Saj zato pa sem rekel, da ne da garancije, ampak potrdi, da je po njegovem vedenju vse ok s stanovanjem. To pomeni, da recimo potrdi, da se v stanovanju ne pjavlja plesen na stena, da npr. streha ne pušča oz. do takrat ni puščala.
To ne pomeni, da se plesen nebo nikoli pojavila ali pa da streha jutri ne bo začela puščati. To samo pomeni, da po njegovem vedenju do danes ko sem jaz kupil ni puščala. In potem recimo ko se npr. v kopalnici na ali na steni ene severne sobe pojavi plesen, in greš malo bolje pogledat steno ter vidiš, da je praktično pol stene plesnive in je bila zadeva samo na hitro pobarvana in skrita, pač "lopneš" po prodajalcu ker ti je nekaj prikrival in celo rekel da je OK čeprav je on sam zadevo skril oz. prikril. To je point tega. Tudi jaz kot prodajalec nebi dal garancije, da je vse ok. Bi pa podpisal če bi nekdo zahteval in če bi se mi mudilo prodati stanovanje, da je neka določena stvar po tem kolikor jaz danes vem ok in dela.
Trenutno je pač na trgu nepremičnin tako stanja, da na žalost oz. srečo drugih, kupec lahko izbira. Ponudba je kar velika, kupcev pa je malo. In če najdeš nekaj kar ti je zanimivo, pač prodajalca še malo dodatno stišneš in obvezeš- Nikoli namreč ne veš kaj vse ti bo nekdo skušal prikriti in skriti.