Kako naj še človek dobi kredit

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Pa saj ni res. Pred kratkim si je sodelavec urejal kredit, zato je prinesel kreditne pole, da mu jih potrdijo. Ker imajo klauzulo (glej sliko), mu jih seveda niso potrdili. Vprašam se ali banke sploh še igrajo vlogo kreditiranja prebivalstva, z takimi klauzulami očitno ne. Kdo pa ti dandanes lahko jamči, da ne boš odpuščen, ali ne boš šel na čakanje. Še malo, pa bodo banke zahtevale potrdilo, da ne boš umrl pred iztekom kredita. Bedaki!!!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
5 let nazaj, ko sem jemal kredit za stanovanje, je bilo enako.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem pred dobrim mesecem b.p. dobil kredit za stanovanje. Na polah pa so bili enaki podatki. Kaj je narobe, ne razumem? Mogoče tvoj kolega ni kreditno sposoben in mu zato ne odobrijo?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Ne. Je kreditno sposoben in pravnica v podjetju je izjavila, da je to "kao" zavezujoča klauzula in, da tega ne bo podpisala, čeprav je na banki bilo rečeno, da je to zgolj formalnost.
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no vidiš. problem je v vaši pravnici, ki je prepametna. ponavad so pravniki taki. v lepih časih serjejo, v takih, kot so danes, se pa stisnejo in vse zavračajo, da ja ne bo kaj narobe.

tista vrstica pomeni, da je zaposlen za nedoločen čas in da v tem trenutku ni v odpovednem roku oz da v tem trenutku noben v podjetju ne razmišlja o njegovi odpovedi. se pravi ne obstajajo papirji za disciplinsko odpoved, ki ni sprovedena, ne bo jutri ratal tehnološki višek itd.

vsekakor pa en govori o tem, da bo tip čez 5 let še vedno v tej firmi.

kom staro pravnico imate?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To z zaposlitvijo za nedoločen čas je sama jeb**ija. Na eni strani te jeb*jo delodajalci, ki ti ne dajo za nedoločen čas (zakaj, ne znajo razložiti tudi sami, odpusti te lahko v vsakem primeru). Na drugi strani pa banke, ki zahtevajo, da si zaposlen za nedoločen čas.

In za nedoločen čas nihče od mladih skoraj ne dobi, pa bi lahko s tem dobil kredit za avto, stanovanje...

Recimo pri nas v službi so vsi po vrsti zaposleni za nedoločen čas (jaz delam preko avtorske pogodbe) in zdaj bo dvema minil rok, ko te mora delodajalec odpustiti ali zaposliti za določen čas. In o čem zdaj direktor že 2 meseca premišljuje? Kako ju odpustit in bi 6 mesecev delala preko svojega s.p. ali bilokak, da bosta lahko delala še naprej, potem ju bo pa spet za določen čas zaposlil
stupid-1.gif

Pa to se dogaja po celi SLO, vse je totalno v p.m.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
samo ni vsa krivda za tako stanje na delodajalcu. Krivdo gre pripisat predvsem sindikalistom, ki so si izborili da so zaposleni za nedoločen čas zaščiteni kot kočevski medvedi. Se pravi je takega delavca težko odpustit in zato se jih zaposljuje za določen čas.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To z zaposlitvijo za nedoločen čas je sama jeb**ija. Na eni strani te jeb*jo delodajalci, ki ti ne dajo za nedoločen čas (zakaj, ne znajo razložiti tudi sami, odpusti te lahko v vsakem primeru). Na drugi strani pa banke, ki zahtevajo, da si zaposlen za nedoločen čas.

In za nedoločen čas nihče od mladih skoraj ne dobi, pa bi lahko s tem dobil kredit za avto, stanovanje...

Recimo pri nas v službi so vsi po vrsti zaposleni za nedoločen čas (jaz delam preko avtorske pogodbe) in zdaj bo dvema minil rok, ko te mora delodajalec odpustiti ali zaposliti za določen čas. In o čem zdaj direktor že 2 meseca premišljuje? Kako ju odpustit in bi 6 mesecev delala preko svojega s.p. ali bilokak, da bosta lahko delala še naprej, potem ju bo pa spet za določen čas zaposlil
stupid-1.gif

Pa to se dogaja po celi SLO, vse je totalno v p.m.

Tole kar dela vaš direktor je način razmišljanja novih privatnikov, ki delajo na kratek rok ali pa vidi črno prihodnost in vam je noče povedati.

Kako odpustiti delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas pa ni tako enostavno. je en kup papirjev in zajeb..ancij, ki jemlje čas in denar. Sploh če delavec ni prišel zadnji k firmi. Slabe izkušnje ni kaj.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Delavci so danes preveč zaščiteni, hkrati pa skoraj vsi takoj vedo, kakšne so njihove pravice, samo na obveznosti se bolj malo spoznajo.

B81

22. jul 2007
37.707
10.968
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ne. Je kreditno sposoben in pravnica v podjetju je izjavila, da je to "kao" zavezujoča klauzula in, da tega ne bo podpisala, čeprav je na banki bilo rečeno, da je to zgolj formalnost.
confused-1.gif

Ona misli, da če ga odpustijo, bo firma plačala za kredit, verjetno misli, da je firma porok
hysterical-1.gif

Ziher je stara al 25 al pa 57
grin1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ko je že tale tema, ki je meni precej v interesu....

Evo tudi jaz sem se šla pozanimat za kredite,...bi pač mal gradila
smile-1.gif

Seveda doživim totalen šok. Na moje dohodke, ki niti niso zelo nizki so mi izračunali neki kredit, kater se mi je zdel kar vredu na 30 let. A keč je le, če vzameš na hipoteko ali lizing. Ja halo? Nič jasno. A se res ne da več visokih kreditov dobit brez tega?

Mah sej vem, da je pač tko, ampak jezna sem k hudič.
frown-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kako bi pa ti zavarovala tvoj kredit, če ne s hipoteko?

saj nisi bavčar ali pa šrot, da bi ti verjeli na lepe oči
grims-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Nekje sem enkrat bral, pa ne verjamem da je res: če ti firma potrdi pole, da nisi v odpovednem roku in da si zaposlen za nedoločen čas, potem te pa odpustijo kar tako čez tri leta so kazensko in oškodninsko odgovorni za to? Ali pa sem s čim drugim zamešal, ne vem.

B81

22. jul 2007
37.707
10.968
113
Sem isto razmišljal
smile-1.gif

Verjetno bi bilo bolje zavarovanje prek zavarovalnice, ker zdaj ga ne moreš prodat, če najdeš ugodnejšo varianto ali kaj drugega....

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja sej vem...

Kaj pa porok? Al kako...
grin1.gif
( me zanima ker bik bi podpisal...h ah ha)

B81

22. jul 2007
37.707
10.968
113
Nemogoče, potem bi v tistem členu pisalo - in mu ne grozi odpoved še vsaj tri leta.....recimo.