Kako preživijo mačji mladički brez mame

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Hvala za svoje mnenje in nasvete
cheer.gif

ti pa imas pestro zivljenje
bonk.gif

Bolj kot si misliš.
smirk-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Hvala za svoje mnenje in nasvete
cheer.gif

ti pa imas pestro zivljenje
bonk.gif

Pa da še jaz pridam: a tebe plačajo, da bereš takšne maile in pišeš nevmesne kritike?
Jaz sem temo zdaj bral prvič, pa ne morem reči, da ni poučna ... nasprotno.
Še dobro, da so tudi take osebe, ki so naklonjene živalim (ja, tudi sebe sem mislil).

Raje beri kaj drugega in ne sodeluj v takih temah, če ti je odveč ...

Noker

Pa čao za danes ...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kako si ti glup. Tle se gre za to, da se trudimo, da bi mačkoni brez mame preživeli in se ne bojujemo za pravice živali kot so prašiči in piščanci, katere z veseljem pojemo
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Škoda, da tudi zate niso tako lepo skrbeli, kot Tamara za te muce, ko si bil majhen. Če bi te kdaj kdo po trebuščku takrat počohali se najbrž ne bi razvil v tako tele.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik tony pravi:
O, madona, tkole šele vidiš, kako majhna sta
d055.gif

Sej to je in potem držiš to 150g kepico v rokah in imaš občutek, da jo boš zdrobil. Šapice so velke 1 cm, so pa zato kremplji ko šivanke
crazy1.gif

Kozarec mi bo znala povedat: ali se morajo mačkoni posrat po vsakem hranjenju ali je dovolj, če se samo občasno?
Mačkončka sta prav fletna, divja. Predeta pa ko star traktor, ki ga verglaš
hysterical-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ja, to je včasih veljalo, saj so tud nam kot dojenčkom to delali. Je pa tudi moja prijateljica tako čistila očke svoji muci, pa je imela okrog oči potem rjavo dlako, drugače je bila bele barve.

O tem sem se pogovarjala z rejci mačk, pa so rekli, da drugič naj tega niti ne poskuša. Ampak to je samo moj nasvet.
smile-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Slišala sem, da tako majhnih živalc pri nas veterinarji ne zdravijo. V Avstriji pa lahko pripelješ samo dva tedna malega muca, pa ti ga porihtajo, če se le da. Če pa rabiš kako priporočilo, pa piši na PM.

Pri hranjenju moraš pazit, da jih ne zalivaš z mlekom (v kolikor še vedno hraniš z inekcijo), ker lahko pride v sapnik in zaliješ pljuča. Posledica je pljučnica in smrt.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hud ideal bi bil, če bi bilo to po vsakem hranjenju (lulajo ponavadi po vsakem hranjenju).
Vendar če se enkrat na dan, je čisto OK in zato ju nikar ne matraj s kakšnim "ribanjem" okoli spodnjih izhodov
grin1.gif
.

@čaj okoli oči - to tudi jaz ne bi počela. Kot rečeno, oči ki se odpirajo, vedno tako čudno "zmačkano" izgledajo. Mi smo jih samo čistili z vlažno vato (okoli oči) in to je bilo to.

@veterinarji - kot rečeno, je vse odvisno od čisto konkretne osebe, ki je veterinar. Večina se tega otepa (dodatno delo, ki mu gre hitro lahko narobe - torej, zakaj se v to vpletati?).

@hranjenje z brizgo - maček mora sam vleči mleko (včasih je prav zabavno, kako vlečejo, da ti sploh ni treba nič potiskat mleka, ker tisto kar samo leze notri
hysterical-1.gif
). Če mleko "špricaš" v gobček (potiskaš z brizgo), moraš paziti na to, da ne pretiravaš, saj mu res lahko gre v sapnik - če bo zakašljal, takoj brizgo ven iz gobčka in veliko bolj previdno! Če "zauga", je problem v drugi smeri - da se prenažirajo.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Uf....zdej si me mal potolažila
cheer.gif

lulata pridno, kakata enkrat dnevno....vlečeta pridno
grin1.gif

In kako že šibata naokol, predeta in včer sta se celo umivala
cheer.gif

Prav lepo ju je gledati, ko napredujeta.
aplauz.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sem slikal, sam se malčkov ne vidi ravno vredu, ker ma "tastara" mačka tako dolgo dlako da jih prekrije.
tongue-1.gif