnjeno. Blo je pa to, da je na cesti, kjer sta 2 pasova v isto smer, tam kjer je ovinek lepo peljal naravnost in me nagazil.

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Ata (60) - presenetljivo dobro. Refleksi niso več enaki, zato vozi malo počasneje, včasih pozabi šaltat (s tretjo v kakšen majhen rondo, križišče), sicer pa vozi zelo umirjeno in za moje pojme v redu.
Mati (55) - malce slabše. Nerad jo popravljam, naj ne vleče hladen avto do 4000 obratov, naj pazi na luknje (ker zapelje direkt v vsako), naj ne šalta v drugo v vsakem rondoju, križišču, naj kdaj uporablja tudi peto prestavo ... Sicer pa glede na njeno malo kilometražo vozi solidno, pomoje boljše od marsikatere druge (vem, za žensko istih let, ki je dosti na cesti, pa višje od tretje praktično ne šalta, z njo v avtu je pa boljše biti tiho, ker ko se začveka, spregleda tudi kakšno rdečo luč
crazy1.gif
).

Ostali?
smile-1.gif

podpis!

tastu gre bolje kar se tiče refleksov, mi gre pa na živce k avto skos drži na 3-4k obratih. nov avto 1.2 bencin in v tretji 80... pa kao špara avto k ne gre čez 130.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Moj fotr 69, je v avtu mal preveč živčen in hitro popizdi, zaradi napak, ki jih delajo drugi ( svoji itaq ne vidi ), sicer se je vožnja v zadnjih letih malce upočasnila, vendar je še vedno dinamična. Sem in tja tudi faše tudi kakšno kazen. Nazadnje ga je ujel na motorju izven naselja, provida na 135kmh. Si je omisslil za 67let fjr1200 in z mati pridno nabirata kilometre, ko je sezona
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz ne morem oprostiti fotru lapsusa, kako je lahko spregledal avto, ko se je vključeval na glavno cesto. Pogledal levo in speljal (desno pa očitno pozabil). Zapeljal je direktno pred nos ženski, ki je pravilno pripeljala. Ker njenega začudenega kriljenja in mahanja ni videl, mi še danes oporeka, da je kogar koli spregledal, ker tam nikogar ni bilo.
bonk.gif

Kaj hočemo, zato smo pa zdaj mi, da jih fijakamo okoli.
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mama ne vozi.

Foter pa tako, da jaz nisem nikoli rabil vozit. Saj še zdaj načeloma ne bi rabil. Vozim v bistvu samo zato, ker je ta avto ostal, ko
sta kupila novega. Sem jim trobil naj ga raje prodajo, namesto da se nam 2 avta vlačita, oni pa ništa... Zdaj bi še dobili nekaj za njega, ker še 100000 nima prevoženo.

Ko bom jaz na zavodu ga bodo itak primorani prodat...

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
super...verjetno ima vecina izmed vas veljavno voznisko do 80-tega leta starosti..kot berem tukaj komentarje (zelo iskrene..ala vam vera) me srat prime in se bom se bolj zamislil ko sam vozim.

Oce(62) ,,,vozi velika in tezka stara jajca ( opel omega) ...do trgovine 2km je OK...vnuke praviloma nikoli ne pelje, ce le jaz vem o kaksni nacrtovani "ekskurziji"..vcasih strup na cesti (fiat abarth, vec alf romeo)

Mama (59)..nikol ni imela obcutka in volana se je vedno bala kot hudic kriza...zadnje case strah preganja s tem da ogleduje okolico!!??!! kake roze imajo po balkonih in kako lepo cveti sadno drevje:S..vnuki v avtu brezpogojno NE.

Tast in tasca (podobna leta)..tasca ne vozi ceprav izpit ima (nekdo razumen) tast vozi enoprostorca strogo po pravilih..refleksi bol kot ne tam tam (vnuki pogojno varni)...vedno zaskrbljen klic ko pridejo do cilja.

Jaz (36)..imam se za strpnega voznika, ki rad pohodi tam kjer je le priloznost in ni nevarnosti..nespametno vcasih..ko sem bil mlad toliko bolj, sedaj pa sem znerviran nad nasproti vozecimi, ko vidim kaj vse v avtu pocenjo, poleg tega, da tudi za svojo prepoznavnost ne poskrbijo z ustrezno osvetlitvijo avtomobila.

Nazadnje urejeno:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Oče (pokojni) je vozil vedno odlično in brez kakih napak, nikoli ni imel nesreče z njegovo krivdo pa je bil vedno dinamičen. V časih juge ko se je švercalo sva se po 3-4x tedensko peljala v Italijo ali Avstrijo, po AC je šlo konkretno (33-ka 1.5 105KM) po regionalkah tudi lepo dinamično. V glavnem ni čudno da sem navdušen nad avtomobili od kar pomnem.
Mama (57) redko vozi, kadar pa je res nuja pač pelje lepo počasi in malo nesigurno deluje (pelje mogoče 2x na leto)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
oče (53) je dokaj ok voznik, je sicer ona šola voznikov "daje 5. prestava samo za avtoceste" ampak ko sem mu na njegovem avtu v 1 tednu vožnje pokazal kak povprečna poraba pade za več kot liter je skoraj do pikice kopiral moj način vožnje
smile-1.gif
), ne živcira se nad napakami drugih, še vedno vozi dosti po bližnji tujini. enemu nagazil v rit na semaforju, na srečo polomljene samo nekaj plastike.

mama (49) še ni imela nesreče, vozi umirjeno, še brez nesreče, ji je pa vožnja bolj nujno zlo, torej služba, trgovina, vikend in to je to.

Z obema se ni problem peljat, nobenemu ne pametujem ker ne rabim
smile-1.gif