Kako hudiča znižati porabo?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
da sem pogledal moja je 2.0d brezmam samo ko je nuja....

kalbo: pod 6.5 :p ali alter 6.0
smile-1.gif
Z 2.0 dci ne boš dosegal nizke porabe. Ne gre.
Jaz imam povprečno 7,3, res pa je,da nisem med najpočasnejšimi.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Če imaš res polovico mestne vožnje, se mi zdi čisto OK poraba.

Sicer je precej odvisno od gužve, ampak če greš recimo samo v center Ljubljane v rush hour, večino časa stojiš v koloni z neogretim motorjem in je poraba hitro 8 ali 10+ tudi pri dizlu (kak start-stop sicer pomaga). Že če imaš samo del take vožnje, se hitro pozna na povprečju.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Probaj vse klance dol speljat v foli. Sel bos enako lahko tudi hitreje, kot v brzini. Pa tlak v gumah preveri

Poraba bo še višja na ta način, motor ko zavira ne rabi goriva medtem ko ga za vzdrževanje "štandgasa" potrebuje.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
150 lačnih konjev hraniš
smile-1.gif
. Poraba bo verjetno padla če znižaš povprečno hitrost oz. na avtocesti pelješ 10-20 km/h počasneje. V mestu je edina opcija druga trasa poti, mogoče z manj semaforji, bolj tekoč promet.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lahko preizkusiš aditiv Antigrippante ali pa daš celo preverit vse skup (injektorje in vse ostalo na zdravje pri npr. Arčonu). Varianta je tudi čipanje, če je vse zdravo, sicer pa za toliko mestne vožnje prav možno da ni nič narobe. Sicer pa te lagune niso ne vem kako varčne nasploh.

Meni se giblje pod 6l zdaj z 18", 255 zadaj, cca. 190 čipanih konjev samo pa skoraj 0 mestne vožnje. Najhuje za mojo porabo je vožnja v 2km oddaljeno "mesto", pa še vedno zdržim alter porabo.
tongue-1.gif
Sicer pa če mi bi kuril tale 6.5 in več se bi ga znebil za bencinarja oz. se ga tudi bom.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Enoznačen odgovor na kako hudiča znižat porabo je...da zamenjaš avto. Če imaš povprečje tako je to to. Običajno se sprijazniš in voziš dalje (za pol litra do litra razlike se itak ve, da nima smisla karkoli spreminjat z vidika menjave).

Za tiste, ki vozijo bencinarja imaš pa itak nizko porabo, tako da..ne kašljal
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Probaj vse klance dol speljat v foli. Sel bos enako lahko tudi hitreje, kot v brzini. Pa tlak v gumah preveri

Poraba bo še višja na ta način, motor ko zavira ne rabi goriva medtem ko ga za vzdrževanje "štandgasa" potrebuje.

To ne drži. Sedaj, če se spustiš iz Kolovrata potem itak v brzini. Sem preprobal zadeve, ker sem spet ogromno na cesti, da mi ni dolgčas med vožnjo.
grin1.gif
V glavnem, že tako lepo porabo sem spustil že v nenormalne številke, za 1.8T moped. Ne, nisem ovira na cesti.

Jado, pridi s polnim tankom in nekaj denarja v žepu, boš v enem popoldnevu izvedel vse.
wink-1.gif
Investicija se ti bo povrnila že po nekaj 1000km.

evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Drži drži, ti pa verjetno govoriš o t.i. jadranju (coasting). Torej pospešiš na neko hitrost, daš mašino v ler in pustiš da stvar teče brez upora motorja. Tehnično s tem zmanjšaš porabo zato ker ni več upora na strani motorja. Je pa tole koncept ki deluje na ravninah oz. blagih klancih, v sloveniji dokaj redko uporabno!
grin1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
to lahko potrdim
RSR mapa AGU 1.8T octavia, zobniki pete prestave od TDIja, po omejitvah Trzic preko begunj do Bohinja, 5.3 poraba....

eh, kdaj smo mi že imeli "blumovšn" variante predelav, 2004...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Odvisno je tudi od avtomobila/motorja. Nekateri v prestavi bolj zavirajo, drugi manj. Pri 1.8 tdci-ju imam občutek, da praktično ne zavira - vožnje v leru tako ne prakticiram, pri prejšnjem avtu pa sem na daljših padajočih ravninah kar precej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Naj vozi kol s seboj za po mestu. Ali pa naj gre na bus.
Koliko ze tvoja kravica porabi? Polovica jadotove? Potem vsaj razumemo zakaj jambra.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Moj accent regionalna, bencinar 5.5-6l. 1.5 90KM

IN KAJ IMA ZDAJ TVOJ ACENT Z NJEGOVO LAGUNO?????

Nekateri vejo da so accenti požrešni in iz mojega odg.bi lahko razbral, da se da tud s konkretno manj goriva vozit na račun varčne vožnje.