Kako prepoznati ponarejeno vinjeto?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Torej v sosednji temi je človek nastaradal ker je kupil avto in že imel nalepljeno vinjeto, ki pa je bila ponarejena.
frown-1.gif
Ker pač se človek zamisli in vsi vemo da bi 99% isto nastradalo in je pač fajn vedet da imaš original vinjeto na avtu, me zanima kako prepoznati ponarejeno vinjeto? Če recimo ni odrezka ali računa. A je kje kaka fora, se da kam poklicat in preverit?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odlična tema! Odrezek od vinjete po moje mora bit saj na njem piše da ga hrani in velja kot račun! Drugače pa ne vem kak se kaj da preverit!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
"oboroč" okoli tistega krogca v sredini se mora bleščati na svetlobi. Če bo samo natisnjena vinjeta se najbrž ne bo bleščalo razen, če obstaja kak tak svinčnik, da bi okoli zarisal "obroč"
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Vse se da.

Glede tega, kar je vaginko rekel..pa ni nujno, nekdo pač vrže vstran odrezek.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vse se da.

Glede tega, kar je vaginko rekel..pa ni nujno, nekdo pač vrže vstran odrezek.

in potem v primeru menjkave šipe ni upravičen do nove!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Res je.

Ampak ne moremo zdaj rečt, da nujno morš met odrezek, če imaš original vinjeto. Tako da edino marodajno je pač pregled vinjete. Ampak kateri bivši lastnik bo pa tako nor, da bo prodal z ponarejeno, če ga potem škifi takoj pohopsajo?
no...razen v našem primeru, ko so grožnje vmes.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.106
4.073
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ni res!

Jst vem da je tako za avstrijske in pa slovaške. Tam ti piše da moraš imeti ob morebitni kontroli tudi odrezek pri sebi. Slovenske pa nimam tako da ne bom trdil!
evil.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
.. in na celoletni isto. jaz imam odrezek kar v prometni.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.058
113
"...kot dokazilo o nakupu"
Saj tu ni problem, al sem jo kupil ali mi jo je zavarovalnica ob sklenitvi kaska podarila.
Ta odrezek ni pogoj za veljavnost, ampak je potreben ob (morebitni) zamenjavi vinjete.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Ja in kaj boš naredil če obstajata dve vinjeti z isto številko. Ena je dobro kopirana, ena pa original. KAko bodo klicani vedli katero imaš ti?
Sicer pa jeba, najbolj sigurno je da jo probaš strgat (samo malo ne celo) pa da vidiš če se ti bo "cik cak" trgala in "pisala" neveljavno...
Lepo nazaj nalepiš tisti vogal in čao

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
A gre v resnici za ponarejanje? Ene 3 mesece nazaj je bilo polno časopisov na temo "ponarejene vinjete" ki jih prodajajo hrvatje, čeprav je bila pravna kvalifikacija napačna - dejansko vinjete niso bile ponarejene, ampak originalne, ter ukradene. Cajtngi so pisali kakšna je zagrožena kazen (celo zapor) za ponarejanje, vendar če imaš original (ki pa je ukraden), ne moreš govoriti o kaznivem dejanju ponarejanja. To je fact.