Kako do brezplačne ali cenejše vinjete

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Marsikdo je Božičku pisal za novo vinjeto, zato predlagam, da zbiramo v tej temi ponudbe za brezplačne ali cenejše vinjete (brez kakih nagradnih iger).

Sam poznam tele:

Štajerski avtodom: pri menjavi vetrobranskega stekla pri njih podarijo letno vinjeto

TPV Avto ( LINK ): vinjeta za polovično ceno

Carglass ( LINK ): 20€ za nakup vinjete

Super Davki ( LINK ): pri prijavi podarijo vinjeto

Generali ( LINK ): 40€ na Petrolovo kartico (lahko za nakup vinjete)

Adriatic Slovenica ( LINK ): 40€ na Spar kartico (lahko za nakup vinjete)

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Zanimivo, 2x so me klicali z generalija (2 različna zastopnika) in mi pri izračunih noben ni omenil te akcije, zato sem obema rekel, da bom uredil zavarovanje za avto prek g24.si. Sedaj je pa zadeva praktično tam-tam.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Marsikdo je Božičku pisal za novo vinjeto, zato predlagam, da zbiramo v tej temi ponudbe za brezplačne ali cenejše vinjete (brez kakih nagradnih iger).

Sam poznam tele:

Štajerski avtodom: pri menjavi vetrobranskega stekla pri njih podarijo letno vinjeto

TPV Avto ( LINK ): vinjeta za polovično ceno

Carglass ( LINK ): 20€ za nakup vinjete

Super Davki ( LINK ): pri prijavi podarijo vinjeto

Generali ( LINK ): 40€ na Petrolovo kartico (lahko za nakup vinjete)

Adriatic Slovenica ( LINK ): 40€ na Spar kartico (lahko za nakup vinjete)

vprašanje za štajerski avtodom...a lahko pri njih menjam vetrob. steklo za Opla? Je glih včeraj kamenček priletel in itak moram zamenjat...če pa ob tem dobim še free vinjeto, sem pa tak zmagal
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.099
16.274
113
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Zanimivo, 2x so me klicali z generalija (2 različna zastopnika) in mi pri izračunih noben ni omenil te akcije, zato sem obema rekel, da bom uredil zavarovanje za avto prek g24.si. Sedaj je pa zadeva praktično tam-tam.

Kje pa imaš sedaj zavarovan avto? Če si namreč slučajno že sedaj stranka Generalija (kar se AO&AK tiče), potem ta akcija zate žal ne velja.... Če pa nisi pa just go 4 it
zmaga.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ja seveda, nekje je sigurno drobni tisk. Drugace bi v kratkem cudezno priletili kamencki v sipo polovici slovenskim voznikom
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Hmm...v čem je finta, da te firme za menjavo šip, tako na veliko reklamirajo "brezplačne" vinjete? Kaj je toliko več počenih stekl, ali kaj?

Ali namerno malce bodrijo folk, da jim "pade" kamenček v šipo?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Evo ravnokar klical na ŠA in ni res, da je pri njih pri menjavi stekla vinjeta zastojn, ampak je 50% popust na njo

skratka, če imaš zavarovana stekla, greš lepo do cenilca, ta ti naredi zapisnik in greš lepo na menjavo stekla k njim, ob tem pa lahko kupiš vinjeto za 47,5 €

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a pa more bit razbito steklo?
Ker jst imam miljon malih pikic, ki so moteče ob določeni svetlobi, pa bi tut menjal preko zavarovalnice;)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda sem slabo prebral reklamo na Večeru za štajerski avtodom (ali pa je bila namenoma zavajajoče napisana, kao 'do nove vinjete s menjavo stekla').

Sicer pa tudi pol ceneje ni slabo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
V čem je težava? "Pade" gor kamen in si izpolnil pogoje za menjavo. Pikice so pomoje obraba, ne poškodba. Haube ti tudi ne bojo štrihal ker je popikana od kamenčkov.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.029
3.694
113
Oni si tako potem menjavo stekla in delo zaračunajo toliko dražje, da lahko tebi dajo vinjeto za pol cene in obenem še zadosti zaslužijo. Plača pa zavarovalnica oz. v končni fazi spet potrošnik preko višje zavarovalne premije.

Tudi za tušmobilovo ponudbo (so klicali s Tušmobila in ponujali npr. Free 20, čeprav je pri nas njihov signal neuporaben) sem si izračunal, da če pri mobitelu sklenem paket 2013, vzamem isti telefon kot ga ponuja Tuš in si sam kupim letno vinjeto mi po dveh letih še zmeraj ostane 20 EUR je pa res, da je zakupljenih količin nekaj manj a je vsaj omrežje tako, da vse dela.

Pregovor "There is no such thing as free lunch" je še zmeraj veljaven.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Joj, kok eni zapadete na enostavno foro. Pac je popust v obliki vinjete, namesto evrov. Se zmer storitev placate oz. artikel., Ne skrbite, preplacamo itak vse skupej.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Če bi bilo to res, a misliš, da ne bi zavarovalnice tega opazile?

Malce težko je namreč opravičiti, kako to, da je menjava šipe ravno v mesecu decembru za 100 eur dražja.

Zavarovalnice so najbolj stroge glede tega, ne se bat, da bi takoj stisnile te delavnice. Edino, če se gre za kakšen skupni dogovor.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.029
3.694
113
Kot npr. to, da kupiš avto z X tisoč EUR popusta, ko ga zavaruješ pa se zavarovalnina izračunava iz polne cene avta brez popustov?