kako stopiti na prste klubu "60-70kmh"

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, tele omejitve na 60 so res
bonk.gif
Neživljensko do amena.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
In potem je kaka glupa omejitev kje postavljena in se pelješ 13 preveč in hopa 500€ ...

Tukaj te bo stardec popravil, da ne spremljas prometa in kaj so za ene table pred tabo.

Me zanima koliko spremlja promet klobukar, ko je s sabo odnesel hrvasko rampo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
To je naravnost bolno. Namesto, da bi se delalo na pretočnosti prometa se dela samo na represiji in zastrahovanju. Omejitve niso noben problem, če bi se ljudje vozili NORMALNO ne pa kakor vsakomur paše. Velja za prehitro in za prepočasi.

Ja sej to je problem pomoje. Za nekoga je normalno 20 nad omejitvijo, za nekoga pa 20 pod. Se mi zdi, da se stanje ne bo kaj dosti izboljšalo. In potem je kaka glupa omejitev kje postavljena in se pelješ 13 preveč in hopa 500€ ...

za 13km preveč bi dobil 250€ če si v naselju. se pravi če hitro plačaš imaš 125€. do 10km/h preveč pa je kazen 80€ (40€ polovička). folk pa se vozi kot da bodo dobili 2k€ kazni če bodo prekoračili za 1km/h.
crazy1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ampak te kazni so ostale iste se mi zdi. spremenile so se sam za 20+km/h in še par ostalih drobnarij.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Kaj se šteje kot kolona? Če sta za mano dva ali trije avtomobili?
Citat:
kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

Vse (skoraj vse) piše v zakonu : Zakon o varnosti cestnega prometa (uradno prečiščeno besedilo) (ZVCP-1-UPB4) (pozor, ne vsebuje zadnje novele, ki jo za vajo najdi na isti strani, namig : "zvcp")

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Danes skoraj nisem mogla verjeti lastnim očem!

Policaj na motorju je prehiteval celo kolono (lepo po pravilih) in USTAVIL prvega počasneža, ki je naredil tako kolono...ker je peljal 60km/h na cesti z omejitvijo 90 km/h.

Upam, da ga je tudi kaznoval!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
ksz

še bolj zanimivi so tisti vozniki ki se vozijo 20-30km/h pod omejitvijo, ko pa jih hočeš prehitet pa nenadoma najdejo gas pedal...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

še bolj zanimivi so tisti vozniki ki se vozijo 20-30km/h pod omejitvijo, ko pa jih hočeš prehitet pa nenadoma najdejo gas pedal...
To mi je včeraj en s Corrolo Verso naredil. Upam, da mu je vsaj tič zrastel za par cm.
uf-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Jaz pa na cesti še vedno srečujem uglavnem divjake. O teh počasnetih, o katerih tle dabatirate, pa ne duha ne sluha.
Očitno se vam dinamikom ti počasnetje prikazujejo v sanjah. Zaradi vaših travm...

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ti si pa res bogi, same norce srečuješ, na motorjih, v avtomobilih....res, ni ti lahko v življenju...ves čas si ogoržen. Da ne omenim psov, ki ti uničujejo pridelek....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Oooo, majster kje pa si ti bil, da te ni blo nič "slišat"?
Da nisi slučajno dal motor "peskat"?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Jaz pa na cesti še vedno srečujem uglavnem divjake. O teh počasnetih, o katerih tle dabatirate, pa ne duha ne sluha.
Če bi rad videl počasneta, potem se poglej v ogledalo.
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vožnja po predpisih in po omejitvih ter z prilagojeno hitrostjo, NI počasna vožnja! To je vožnja, ki se ji reče, neboš verjel, PRAVILNA vožnja.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Vožnja po predpisih in po omejitvih ter z prilagojeno hitrostjo, NI počasna vožnja! To je vožnja, ki se ji reče, neboš verjel, PRAVILNA vožnja.

Lepo napisano, samo kaj ko se skoraj noben ne drži predpisov
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Žal imaš prav.
Zato pa v svetu prekrškarjev, divjakov in barab, izpadejo čudaki tisti, ki se predpisov in omejitev držijo.
Ta forum je dokaz za mojo trditev. Jaz se držim predpisov, pa sem za večino tukajšnjih forumašev čudak, počasne in omejenec, ki ,kao, nima lajfa. Si moreš mislit? Če se nekdo drži predpisov in reda, v očeh tukajšnje mularije, nima lajfa.
Pa to ne moreš verjamet....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Za tako početje je zagoržena kazen

evo spet copy/paste

37. člen

(1) Voznik sme začeti prehitevati le, če ima na cesti dovolj prostora. S prehitevanjem ne sme ovirati udeleženca cestnega prometa, ki ga prehiteva.
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.
(6) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se z globo 40 eurov kaznuje za prekršek voznik, ki pred prehitevanjem ne da predpisanega znaka iz drugega odstavka tega člena.
(7) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Me zanima koliko spremlja promet klobukar, ko je s sabo odnesel hrvasko rampo.
To je bil naš stardec. Naj bi med vožnjo po dlančniku tipkal sporočilo na alter-ju, začel je doma, končal pa na Hrvaškem. Vmes je imel pa par dogodivščin, za vse sploh še ne vem, za rampo so mu kar Hrvati povedali, on namreč ni ničesar opazil.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Za tako početje je zagoržena kazen

evo spet copy/paste

37. člen

(1) Voznik sme začeti prehitevati le, če ima na cesti dovolj prostora. S prehitevanjem ne sme ovirati udeleženca cestnega prometa, ki ga prehiteva.
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.
(6) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se z globo 40 eurov kaznuje za prekršek voznik, ki pred prehitevanjem ne da predpisanega znaka iz drugega odstavka tega člena.
(7) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

Mi je jasno da je protizakonito, samo kaj ko je premalo "provid" na cesti...