Zaradi zgoraj napisanih vprašanj sem preizkusil kako meni dela hardver prek WIFI-ja.
Najprej tablica Asus ZenPad 10. Prek File Managerja (original Asusov, jaz nisam nič nameščal), odprem Network- LAN in mi pokaže vse naprave v omrežju. Označim WD Cloud v katerem je mapa s Filmi. Izberem ShamelessUS 1080p. Vpraša me katerim programom bom gledal in označin Movie player od dveh možnih. Film začne predvajati brez zatikanja, prek notranjega LAN omrežja in WIFI-ja.
Vzel sem še svoj telefona Motorola G1 (letnik 2013). To je tisti prvi od Motorole, katerega je še Snečko kupil
Tukaj zdavnaj imam instaliran ES Fileexplorer v katerem tudi označim Network-Lan in mapo od filma na WD disku v mreži. Zopet isti fil mi predvaja, vendar tako da po desetih sekundah ustavi, potem zopet nadaljuje. Tudi drugi predvajalnik na istem telefonu predvaja enako.
Še za konec vzamem staro tablico TPad, katero sem takrat vzel za en Euro od Amisa. Sistem je stari Android in jo več ne uporabljam.
Po enakem postopku prek FileExplorerja poiščem film na WD-ju in prevaja enako kot pri telefonu.
Na svojem Abaku (W7) imam mapo v skupni rabi in popolnoma enako z naštetimi napravami gledam in predvajam vse kar je v mapi.
Že za konec naj poudarim da vse to dela prek WIFIJ-a. Po kablu je dosti lažje. Modem je Calix z WIFI-jem in gigabitnimi porti.
Ni mi jasno zakaj nekateri komplicirajo, če vse dela privzeto in na tovarniških nastavitvah