Kako pripravljen krompir vam je najboljši?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Evo, eno enostavno vprašanje, ker imam zelo rad krompir, pa me zanima, kakšen vam je najboljši? Pa prosim ne s pomfrijem in podobnim strašit.
Še moj odgovor: olupiš, narežeš na pol in cca. pol ure preden so ocvirki stopljeni, ga vržeš noter
cheer.gif
 

Al_Z

Zelenc'
1. dec 2009
3
0
1
Včasih je bil moj najljubši pomfrit, zdaj pa ... na razne načine kuhan, kot juha, lahko tudi kot pire, ali v solati ...
Če ga kuham na vodi, dam nazadnje namesto ocvirkov preko prepraženo čebulo in Himalajsko sol.
Njamiiii !
smile-1.gif
 

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
tafrišn k se ga avgusta skople, samo umit pod vodo, pa v rolu pečen. al pa na koščke narezan pečen,posut z rožmarinom
smile-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Narežem na kose, dam v pekač, čezenj potresem sol, mleto papriko, svežo papriko, par pekočih feferonov, baziliko, origano, črne olive, polijem z med prsti stisnjenimi pelati in malce oljčnega olja in hop v pečico.
 

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Gosko napolniš - s krompirjem po možnosti enake debeline, ki je potresen z rožmarinom, oljčnim oljem, origanom, zmleto papriko, po možnosti tudi z jetri in prepraženo čebulo - potem pa to pečeš pečeš pečeš (za vsako kilo skupne teže 1-1,2 ure) in na koncu jaz jem samo krompir ostali pa meso.
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Tazgoden v kakršnikoli obliki.

Ali pa navaden v kosih napol skuhan, potem pa v pečico, gor začimbe iz grčije za turiste (timijan, origano, curry pa nevemkajše), limonin sok pa malo olivnega olja.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

tamladga pečenga, sploh da je droben in ga samo pod vodo zdrgnem pa spečem v pečici.

kuhan v olupkih, potem pa narezan na krožniku in posoljen. Včasih je padla še pikica margarine
 

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
"trebuščki"

neolupljen krompir na polovico in v pečico, na koncu se naredi lepa skorja
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
"trebuščki"

neolupljen krompir na polovico in v pečico, na koncu se naredi lepa skorja
Tale je tudi dober ja. Še malce soli ali vegete po vrhu in to je to. Moram pa malo Notranjčev recept probat.
 

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ksz...


ON/OFF :
če bi bil krompir tak dober kot ga tuki opevate, bi ga že bramorji v zemli pojedl
hysterical-1.gif
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
jst ga dostkrat delam pečenga v pečici in nato naekje na sredi peke dodam narezano čebulo, čez par minut šunko/slanino/špeh in nato že skoraj pred koncem dodam še nariban sir. Pride odlično, probajte kdaj.

Sicer pa čez pečenga kifeljčarja ga ni :p
 

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

1. Olupim, narežem na kocke, skuham. V ponvi raztopim malo margarine, vržem noter krompirček, posolim z vegeto, popram, če se spomnim, še dodam malo majarona in pečem, dokler krompirček ne dobi rahlo rjavkasto skorjico. Ko je na krožniku, "prelijem" čez še kislo smetano.
tongue-1.gif

2. Olupim in narežem na malo debelejše ploščice, skuham. Skuham hrenovko, kranjsko (tudi kakšno zelhano pride v poštev - kar je pač doma...), trdo skuham jajčka in vse narežem na majhne koščke. V globlji ponvi segrejem olje, dodam kuhan krompir, meso in jajca, solim, popram, dodam malo bazilike in majarona. Vse skupaj malo premešam in prelijem s kislo smetano. Pokrito in na malem ognju kuham še cca 10 min. To ponavadi jemo kot samostojno jed. Če je komu premalo, pač lahko poje zraven še kak šnicl...
wink-1.gif


Lep pozdrav, pa
roza.gif
!
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
zadnje čase
Olupim, vrežem na pol, naredim eno majhno jamico za filo in dam kuhat v slano vodo. Med tem časom narežeš por in ga prepražiš na olivnem olju. Ko je por prepražen, ga zmešaš s kislo smetano. Na 3/4 kuhan krompir nabašeš gor to maso in na vrh posuješ pest naribanega sira. vse kupaj še daš v pečico za 15min in imaš eno super prilogo.
 

Makeba

Zelenc'
1. dec 2009
5
0
1
Ne poznam imena te priprave (neka istrska zadevščina), vendar je meni od krompirjevih jedi najboljša:
V ponev dam olivno olje tako, da lepo prekrije dno. Ko se olje segreje dodam na rezine narezan krompir, dodam sol in poper in včasih še malo česna, čez kakšnih deset minut pa še koper. Na ognju pustim nekje med 20 in 25 min. Vmes zalivam samo z olivnim oljem - to bolj po občutku. Če nimam zares dobrega olivnega olja pa raje uporabim samo sončnično.
Meni je tako fino...
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Meni je najljubši narezan na rezine, malo mlete rdeče paprike gor, namesto soli uporabim tamari, pa olivno olje. Vse skupaj popečeno v pečici, da je tudi malo hrustljav. Poleti dam zraven še na četrtine narezan paradižnik, da spusti malo svojega soka
wink-1.gif


Aja, če se dela kakšne lignje v pečici (tiste velike) , pride ful dobr krompirček, narezan na manjše koščke, položen zraven lignjev, ki se jih zaliva z belim vinom. Ko daš lignje ven, krompirček še fino premešaš s preostalo vinsko omako. Enako se lahko stori, če se lignje v vinski omaki dela v ponvi (no, posodi
rolleyes-1.gif


Uf, mislim, da bo danes kar pečen krompirček na meniju
grin1.gif


Aja, hitro in enostavno ter okusno je tudi takole-krompirček, narezan na koščke, skuhaš skupaj s kolerabo (isto na koščke narezano) in korenjem. Tekočino lahko kasneje uporabiš za juho (samo malo masla dodaš), preostalo pa samo zabeliš z malo masla.