Kako “odpreti” kopalniški radiator?

Marxon

Majstr
24. feb 2009
766
396
63
Ta se pomoje odvija, nazobljen obroc je matica. Navadno je kar mocno privito, bi pa moralo it na roko, ce si vsaj ½ deda. Lahk pa da je samo matica na feder -obrnes za ene pol obrata in ventil izskoci, obroc pa se vrne v prvotno lego
Jaz sem imel iste, je bila to matica na feder, torej obrnit za pol obrata. Po 10+ letih sem moral vse z rorcangami, potem gre pa tud na roko, ko je enkrat ulafano... :)

matej_

Guru
25. okt 2007
2.177
722
113
kzs. oz. kako zapreti ventil na radiatorju zaradi menjave.

Kupil nov lojtra radiator in bi ga rad zamenjal.
Rad se kakšne stvari lotim sam ampak včasih uspe včasih ne.

Malo sem razmišljal in ker je še grelna sezona me zanima nekaj, da ne povzročim poprave :)

- z imbusom zaprem ventil na obeh straneh(črne puščice)?
- največji pomislek imam ali ventil zdrži pritisk (15let je pri miru, ga ni noben tikal), ker še ogrevamo hišo
- kaj je ventil - rdeč znak?
- ali je ok če s teflonskim trakom zavijem navoj radiatorja ali je boljše uporabiti kaj druzga?
ventil.jpg
še kakšna mala skrivnost dobrega majstra?

hvala za odgovore!

lp
matej_

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.194
9.702
113
Meni pa zračenje ni pomagalo. Ventila spodaj sta vrela, čez radiator ne gre nič, je odzracen. Termostatskega ventila mi pa ne uspe spraviti dol. Se ga zgolj odvije v nasprotni smeri urinega kazalca ali gre kako drugače dol?
Prvo kar je, nikoli termostatske glave ne zateguj na *, to ni ventil. Če imaš tako poleti glavo uničuješ. Glava gre dol tako, da z malim izvijačem malo privzdigeš jeziček, ki je viden na tvoji sliki čisto spodaj, potem komplet obroč zavrtiš proti steni in glava gre dol. Obroč se zahakla v odprtem položaju, ko daješ glavo nazaj samo potisneš in se obroč sam zaskoči. Spodaj pod glavo je ventil z iglo, ki se ti je zapikala v zaprtem položaju. nekak jo moraš zbezat ven.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.194
9.702
113
Aja, pa po mojem spominu sem 99% da gre obroč proti steni, možno je, da gre tudi kontra.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
426
-898
28
Ja takoj, ko tebe "vidim" na forumu mi že prihaja :valjamse:
Sploh pa ne vem kaj se narašaš. A si se prepoznal med njimi:fredi: ker načeloma drugi stavek ni bil namenjen tebi. Glede na to da odgovarjaš na več kot leto dni star post ti predlagam da tako zgodaj nehaš pit:nazdravje:
A to je zato, ker se imaš za prvega vodovodarja foruma pa ne veš v katero smer se odvijači glava ventila:valjamse:

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
426
-898
28
Ej moj milivanili, tista na sliki se ne odvijači :fredi:
Ej ej res dokazujeta kakšen je vajin nivo. Ko ne more drugače pa z otroškim žaljenjem imen:bonk:
Kar se pa ventila tiče pa pojdi malo v toplovodarsko šolo ti bodo razložili kako se odtrani tak ventil:fredi:
Še enkrat nehaj ga pit tako zgodaj odgovarjaš na več kot leto dni star post:valjamse:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.177
722
113
ampak. jaz se vedno nisem dobil odgovora na vprašanje

stara tema zaradi tega, da nisem odpiral nove.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
426
-898
28
ampak. jaz se vedno nisem dobil odgovora na vprašanje

stara tema zaradi tega, da nisem odpiral nove.
Počakaj, da se kalbo, prvi sveder, sorry vodovodar foruma strezne pa ti bo razložil vse. Samo pazi, da ne bo poplava :valjamse:
Jaz pa kot rečeno grem po kokice in spremljat to dramo.

Vse kar ti jaz lahko povem je, da s teflonom se ne navija navojev radiatorjev:fredi:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.194
9.702
113
Ej ej res dokazujeta kakšen je vajin nivo. Ko ne more drugače pa z otroškim žaljenjem imen:bonk:
Kar se pa ventila tiče pa pojdi malo v toplovodarsko šolo ti bodo razložili kako se odtrani tak ventil:fredi:
Še enkrat nehaj ga pit tako zgodaj odgovarjaš na več kot leto dni star post:valjamse:
Vanilči, on ni rabil odvijačit ventila, ampak samo snet glavo z ventila. In ta konkretna se ne vijači, ampak sname, če že onaniraš na tehnikalije.

Podobne teme