Kako dobiti denar iz d.o.o.?

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Kaj pa preko študenta na napotnico?

Pa še eno mal smešno vprašanje... Ali lahko študent dela preko študentskega servisa pri podjetju katerega lastnik je sam (popoldanski s.p.)?
grin1.gif

To vprašanje sicer ni smešno ampak neumno. Če te pa zanima zakaj, ugotovi odgovor sam do približno vsaj polovice.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rečeš, da je na servisu ali pa na terenu, če je laptop ali kaj podobnega. Ali pa v drugi poslovalnici ali na tehničnem pregledu, etc...
wink-1.gif

Aha ... kje pa? Imaš servisni dokument? Kdo ga pa ima na terenu?

Veš, dandanes so časi pravljic minili - dobronamerno.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
študent misliim da ne more met s.p. še manj pa firme. Razen izredni.

Študent ima lahko dopolnilno dejavnost (prej popoldanski s.p.). Preverjeno.
wink-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Pa še eno mal smešno vprašanje... Ali lahko študent dela preko študentskega servisa pri podjetju katerega lastnik je sam (popoldanski s.p.)?
grin1.gif

To vprašanje sicer ni smešno ampak neumno. Če te pa zanima zakaj, ugotovi odgovor sam do približno vsaj polovice.

Verjamem, da je mal neumno vprašanje. Prešinl me je, da bi mogoče bla kakšna lukna v zakonu ampak verjetno ne more imet ena oseba obeh vlog (delodajalec in zaposleni).
grin1.gif

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

grin1.gif

Verjamem, da je mal neumno vprašanje. Prešinl me je, da bi mogoče bla kakšna lukna v zakonu ampak verjetno ne more imet ena oseba obeh vlog (delodajalec in zaposleni).
grin1.gif

Tukaj gre zagotovo za t.i. povezane osebe, kar je "nedovoljeno".

Bistvo pa je v smotrnosti tega početja - zakaj? Tukaj sem želel, da malo napneš možgane in se dokopaš do polovice odgovora.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ne vidim kaj ne bi bilo smotrno. Pač bi si plačo izplačeval preko študentskega servisa in ne bi plačal davka. Česa ne vidim?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
hja.... kakšna je razlika v davku, ali imaš dohodek preko študentskega servisa ali pa da ti ostane dobiček na s.p.-ju? jst je ne vidim, razen tega, da ti še študentki vzame cca.12%
smile-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ne vidim kaj ne bi bilo smotrno. Pač bi si plačo izplačeval preko študentskega servisa in ne bi plačal davka. Česa ne vidim?

ne vidiš tega da si nosilec s.p.-ja ne izplačuje plače.
ne vidiš pa tudi tega da nebi plačal davka le do določenega zneska, potem pa tudi država pobere svoj kos pogače

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

ne vidiš pa tudi tega da nebi plačal davka le do določenega zneska, potem pa tudi država pobere svoj kos pogače

Kako si pa s.p.-jevci plačujejo privatne stroške če nimajo plače?

To mi je jasno, da samo do določenega zneska ne bi plačal davka ampak za mene je 400€ (izplačila mesečno) zaenkrat več kot dovolj.

Sicer pa nima smisla o tem debatirat ker itak ni legalno.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

To mi je jasno, da samo do določenega zneska ne bi plačal davka ampak za mene je 400€ (izplačila mesečno) zaenkrat več kot dovolj.

Kakšne privatne stroške? Ti na s.p.-ju lahko vzameš denar ven po tvoji želji in kolikor hočeš. Če boš pa strošek ali reprezentanco na s.p. nabijal pa toliko bolje zate.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

noben s.p. si ne izplačuje plače, plačo nakazujejo samo zaposlenim, nosilec s.p. ja pa v svojem s.p-ju ni zaposlen.
Če podjetje dobro posluje si lahko po mili želji dvigne denar iz računa in z njim plača svoje osebne stroške ( le za dvige ki spadajo pod prenos v gospodinjstvo morajo imeti posebno evidenco).

MiSkO

Pripravnik
21. jul 2007
85
0
6
Kaj pa pri popoldanskih SPjih? Je možno sploh biti nosilec SPja in biti nezaposlen v tem SPju?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik MiSkO pravi:
Kaj pa pri popoldanskih SPjih? Je možno sploh biti nosilec SPja in biti nezaposlen v tem SPju?

popldanski s.p. se enači z navadnim s.p.-jem le da so prispevki za zdravtvo in PIZ plačujejo nižji, saj jih pokriješ že z zaposlitvijo pri 1 delodajalcu, študentskim statusom ipd.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik MiSkO pravi:

popldanski s.p. se enači z navadnim s.p.-jem le da so prispevki za zdravtvo in PIZ plačujejo nižji, saj jih pokriješ že z zaposlitvijo pri 1 delodajalcu, študentskim statusom ipd.

Edini termin, ki ga na Ajpesu poznajo je s.p. (brez predpon)

Obenem jih pa zanima samo še to, iz katerega naslova boš prispevke plačeval. Od tukaj pa te izpeljanke: popoldanski, študentski, nevemkateri ...

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

noben s.p. si ne izplačuje plače, plačo nakazujejo samo zaposlenim, nosilec s.p. ja pa v svojem s.p-ju ni zaposlen.
Če podjetje dobro posluje si lahko po mili želji dvigne denar iz računa in z njim plača svoje osebne stroške ( le za dvige ki spadajo pod prenos v gospodinjstvo morajo imeti posebno evidenco).

Emm ... prenos v gospodinjstvo?
smile-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Na ajpesu razumejo tudi izraz dopolnilna dejavnost (prej se je imenoval popoldanski s.p.). Ampak tako kot si že povedal se razklikuje samo v zavarovanju. Pri s.p.-ju si ga plačuješ sam (cirka 200€/mesec), pri dopolnilni dejavnosti si pa plačuješ samo pokojninsko in invalidsko ter zdravstveno zavarovanje iz dohodka dejavnosti, kar pride okol 30€.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Na ajpesu razumejo tudi izraz dopolnilna dejavnost (prej se je imenoval popoldanski s.p.). Ampak tako kot si že povedal se razklikuje samo v zavarovanju. Pri s.p.-ju si ga plačuješ sam (cirka 200€/mesec), pri dopolnilni dejavnosti si pa plačuješ samo pokojninsko in invalidsko ter zdravstveno zavarovanje iz dohodka dejavnosti, kar pride okol 30€.

Vem vse, kar si povedal. Sem mislil, da ti ne veš.
smile-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Nisem jaz spraševal ampak miško, tako da je bil moj odgovor namenjen njemu ampak sem mal nadaljevak tvojga. In ne vsega vzet kot napad...
smile-1.gif