kako se reče tej luči po slovensko?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
rl19c.jpg

angleško je rope light, google translate pa seveda vrže ven čisto življensko vrv svetlobe
hysterical-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Bo kar svetlobna cev. Tastare so imele not lučke mini, priklop dvo- ali trožilen. Tanove imajo not diode, svetijo k pr norcih, tolk da se je sosed nad novoletnimi lučkami pritožil da ne more spat
shocked-1.gif
)

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
napiši še kaka je razlika v ceni med tistimi z led in tistimi z navadnimi žarnicami

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
to ne vem, če že kdo prodaja pri nas.
ampak diode tudi ne svetijo na 220V
tongue-1.gif

ja samo te cevi se vse kolkr vem vklopijo v vtičnico - kolk porabljajo V je meni v bistvu vseeno, samo če imam to potem kabel odpade in to mi je velik +

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imam zadevo v stanovanju. Ti zvečer poslikam;

Imam na stropu gips plato, kot nekakšna plošča čez cel strop, le da je od robov stene ene 20cm krajša, na notranji strani pa imam
okoli in okoli napeljan ta "kabel", mislim da je 9m, in zgleda ful xtra. Kje sem pa to že kupil pa se mi niti ne sanja, mislim da nekoč
v AU, ker sem hotel krasit balkon kao po robovih, pa sem jih nato tu uporabil.

Kot rečeno prilepim sliko. Če boš kje našel, pa mi reči, ker bi ponovno kupil enega ali dva, ker je po 3 letih par ledic šlo rakom žvižgat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Imam zadevo v stanovanju. Ti zvečer poslikam;

Imam na stropu gips plato, kot nekakšna plošča čez cel strop, le da je od robov stene ene 20cm krajša, na notranji strani pa imam
okoli in okoli napeljan ta "kabel", mislim da je 9m, in zgleda ful xtra. Kje sem pa to že kupil pa se mi niti ne sanja, mislim da nekoč
v AU, ker sem hotel krasit balkon kao po robovih, pa sem jih nato tu uporabil.

Kot rečeno prilepim sliko. Če boš kje našel, pa mi reči, ker bi ponovno kupil enega ali dva, ker je po 3 letih par ledic šlo rakom žvižgat.

ta zadnji kabel niso ledice - LED kabel lahko kupiš v conradu, se pa na 220 priklopi

to je pa electroluminescent wire bakren kabel z nečim premazan in v plastiko vlit in to oddaja svetlobo

sem kar njim poslal mail, če majo distributerja v evropi, da malo na poštni pršparam

v_power: ne rabim za avto, bom v eno mizo vgradil, pa bi bilo super, da dela na baterije, čim manj eksternih kablov

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja pa ne - te žice enakomerno svetijo, led cevi pa majo presledek vmes, pa tud cenjše so te žice kot led cevi