Kako izgleda račun pri renoju/citroenu...?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
In je razlika, koliko ti zavarovalnica zaračuna za zavarovanje (polna cena po Renault ceniku) in koliko, ko avto skantaš do totalke (cena s popustom minus jurja ali dva).
cheer.gif

to je največja svinjarija sploh
Ne razumem!?
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kupiš avto za 15k, ki uradno po ceniku stane recimo 18k€.

Zavarovalnica ti izračuna premijo na ceno 18k€, če pa ga v tistem trenutku razbiješ, ti izplačajo vseeno samo 15k...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Zavarovalnica izplača odškodnino. Odškodnino pa plača za ekvivalentno vozilo. Na avto.net, je pač avto 15k in ne 18k. To je to. Nikjer ne piše, da morajo odkartat novonabavno ceno po ceniku, slednje je samo za premijo.
smile-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

mi uporabniki storitev pa imamo zaenkrat še možnost izbire pri kateri zavarovalnici (če sploh) bomo zavarovali vozilo.

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
mi uporabniki storitev pa imamo zaenkrat še možnost izbire pri kateri zavarovalnici (če sploh) bomo zavarovali vozilo.

In kje ga zavarujes ti, da se tovrstnim nategom z visino premije izognes ? Ali se jim pac ne izognes ?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Se ne moreš izogniti temu nategu ,če imaš kasko...
Mogoče delno z kakšnimi popusti..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
On je tako napisal, kot da s svojo izbiro pride mimo tega. Verjamem, da tudi ostale zanima katera izbira je to, saj bi marsikdo prisparal ... razen seveda ce zgolj nekaj nabija v prazno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kje ti zavaruješ? Meni je bila totalka ocenjena na Eurotax minus rešeni deli. Noben avto.net in podobno sranje... Zavarovalniški Eurotax, avto je bil vreden bistveno več kot po Eurotaxu, ki ga uporabljajo preprodajalci...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kupiš avto za 15k, ki uradno po ceniku stane recimo 18k€.

Zavarovalnica ti izračuna premijo na ceno 18k€, če pa ga v tistem trenutku razbiješ, ti izplačajo vseeno samo 15k...
Zavarovalnica ti izračuna premijo kolikor ti pač izračuna. Nekdo za Audi A6 plača manjšo premijo za ekvivalentno zavarovanje, kot nekdo drug za Renaut Clio. Tista "novonabavna cena na eurotaxu, ki je osnova za izračun kasko premije" je zgolj v informacijo tebi, da imaš izbrano ustrezno vozilo po eurotaxu oziroma plačuješ kasko za vozilo, ki ga dejansko poseduješ.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In kje ti zavaruješ? Meni je bila totalka ocenjena na Eurotax minus rešeni deli. Noben avto.net in podobno sranje... Zavarovalniški Eurotax, avto je bil vreden bistveno več kot po Eurotaxu, ki ga uporabljajo preprodajalci...
in koliko sedaj eurotaxov obstaja
sprasujem se.gif
, kolikor vem samo eden

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

In kje ga zavarujes ti, da se tovrstnim nategom z visino premije izognes ? Ali se jim pac ne izognes ?

Boli mene "k" kako oni specificirajo račun. Mene zanima samo končna številka. Zaenkrat se Triglav lepo obnese tudi škod je bilo že kar nekaj pa nikoli ni bilo problema.
Sicer mi pa firma plača kasko :p

lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
no in ko smo glih pri računih in zavarovalnici....

Primer:
Kupim Renaulta
evil.gif
, ki je po ceniku 30k. Dejansko dam zanj 25k, s s prodajalcem pa se zmenim za neko kombinacijo (ni veze kakšno) in mi na račun za avto napiše 20k.

Grem na zavarovalnico, dam kasko, oni seveda po eurotaxu vzamejo 30k.
Potem pa jst ta avto recimo skantam v totalko ali pa mi ga ukradejo. Kaj bo zavarovalnica vzela za osnovo? eurotax? bodo hoteli račun in rekli "sej ste dali zanj samo 20k"?