Kako pospraviti vrtno orodje

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Kako pospraviti vrtno orodje in ostale pripomočke za 'rekreacijo'
Danes sem v drvarnici fasal konkretno poškodbo na roki in nogi zaradi nepospravljenega vrtnega orodja.
Zadevo bo potrebno nekako pospraviti.
Ali obstaja kak sistem za spravilo orodja na/ob steno, kakšni patenti, obešala ..., karkoli, samo da bodo lopate, vile, motike, grablje, sekire in ostalo orodje varno spravljeni. Iskanje na spletu nekako ni obrodilo rezultatov, saj se mi tudi sanja ne, kako naj bi to izgledalo ali se imenovalo. Preden grem jutri v Merkur, pa bi rad vedel, kaj naj iščem in za koliko me bodo obrali.

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Grablje, motike in ostale stvari ki imajo tendenco da te užgejo po nosu so najbolje spravljene viseče, z delovnim koncem navzgor. Naredi si obešalo, jaz sem si lepo našvasal po dve palici rebrastega železa vzporedno skupaj (razmaka tolk da gre štil vmes) in to 5x. Zdaj če imaš palici predolgi boš naložil gor preveč kosov orodja in ponavadi boš rabil tistega ki je bolj ob steni, torej je 15 - 20 cm dovolj, na koncu je pa fino če sta palici malo gor zakrivljeni. Bom slikal ob priliki moj sistem.

Če se bojiš da ti bojo pa stvari padale po glavi s teh nosilcev, je pa druga možnost kaka večja posoda (sod, plastična kad za kisanje zelja..) in orodje zložiš noter. Fino za vile in ostale špičaste stvari.

V Merkurju še nisem takih nosilcev opazil..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Če se bojiš da ti bojo pa stvari padale po glavi s teh nosilcev, je pa druga možnost kaka večja posoda (sod, plastična kad za kisanje zelja..) in orodje zložiš noter. Fino za vile in ostale špičaste stvari.

najbolj enostavna rešitev.

200 litrski kovinski sod, po možnosti pocinkan.
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
seveda obstaja. jaz imam od gardene, dobiš verjetno v vsakem baux. Našraufa se na steno, dol visijo hakli, na te obesiš orodje. simpl ko pasul, pa še lepo urejeno zgleda vse skupaj

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
@ softi
saj ravno obešala so problem

@Steve
v petek grem v Lj, bom obiskal bau xxx

Hvala !

LP