Kako ščistiti???

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
belo barvo s ploščic, oken, okenskih okvirjev itd.???

skratka, malar je končal z delom, pri tem pa ni uporabil niti cm "abdek" traka in posledica tega vam je verjetno jasna
uf-1.gif

še dobro, da sem prekril tla in s tem omilil svinjarijo, ampak tudi tla so jih fasala
uf-1.gif

saj ne rečem, da niso kvalitetno pobarvali pa tudi zelo poceni so bili, ampak da pa niso čisto nič abdekali, to pa je absurd
10.gif

a pride tukaj v poštev samo topla voda al še kaj drugega?
redface-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V bodoče. Vsak izvajalec mora vzpostaviti prvotno stanje oz se naslednjič zmeni za popust pri storitvi, če jim čiščenje ne diši.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik DMX pravi:...saj ne rečem, da niso kvalitetno pobarvali pa tudi zelo poceni so bili...
Da se niste morda dogovarjali (ti ali kdo od tvojih) da spustijo ceno zaradi čiščenja?

Citat:
Uporabnik DMX pravi:...
a pride tukaj v poštev samo topla voda al še kaj drugega?
Samo voda, po potrebi malo čistila in časopisni papir

Nazadnje urejeno:

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Cisto odvisno, s kaksno barvo ti je malal. Navadni jupol ponavadi pocistis brez tezav, kaksne pralne barve so ze bolj trdovratne. Upam, da ti ni kaksne izolacijske barve oz. antinikotinske dajal na steno. Tisto je pa hudic potem pocistiti.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Cisto odvisno, s kaksno barvo ti je malal. Navadni jupol ponavadi pocistis brez tezav

pobarvano je z Jupolom, ampak problem ni okvir v katerem je steklo, ker je pač izbočeno in če ga pobrišeš se ne moreš dotaknit stene, problem je okvir kateri je zazidan v zid in pa panti, saj verjamem, da bom moral po čiščenju še enkrat pobarvat ta del stene. Še največja ironija pa je ta, da so potrgali dol nalepke, s katerimi je okvir tovarniško zaščiten
uf-1.gif

skratka bullshit

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
cunjo (najboljše bombažno) mlačno (bolj toplo) vodo, ter greš na packe...najprej z bolj mokro cunjo, ne preveč pritiskat ...gre čist Ok stran.

Jaz sem imel tako po tleh
evil.gif

SDC16128.JPG

In po prvem čisščenju po omenjenem postopku (edino kolenčnike je dobro imeti)

SDC16129.JPG

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
.....in časopisni papir

ja za steklo, problem je okvir + tega se okno odpira noter al pa drsna balkonska vrata ko je ena stran fiksna in imaš za čiščenje max. 3-4 cm prostora (levo, desno in pa zgoraj)

balkonska-vrata_05.jpg

PS: slika je simbolna
redface-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
na delu si imel šalabajzarje...
pri nas je malar zaščitil čisto vse...okna, tla,.... na koncu tudi očistil vse za sabo.
pa ni bil nič dražji kot ostali

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Poceni so bile...mislim da 15 ojrov po kvadratu.

Kar se mene tiče..jaz nisem imel nikogar
wink-1.gif
..sem bil sam šalabajzar. Tako da sem tudi počistil za sabo ko sem končal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
bluziva s temo....

Ragno so te na sliki. Kupljene v Mercator Tehnika, Črnuče (še z 10 % popustom)....pa takrat mislim da so bile tud še neki v akciji oz. so jim ceno spustil.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zakaj bi odpiral novo temo, če me smao zanima cena in firma ploščic? Drugače pa ful poceni....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
huh v takih primerih je bolje malarju placat "dvojno" ceno kot pa da beli generalno po vsem....
Na koncu je ceneje. Oziroma bi sam zascitil pred zacetkom del ce ste bili zmenjeni da bos sam cistil za njimi.
Za odtrgano folijo z oken preden so belili jih pa lahko na vecerjo peljes(sarkazem). So ti naredili kar nekaj ur dodatnega dela.

izziv

Zelenc'
13. nov 2012
4
0
1
vsak izvajalec mora za seboj ščistiti!!!oziroma mora uporabiti zaščitno folijo za tla.. verjetno nisi imel podjetja ki je to opravilo.ali pač?? v bodoče!normativi v slikopleskarstvu navajajo da mora delavec za seboj pospraviti!!!
smile-1.gif

v vaši situaciji pomaga topla voda, navaden cet, ki mu dodate malo kisa.
tudi sami izvajamo pleskarska dela, ampak česa takega si ne moremo privoščiti!!!

Lp

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
žal nisem imel podjetja kateri bi se ukvarjal samo s pleskanjem, ampak so mi pleskali majstri od podjetja, kjer ti postavijo hišo od temeljev do strehe. Skratka, mojstri za vse, preko katerih pa glede kvalitete narejenega ne morem rečt nič grdega - hebejo jih le detajli in pospravljanje za sabo....

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
kolko te pridejo kaj čistilni servisi da ti to ščistijo? stekla + okvir