Kako prijaznega psa (ne) spremeniti v morilca

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Vsem lastnikom, ki razmišljajo kot ti, predlagam kakšno (kvalitetno) pasjo šolo, kjer vam bodo razložili tudi osnove pasje komunikacije.
Poskusil sem z lepovzgojenpes.com ampak se je vse skupaj ustavilo že pri komunikaciji (ki je z njihove strani ni bilo).

na dopustu so bili do 16.
slučajno videl na fb:))

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Umakne se takoj, če se lahko.
Pač se ne liže pol ure, kot un na posnetku.
Ne renči tako, da kaže zobe. Ampak bol "zagode". Spusti en globok zvok z zaprtim gobcem in da vedet, da mu to kar mu delaš ne paše. In do sedaj mu ni bilo potrebno 2x zagodet, ker vsak takoj ve, da ga more pustit pri miru.
Renčanja s kazanjem zob na človeka še ni izvajal.

In kje sem kaj pametoval??

je pes glavni pri hiši?
confused-1.gif

ga ni mastifa, doge, terjerja... ki bi bil bolj hud kot baba.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Vsem lastnikom, ki razmišljajo kot ti, predlagam kakšno (kvalitetno) pasjo šolo, kjer vam bodo razložili tudi osnove pasje komunikacije.
Poskusil sem z lepovzgojenpes.com ampak se je vse skupaj ustavilo že pri komunikaciji (ki je z njihove strani ni bilo).

na dopustu so bili do 16.
slučajno videl na fb:))

Ja, sem vedel, da jim pišem v času, ko so na dopustu. Odgovor sem seveda pričakoval v dneh, ko naj bi se vrnili. Pred dopustom sem jih 2x neuspešno klical. Sem bil presenečen nad takšnim pristopom ampak, to so kar dobri signali, kako se tam dela. Lea sicer obvlada problematične pse, tako, da če bi imel takšnega, bi verjetno vztrajal pri njej. Če ne drugače pa tako, da jo prestrežem, ko gre mimo bajte s celim krdelom
smile-1.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
V bližini (za nek morda ne čisto pričakovan pomen te besede) klinike 300 kosmatih je pasja šola. Itak je pasja šola bolj namenjena lastniku kot pa psu (razen, če je pes na dvorišču - socializacija).

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Ker sem nedavno postal lastnik psa, se priporočam za nasvet glede kvalitetne pasje šole. Poskusil sem z lepovzgojenpes.com ampak se je vse skupaj ustavilo že pri komunikaciji (ki je z njihove strani ni bilo).
Veterinarja imam izbranega (prva izkušnja pri 300 kosmatih je ok) a sem odprt za kakšne predloge oz. mnenja.

Od kod si? (glede na 300 kosmatih predvidevam, da iz LJ - iz katerega konca?).
Glede šole je blizu 300 kosmatih KD Krim (poznam večino, so super), malo bolj proti severu KD Šmarna gora (manjše skupine, se lahko bolj posvetijo posameznemu psu). Oboji imajo nove tečaje jeseni; v popoldanskih urah 1x-2x na teden. Blizu je še Alfakan, njihovega sistema sicer ne poznam (so zelo poslovno usmerjeni in imajo dodelan PR) a njihova LJ inštruktorica je super - kar pomeni, da ne more biti slabo.

Kar se veterinarjev tiče je tako, da je za redne stvari čisto vseeno pri katerem si. Če se pa kaj zakomplicira (kaj resnega / specifičnega) se pa razmisli in pelje k najustreznejšemu. Jaz cepim tam, kjer grem mimo, za ostalo se pa posvetujem z našimi veterinarkami in odpeljem kot predlagajo (k sreči do sedaj za sebe potreboval le 2x).

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Za razne pse sissy pasem 'klasične' metode dela niso primerne, saj se ti psi pogosto sesujejo pod pritiskom.

Nobeno šolanje psa pod pritiskom ni več primerno.
Šole, ki ne uporabljajo pozitivnega sistema šolanja so mimo.

Tudi nekdo, ki je zgoraj pisal o avtoriteti - to ni pravi izraz/pristop. Razviti moraš pravi odnos, ne pa avtoriteto.
In s pravim odnosom pride tudi avtoriteta, z avtoriteto pa ne pride pravi odnos.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Ker sem nedavno postal lastnik psa, se priporočam za nasvet glede kvalitetne pasje šole. Poskusil sem z lepovzgojenpes.com ampak se je vse skupaj ustavilo že pri komunikaciji (ki je z njihove strani ni bilo).
Veterinarja imam izbranega (prva izkušnja pri 300 kosmatih je ok) a sem odprt za kakšne predloge oz. mnenja.

Od kod si? (glede na 300 kosmatih predvidevam, da iz LJ - iz katerega konca?).
Glede šole je blizu 300 kosmatih KD Krim (poznam večino, so super), malo bolj proti severu KD Šmarna gora (manjše skupine, se lahko bolj posvetijo posameznemu psu). Oboji imajo nove tečaje jeseni; v popoldanskih urah 1x-2x na teden. Blizu je še Alfakan, njihovega sistema sicer ne poznam (so zelo poslovno usmerjeni in imajo dodelan PR) a njihova LJ inštruktorica je super - kar pomeni, da ne more biti slabo.

Kar se veterinarjev tiče je tako, da je za redne stvari čisto vseeno pri katerem si. Če se pa kaj zakomplicira (kaj resnega / specifičnega) se pa razmisli in pelje k najustreznejšemu. Jaz cepim tam, kjer grem mimo, za ostalo se pa posvetujem z našimi veterinarkami in odpeljem kot predlagajo (k sreči do sedaj za sebe potreboval le 2x).

Ja, sem iz Ljubljane, drugače pa tudi Kranj (in okolica) pride v poštev. Vsekakor bom pogledal pri vseh predlaganih. Hvala!

Nekdo je pisal, da je šola za lastnika. S tem se popolnoma strinjam in ravno zaradi tega želim s psom v šolo. Ne bi rad predolgo odlašal in v tem času delal napake, ki bi na psu pustile posledice. Socializacija pa že poteka.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Se bova ravno zgrešila, ker čez en teden odhajam na dopust. Lahko pa se potem v avgustu zmeniva. Ne bi pa prav dolgo odlašal, saj sem pričakoval, da bom pred odhodom na dopust že (vsaj) nekajkrat obiskal šolo.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Sedajle ni ravno sezona za pasje šole. Kar je po svoje logično, ker so ljudje na dopustih in bi bilo nemogoče en pameten urnik najti. Večinoma so šolanja spomladi in jeseni. Sedaj bi se mogoče našla edino kakšna mala pasja šola ali pa igralne urice. Ali pa individualne ure, da malo ocenijo psa in pokažejo določene stvari. Do šole pa lahko vadite odpoklic, sedi, prostor, odpoklic, odlaganje, prinašanje, odpoklic, delo s klikerjem...

Za zaspoliti možgane mi je bila dobra tudi knjiga Teach Your Dog 100 English Words. Drugače pa bi jaz Gordona učila tudi znakovni jezik - posamezni glasovni ukaz ima tudi svojo kretjo (podobno kot pri gluhih).