Kako Nemci vidijo Slovence

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Alko ti sedaj razlagaš ravno to kar sem razlagal pred dnevi, delo ni problem dobiti,jasno če si pripravljen in znaš delat, dostikrat je dovolj samo volja in dve roki, jasno ne levi,pa so me vsi prepričevali da ni služb,res je služb pa ni( minister za delo opozarja da šiht in služba nista ista stvar!)

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
No, tiste, ki ste zelo proti delu na črno, sem vas spraševal kaj si mislite od firmah, ki delajo po tujinah ... vsi pametni, odgovora ne poznate. Ne, Demz, ni to "balkanska posla", ampak čisto normalen posel. Ampak, ker pametuješ tu gor, kot da si Einstein, bi pričakoval, da bo odgovor povsem drugačen. Balkanska posla ... Mogoče res, če ima tako fimo južnjak prek.

Vsi, ki ste proti, ste zelo proti, zelo zagovarjate pogodbeno delo ... torej, da vam pametnjakovičom objasnim kje se skriva tisti problem, ki vas sprašujem ..
Vsi, ki delajo v takih firmah, ki poslujejo po tujinah, so na pogodbah, imajo povprečno plačo kar nekaj 10 ali 100 evrov nad minimalno plačo, vse čisto in pošteno ... dokler .. čisto vsak delodajalec ima čiste posle, zašteka pa se tu ... Delavec tam dela več kot je dovoljeno, dela vsak dan po 12 ur, na koncu meseca lahko nabere krepko čez 200ur, kar lahko pomenim, krepko čez 3000 eur plače .. na primer ... vse super ... ampak ker čisto vsak delodajalec hoče čim bolj poceni priti skozi, nakaže vsakemu delavcu minimalno plačo oz. osnovo, ki jo ima na pogodbi, ostali denar pa mu gre .. kaj pa vem ... za prehrano, potne stroške ipd ... Tako da delodajalca država ne še bolj oskubiti, delavca pa isto. Manjša je plača, manj ti država trga. In na koncu sta srečna oba, ti in delodajalec.

Če zagovarjate pogodbene delavce, firme, ki plačujejo davke itd ... potem zagovarjate tudi to, ker firma plačuje davke ..

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Glej praznoglavi pa ni rešitev v delu na črno. Ja strinjam se, imamo problem, ni tradicije in ni kulture, elito katera je znala in hotela delat so nam pobili leta 45, sedaj pa imamo potomce morilcev kateri se gredo podjetnike , le ti pa se kot podjetniki obnašajo kot so se njihovi dedje in očetje, kot morilci in zločinci, kako drugače se pa bodo saj so bili v zej kulturi vzgajani in tovrstno obnašanje imajo zapisano v genih !

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
veš, če bi bil kolčkej sposoben bi našel ekipo fušarjev (železokrivec, tesar, zirdar, ofr...) ki bi ti nadili bajto tko kt treba. in ker si [cenzura]ček ne razumeš da je to problem. nekaj se ****** o ddvju itd a zaslužka imaš par centov. še cigani več zaslužjo na kg kot ti na prodajo "samega HW" za tvoj "mejnfrejm"

Najprej glede HW mi ne prodajamo pc ampak predvsem serverje, storage in stikala.... Na client nivoju ni zaslužka, razen če je količina velika. Če bi bil zaslužek majhen nebi bilo treba odvajati veliko DDV-ja, ker se vhodni in izhodni pokrijeta...

Druga stvar mi imamo z JU le kaki 2/8 posla. Večinoma gre za gospodarske družbe...... V JU že dolko ni več takih investicij kot je bilo včasih. Seveda vse sloni na vzrževanju (ne hw) ampak sistemskih delih, ker vendorji imajo že tako ali tako hw garancijo, prossuport, care pack..., emc gold support itd...

Zdej pa pojdimo na kao tvoj foh.. torej fušarji pridejo v poštev le pri fizičnih osebah
hysterical-1.gif

Prej bentiš čez fušarje, sedaj pa mene prepričuješ da sem bedak ki je plačal račun za gradnjo...
ti pa turiš tukaj ekipa fušarjev, ki je nekje še zaposlena...

a je to firma Krstič....
ps pa imam status kmeta, čeprav dajem vse v najem... to so furali moji starci.

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Alko ti sedaj razlagaš ravno to kar sem razlagal pred dnevi, delo ni problem dobiti,jasno če si pripravljen in znaš delat, dostikrat je dovolj samo volja in dve roki, jasno ne levi,pa so me vsi prepričevali da ni služb,res je služb pa ni( minister za delo opozarja da šiht in služba nista ista stvar!)

A si spet pameten? Kaj pa pol je šiht in kaj je služba? Mislim, da ni delavca v tej naši ljubi deželi, ki bi v službo hodil zaradi dolgčasa, in da bi zastonj delal? Vsi delamo za isti cilj ... za denar. Zdaj, kako pa kdo dela, pa je čisto od posameznika odvisno .. eni se bodo grebli, drugim bo vseeno, tretji pa bodo delali toliko, koliko jim ukaže nadrejeni.

Kot sem že povedal, tudi delodajalci zelo radi zaposlujejo delavca na črno ... predvsem v gradbeništvih je ta problem, ker tu ni veliko zaslužka, ali pa kakšen dan ali dva rabijo pomoč nekoga, in pride "pomagat" na gradbišče ... Delodajalec bo takoj bolj poceni prišel skozi, več zaslužil, pa še delavec bo imel več na uro. Vsi delamo za denar. Če pa ti delaš zastonj, potem pa te bom našemu direktorju priporočil. Te bo več kot presrečen, mislim, da ti bo dal vse mogoče privilegije, ki jih jaz in ostali ne bomo nikoli dobili.

Naštej mi, koliko ljudi dejansko poznaš, ki delajo na črno ... da te slišim pametnjakoviča. Jaz ne poznam nobenega, pa imam zelo veliko kolegov oz. znancev. In verjetno je zaradi tega zdaj država v totalni krizi, ker je v bistvu zelo malo delavcev na črno.

In ne, nisem še nikoli delal na črno, ker mi ni bilo treba.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Citat:
veš, če bi bil kolčkej sposoben bi našel ekipo fušarjev (železokrivec, tesar, zirdar, ofr...) ki bi ti nadili bajto tko kt treba. in ker si [cenzura]ček ne razumeš da je to problem. nekaj se ****** o ddvju itd a zaslužka imaš par centov. še cigani več zaslužjo na kg kot ti na prodajo "samega HW" za tvoj "mejnfrejm"

Najprej glede HW mi ne prodajamo pc ampak predvsem serverje, storage in stikala.... Na client nivoju ni zaslužka, razen če je količina velika. Če bi bil zaslužek majhen nebi bilo treba odvajati veliko DDV-ja, ker se vhodni in izhodni pokrijeta...

Druga stvar mi imamo z JU le kaki 2/8 posla. Večinoma gre za gospodarske družbe...... V JU že dolko ni več takih investicij kot je bilo včasih. Seveda vse sloni na vzrževanju (ne hw) ampak sistemskih delih, ker vendorji imajo že tako ali tako hw garancijo, prossuport, care pack..., emc gold support itd...

Zdej pa pojdimo na kao tvoj foh.. torej fušarji pridejo v poštev le pri fizičnih osebah
hysterical-1.gif

Prej bentiš čez fušarje, sedaj pa mene prepričuješ da sem bedak ki je plačal račun za gradnjo...
ti pa turiš tukaj ekipa fušarjev, ki je nekje še zaposlena...

a je to firma Krstič....
ps pa imam status kmeta, čeprav dajem vse v najem... to so furali moji starci.

Tvoj shizofreni tič je majhen na ravni ščegija, če si upaš pa dajmo... iziv javno...
2/8 = 1/4
Mislim tko da bo bolj razumljivo...ker tok zaf.ukan posel pa to tud ni no
smile-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Posel je precej manj zafukan od tvojega... Edino kar je res zoprno so zapadle terjatve.
Drgač pa moje mnenje maš ti precej bolj zajeban posel, ti kurijo živce, morš prenašat vseživo...
sploh pa v teh cajtih...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
emptyhead podjetja ki delajo v tujini delajo to legalno. ni na črno zaposlenih delavcvev ampak so lepo prijavljeni....

realtiy oziroma gloglo s teboj ne bom več izgubljal časa... si premejhn lulčk...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Prijavljeni so ... a ti sploh razumeš kaj mislim povedati s tem? Da državi plačujejo manj davka in vsega, ker delavcu nakazujejo osnovno plačo, ono viška plačo pa jim dajejo na roko ali pod potne ipd, kjer država ne more odtrgati denarja.
smile-1.gif