Kako prepričati boljšo polovico...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
če bi mi bil berlingo priročen in všečen, potem bi si ga kupil, verjemi :D
vsake oči imajo svojega malarja

verjamem, tudi jaz bi s kupil a6 ali 5-ko, če bi mi bila všeč in če bi živel tak način življenja, da bi mi bila dovolj velika/praktična, a trenutno odpade pri obeh kriterijih. Se mi zdi, da ima avtor te teme glede na originalno objavo tudi precej podobne kriterije, zato se mi zdi nesmiselno ga prepričevati, da on ne ve, kaj potrebuje ali kaj mu je všeč.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ustavita konje. ogromna razlika je, ce imas znanje in prostor avtomobile sam sraufati. ti hondi to znas in pac veliko prisparas tlele. ostali si tega ne moremo privosciti in pac vozimo kar lahko vzdrzujemo. danes je zal tako da je ceneje kupiti berlinga kot starejsi avto visjega razreda, ker je kvaliteta glihtko v penisu in vsak mesec po servisih voziti ne znese. kupis berlinga, cez pet let prodas, vmes imas pa itak samo dva, tri redne servise in basta.

B81

22. jul 2007
38.181
11.324
113
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Hvala vsem za vaša mnenja. pogajanja so še v teku. Je pa priznala, da avtu dela krivico
zmaga.gif

Nič mu ne dela krivice, čisto prav ima. Ženske imajo tudi svoj pogled na avte in če ji tale tako zelo ne paše, ne sili.

Zakaj pa mora biti ravno tale? Kaj pa kaki Nissan renault Quashqai ali Cmax ali Scenic?

Aja nov mora bit.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.622
500
113
ti dam prav, samo jaz namesto nove dacie kupim raje rabljenega tourana - če že gledamo tak rang avta
meni se berlingo in kangoo ne peljeta na ravni tourana iz leta 2007

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.622
500
113
C max je s svojo lego in kvaliteto 10 let pred dacio in 5 pred berlingom in kangoojem

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Se strinjam s tabo Hondi. Jaz bi tudi raje znal sraufati avtomobile in imel doma dvigalo oz. jarek. S kaksnimi legendami bi se vozil namesto temi kapelicami
smile-1.gif

Ce kupim 10 let staro bmw petico sedaj bom preracunano cez celo leto vsak mesec zmetal notri 360-400eur pa bo se premalo. Za ta denar imam pac novega kangooja ali ne vem C maxa (itak ni dosti drazji) in placujem tiste 200eur leasinga. Pa se garancije prvih pet let uveljavljam za morebitno sranje.

Ti tistih 360-400eur mesecno za petico konkretno znizas zaradi svojega znanja in od tu racunica, ki se izide v tvojo stran.

Itak pa bo razvoj avtomobilov v prihodnje malce drugacen in bomo naj.. vsi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
C max je s svojo lego in kvaliteto 10 let pred dacio in 5 pred berlingom in kangoojem

V udobju podvozja pa je C max nekje 8 let za kangoojem in 10 let za scenicom, ce se gremo podrobnosti.
wink-1.gif
Pridi malce v nase kraje sprobat kaj je udobno podvozje (okolica Brnika)

B81

22. jul 2007
38.181
11.324
113
Če bi rad udobno podvozje, kupi citroena z zračnim vzmetenjem.

Je pa res, da npr. nova fiesta je bolj trda na cesti kot corsa. Spet pa je res, da gre hitreje v ovinek kot corsa.
Ne moreš imeti vsega
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
citroen nima zracnega vzmetenja pac pa "hidravliko", pa se to bo z novim C5 ukinila. medtem, ko jo mercedez uvaja v svoja vozila. narobe svet.
bonk.gif

saj sem imel xantijo pa mi je zal, da sem jo sploh prodal.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
38.181
11.324
113
A točno. Hotel sem povedat, da za naše ceste je vse skup eno in isto. Če voziš po Mariboru, ti lahko hitro slabo postane (čeprav se trudijo).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Za nase razmere so dacie in ostala vozila namenjena slabsim cestam tretjega sveta idealne! Kdor se ni vozil enega stepwaya ne ve o cem govorim. petnajst col platisca, visoke pnevmatike - baloni in mehko, dvignjeno vzmetenje. Samo plavas po cestah, namesto, da te zabija v sedez.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne vem sicer kaj enim pomeni vzmetenje. Meni ravno to: da opravlja svojo funkcijo, gokart zna vsak narest.
BTW: eden bolj udobnih avtomobilov kar sem jih vozil zadnje čase je Passat tam letnik 2007, 2008 (zdaj že predprejšnja generacija?)
Eden najbolj trdih (ko hlod) pa Laguna približno istega letnika.
Saj ni res pa je
confused-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.174
2.675
113
KZS(?)
Sedaj proti konci - tale stran in polovica prejšnje - je tema ušla in zašla.
Tem je - da ponovim - Kako prepričati boljšo polovico....
Torej, barva, barva in zopet barva.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.165
9.695
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
dam en primer,
audi a6 4f letnik 2006
ali pa bmw 5 E61/E60 model

sedaj pa hitro iskat na avto.net primerljivo zadevo, da je (lahko tudi 4x4) po možnosti vsaj toliko varen (bočni trk sploh)
nikoli mi ni šlo v glavo, zakaj moraš pri otrocih imeti berlinga/kangooja ali kak podoben avto

Kar se tiče tegale:
"Varnost solidnega novega je zagotovo vsaj tako visoka kot pri 10 let starem (tudi če sploh ne upoštevaš, koliko se varnost v 10-ih letih obrabe poslabša), kvaliteta izdelave pa je precej subjektivna stvar. "
Ja, zate je že subjektivno, ampak ZAGOTOVO varnost ni na istem nivoju - že zaradi airbag sistema (št. senzorjev, velikost vreč v litrih ipd.) Berlingo ima bočno airbag zaveso?
Ima zaveso Berlingo v pravem paketu opreme, ne boš verjel, sam tist ne košta pol 10 jurčkov. Kar se tiče pa otrok in limuzine, pri dveh sfolgaš v povprečnem karavanu brez težav, pri treh se ti pa v večini limuzin in karavanov zatakne, verjemi, sem bil podobnega mnenja kot ti, pa sem se nasral, ker niso šli trije otroški sedeži brez inprovicacije zadaj, zato jest vozim tavelikega enoprostorca in ne zamenjam nazaj vse do odhoda otrok po svoje.

Dacije pa niti v sanjah nebi kupil, čeprav bi bla nova, se raj vozim v starem avtu.