Kako shraniti češnje?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tako, češnja obrana, imam celo košaro češenj. Kolikor so lepe, toliko hitro gnijejo. Kako te češnje shranjevati? Eni pravijo, naj jih namočim v vodo, drugi, da v vodi še bolj gnijejo ... Kaj vi pravite, kako jih shraniti, da mi bodo čim dlje zdržale? hvala!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Tako, češnja obrana, imam celo košaro češenj. Kolikor so lepe, toliko hitro gnijejo. Kako te češnje shranjevati? Eni pravijo, naj jih namočim v vodo, drugi, da v vodi še bolj gnijejo ... Kaj vi pravite, kako jih shraniti, da mi bodo čim dlje zdržale? hvala!

Pri nas grejo (izkoscicene) v zmrzovalnik, da je lahko za novo leto cesnjev strudel
cool-1.gif

Za kratkotrajno hrambo pa seveda v hladilnik, suhe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
S peskami se ubadam ko jih jem. Je pa res da strudlov ne delam. Nekaj jih je v skrinji, cca 70 kozarcev pa tudi ze "vlozenih"(kuhanih). Toliko kot jih je bilo letos, jih je bilo nazadnje mislim da l.91. Bo treba kak kozarec se za v prihodnje leto spravit, ker letos so se spet veje znasle na tleh.
Imate kako sorto v rokavu, ki ne zahteva nege. Obstojece cesnje so stare 40+ in bi kako mlado gor spravil

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Dobro, ne shranjujem sedaj za celo leto, bolj za en teden.
grin1.gif
Škoda, ker so potem hladne in izgubijo tisto svežino, ko jih daš ven iz hladilnika ... Se potem spet hitro začne gnitje, ko pridejo ven??

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Tako je, cim manj vode k cesnjam. Operi jih sele preden jih jes. Ce bos dal oprane v hladilnik si zajebal. Letos je problem v tem da je dez vsak dan, kar pa ni blagodejno za cesnje.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mi jih pa shranimo kar v žganju
smile-1.gif

Najprej v cuker, pa v tavelik kozarec (mislim da 4kg), pa nekaj časa na sonce ... potem zalijemo z domačim žganjem ... in ratajo super za pol še celo leto po malem pit
smile-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Vi imate že češnje
sprasujem se.gif
Pri nas so zelene, ravno te dni dobiva hrustavka rdečo barvo (mora bit temna), ni še nič.

Naših ni več že kakih 10 dni ... smo imeli bolj zgodnje sorte. Sedaj samo še ena višnja ima par komadov, samo je neka hudo kisla sorta.

(smo na morju)
smile-1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
pri nas, sicer na primorskem, vendar stran od morja, jih že kakšen teden ni več. oz. so ob zadnjem dežju, še tiste ki so ostale popokale in so samo še za kose. jih je bilo pa letos ogromno. jih je jedla cela žlahta (iz ene češnje).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
pa kje ti živiš ? 800 m nad morjem ? naše se že počasi poslavljajo

Res je. Zato ima pa zdaj polnomastne borovnice tam gor, sem bil par dni nazaj na njegovem koncu
smile-1.gif