Kako posušit notranjo stran stekla na luči

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Luč mi je malenkost počila in se je noter nabrala vlaga. Sedaj bi to zalepil vendar moram najprej vso vlago ven spravit. Ima kdo kakšen pameten predlog? Ali enostavno fen vzamem in segrejem do konca?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Fen bo skoraj prešvoh. Jaz sem pri sebi, ko se mi je naredila 1mm velika luknjica od kamna uporabil pištolo na topli zrak. Ampak previdno... da ne pregreješ preveč ali še kaj stopiš. Vlago posuši v minuti ali dveh. Potem pa počakaj, da se vse skupaj ohladi, po potrebi še enkrat ponovi postopek (tudi jaz sem ga moral). In ko ne bo več kondenza, zalepi. Jaz sem dal čez samo silikon in je potem bilo v redu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Luč mi je malenkost počila in se je noter nabrala vlaga. Sedaj bi to zalepil vendar moram najprej vso vlago ven spravit. Ima kdo kakšen pameten predlog? Ali enostavno fen vzamem in segrejem do konca?

Uveljavljaš pri zavarovalnici škodo?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Če je načeloma vse vredu z lučjo, se bo vlaga sama spucala. S fenom pomojem ne boš naredil nič, ker:
vlaga bo izparela v segret zrak v luči. Ko se bo zrak ohladil, se bo vlaga zopet zrosila na hladno površino-steklo luči.
Pomojem bo potrebno par ciklov vožnje preden se luč prepiha.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Avto v ogrevano ali vsaj zaprto garažo, havbo auf, žarnice z ležišči ven in prostor ogrevati, magar s kaloriferjem, morda še sam žaromet s fenom ampak nežno
smile-1.gif

če je garaža ogrevana pa samo kak dan pusti havbo odprto in žarnice ven

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Dolgoročno je to k... Zamenjaj luč! Poišči najcenejšo varianto!