Kako vozijo vaši starši?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ker so na forumu dostikrat debate o raznih stardecih in starih mamah, ki na cesti delajo pisdarije, me zanimajo malo vaši starši. Koliko so stari in kako ocenjujete njihovo vožnjo? Se jim starost že pozna? Delajo kakšne kikse? Saj za zamerit jim ni, itak so stara šola, ki imajo že ohoho kilometrov za sabo, tako da smo zadnji, ki bi jim lahko sodili.
wink-1.gif

Ata (60) - presenetljivo dobro. Refleksi niso več enaki, zato vozi malo počasneje, včasih pozabi šaltat (s tretjo v kakšen majhen rondo, križišče), sicer pa vozi zelo umirjeno in za moje pojme v redu.
Mati (55) - malce slabše. Nerad jo popravljam, naj ne vleče hladen avto do 4000 obratov, naj pazi na luknje (ker zapelje direkt v vsako), naj ne šalta v drugo v vsakem rondoju, križišču, naj kdaj uporablja tudi peto prestavo ... Sicer pa glede na njeno malo kilometražo vozi solidno, pomoje boljše od marsikatere druge (vem, za žensko istih let, ki je dosti na cesti, pa višje od tretje praktično ne šalta, z njo v avtu je pa boljše biti tiho, ker ko se začveka, spregleda tudi kakšno rdečo luč
crazy1.gif
).

Ostali?
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.662
113
Podobno.......sam da fotr noče priznat nobene napake
bonk.gif

AO plus pa tud noče plačat........mu ga pol vedno jaz na lastne stroške uturim....pol se pa zmer razburja (on tega ne rab k voz OK) pa hoče dnar vračat
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Vozi samo oce,
vozi pocasi, gleda okoli sebe, (ze tako vidi samo na eno oko, vozi malo. V 50 letih izpita je prevozil manj kot jaz v 10. Nekoc 4kkm letno, v penziji 2.
Kaksnih vecjih nesrec ni imel, ima pa trenutni avto obutan okol in okol. Najvec pridelal na domacem dvoriscu,garazi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
od Utiševalca foter je Keke Rosberg. Vse ostalo je potem takoj jasno.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hm...oče ima 70...vozi kot da gledaš dobrega 30 letnika z dobrimi izkušnjami za sabo...razbil in odrsal ni nič že od 1975 ali pa še pred tem....vozi po 20-30 tisoč letno...izven naselja gre večkrat preko 90....po ac pa ga šiba s 150 brez težav..po naseljih pa pazi. Zdaj se vozi s kombijem okrog ker mu luči škodijo in pride utrujen in potem razburjen in se zato raje pelje na višjem....se pa zvečer in ponoči raje izogne dolgim vožnjam ker kot pravim ga mučijo luči............aja...še vedno prestavlja z medgasom brez napak.

Za razliko od matere...ona ne vozi...je pa najbolj pameten kopilot kar jih obstaja :D

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Kdo je Keke Rosberg?
rolleyes-1.gif

Moj foter vozi tako da se jst zraven ne vozim ker mi začne živec migat v levi roki, mama sicer vozi tako da je bilo meni in mojim sošolcem/kolegom vedno slabo ko smo šli z žura!
nahrung002.gif

Sam nisem po vožnji podoben nobenemu od staršev! Torej se očitno to ne deduje in je Keke mogoče sajkekov fotr, samo je očitno sramota družine?!

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Oba starša za enkrat še v zelo dobri formi. Odlična voznika. Sploh oče, ki nekako ne zna umiriti strasti po hitrosti..
grin1.gif

Ata pravi: Vozi toliko, kolikor imaš denarja. ........Zato jst vozim pod omejitvam...ahahahah
cry12bpy.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Fotr 58, precej nesiguren za volanom, spregleda tudi kakšen semafor ali stop znak. Imel že več manjših trkov, ker je v križišču spregledal kakšen avto ali pa ni bil pozoren na tistega pred sabo in mu je parkiral v rit. Svojega avta mu ne bi posodil.

Mati 55, "jaz imam vedno prav" šofer. Peesdi nad drugimi, svojih napak ne vidi. Vključevanje na AC s 60 km/h, neumikanje hitrejšim na AC. Tudi dokaj živčna in nestrpna za volanom. Redko komu odstopi prednost, pravilo zadrge je zanjo vrivanje. Sicer vozi dokaj sigurno in tudi hitro, ampak zaradi prej naštetega sem precej živčen, če se kdaj peljem z njo.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Foter (47) - Je bil kar divji (3 totalke). Počasneje je začel voziti, po zadnji totalki kakih 10let nazaj. Sedaj še vedno vozi zelo dobro, kar se tiče dinamike in poznavanja novih rešitev v prometu. Moti me, da avto že na hladno tišči do 2,5k-3k obratov na hladno (hvala bogu, da je 1,9 tdi). Letno naredi med 50k-100k km, odvisno od dela v firmi. Moti me tudi, da človek s tako kilometrino in z izpitom za vse kategorije, razen za avtobus, ne zna bočno parkirati.

Mati (42) - To je pa bolj tako tako. Na leto dela dobrih 5k km, avto tišči na hladno, še bolj kot foter. To da ima avto 6 prestav z razlogom še ne ve. Nekega posebnega skila nima niti pri parkiranju. Prometne sicer še ni imela, vendar tu in tam malo avto butne, na kakem parkirišču (kljub sprednjim in zadnjim parkirnim senzorjem).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Mama vozi zelo dinamično (včasih še preveč) in dokaj dobro, oče ni tak dinamik, se vozi v skladu s predpisi, prav tako se ne spomnim, da bi kdaj kaj spregledal ali naredil kakšno neumnost na cesti. Mrzlega avta noben ne "pritiska" ipd...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Fotr 54: Lepo, uglajeno, brez kakršnihkoli napak, res perfektna vožnja..odkar ma nov avto in indikator optimalne prestave še šalta prej v višjo.

Mami 51: Za moj pojme premalo dinamike v kakšnih trenutkih, premalo prestavlja, drugače pa daleč od slabe voznice, nikol še nič pošarala, nobenega trka.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moj ata (62) pa vozi ko mišo iz "ko to tamo peva"....pa ne z zavezanimi očmi, ampak tko dinamično ---} levo, desno.
smile-1.gif
Pa velikrat je 3tja prestava od 20kmh, do 100kmh, optem pa direkt v 5.
Mama (56) je pravo nasprotje, zanimivo. Zelo dobro vozi, dinamični in je pazljiva. v bistvu pelje boljše , kot moja ženka ( 31 ).
smile-1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
fotr (70 in nekaj) vozi za svoja leta še zelo solidno. včasih mu kaj zbeži, ampak ni nikoli on kriv
smile-1.gif

je pa precej grob voznik. do sedaj je vozil fiat tipo in je ravnal z njim kot da vozi traktor. zdaj pa je "podedoval" mojega c3 in me rpav srce boli, ko vidim, kaj del z njim.
mama pa ne vozi. še zelo mlada se je skrešala in od takrat: ne diraj kola!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Glede na to kako vozi večin vaših staršev se je za vprašati... čemu bentite na cesti, ko drugi vozijo tako kot vozijo?
grin1.gif

Tukaj se lepo vidi kako mora boleti glava proizvajalce avtomobilov in na kaj vse morajo misliti.. glede na to kako ljudje vozijo avte.. kriza :]
Še čudim se da zdržijo toliko kot pač zdržijo
grin1.gif