Kako do brezplačne ali cenejše vinjete

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
@PButec; Se strinjam, tudi tukaj ni neke logike pa še vseeno pri tvoji varianti ti gre 'v nič' 6 dni, pri celoletni pa govorimo o šestih mesecih, tako da ni neke primerjave..

@Spirit; nevem no, to je sicer super opcija v teoriji, ko pa berem eno sosednjo temo o vinjetah in preverjanju in da naj bi videli z daljnogledi če je vinjeta samo prilimana s selotejpom ali pa je zares prilepljena me malo mine do takih zadev. Je kazen le 200€ al kok je že..

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
No, sam se ne spoznam na to, tako da če to drži bi se priporočal za kak kontakt kakega majstra, ki to dela, še najbolje na ZS, da ne bo kakšnih težav.. hvala za nasvet

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za majstra ne vem (na Carglassu imajo sigurno kakega), sem jo pa sam uspel odlepit in zalepit, o čemer sem že pisal večkrat.

Sicer se pa strinjam, da je neprenosljivost odiraštvo. Postopek bi bil lahko enak kot pri uničenju stekla - kose vinjete pošlješ na DARS, oni pa ti pošljejo novo. Pač nek € bi za storitev in novo vinjeto zaračunali (recimo 5€) in to bi bilo to.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
No sej tako kot je bilo včasih pred posodobitvijo zakona o vinjetah je bilo povsem ok. Če si torej na dars prinesel potrdilo o odjavi vozila iz prometa si lahko dobil nadomestno-novo vinjeta, najbrž za neko majhno provizijo.. Hvala za linke na ZS.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kok komplicirate.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nazadnje kot sem videl, Dars ni socialna ustanova. Zato so pogoji uporabe, termini in cene takšne kot so z razlogom (podobno kot v drugih državah z vinjetami). Če komu ne paše, evo, regionalne so povsod brezplačne.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Sej, kar naj bojo termini in cene takšne, se bo pa vedno več ljudi odločilo goljufat.. Jaz imam z vložkom 10€ novo vinjeto, vi pa kar plačujte 95€ nategantski ustanovi..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Daj to š ASFINAG vprašaj. So verjetno bolje stoječi kot DARS, ampak logiko imajo pa isto. Pa ne moreš verjeti, tudi štrafajo te bolj ostro, če te dobijo pri goljufanju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za 10 evrov imaš ti rabljeno vinjeto, ne novo, ne rabiš lagat.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Zanima me ali kupite vinjeto ko greste do Celovca po ac? Kolega, ki gre večkrat gor trdi da je nikoli ne kupi in da ni bilo še hudega
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V Avstriji je za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah potrebno imeti veljavno avstrijsko vinjeto - zemljevid vinjetnih cest. Vinjeta je obvezna tudi na odseku hitre ceste S37 Celovec - St.Veit an der Glan (Šentvid ob Glini). Vinjete ne potrebujete na relaciji od mejnega prehoda Karavanke do prvega izvoza na avstrijski strani - St. Jakob im Rosental (Št. Jakob v Rožu) in od mejnega prehoda Ljubelj do Celovca. Vinjete ne potrebujejo vozila s prednostjo (policija, gasilci, reševalci), ki so označena z ustreznimi svetlobnimi oznakami.

Od Ljubelja do Celovca ne rabiš... sicer beri zgoraj..

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
A hitre ceste so zdaj izvzete, ali kako? Ker od odcepa iz avtoceste do Tržiča je hitra cesta.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Tako ja govorim o avstrijski avtocesti in me zanima, če kljub avtocesti kupite vinjeto do Celovca ali reskirate?
smile-1.gif

Do Celovca na Avstrijski strani NI avtoceste... vsaj ne, ce gres po najkrajsi poti (iz osrednje Slovenije) ...

klagenfurt_maut_-_Google_Maps-20130524-093740.jpg

Ce pa prides iz Beljaka ali Gradca, pa je drugo... Lahko sicer gres tudi po drugih cestah, kjer je potrebujes vinjete... Sicer pa ja... jaz vedno kupim vinjeto, ce se peljem po cestah, kjer je le ta obvezna ...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Iz smeri Kranja nimaš kaj hodit v Celovec po avstrijskih avtocestah, če greš čez Ljubelj si malenkost hitreje (5-10 min) in narediš 40 km manj kot če greš skozi Karavanke.