Kak je z brisanjem kazenskih točk?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Berem tukaj in spodaj piše, da če opraviš to usposabljanje se ti enkrat na 2 leti brišejo 4 kazenske, a se ti ne brišejo na 2 leti tudi če tega usposabljanja ne opraviš?
confused-1.gif

http://www.bmw-treningvoznikov.si/kazenske-tocke

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pike se ti brišejo 3 leta po vpisu v evidenco. Se pravi vsaka pika ki jo dosežeš se čez 3x365dni izbriše. Tukaj pa koliko razumem če imaš ti neke pike, greš opravit ta tečaj in se ti takoj zbrišejo 4 pike, lahko pa greš to vsaki 2 leti delat ali...?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Verjetno bo res tako ja, čeprav mi ni jasno zakaj to MORAM it delat pri 13 pikah.
crazy1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Seveda se lahko udeležiš tega tečaja, če te na to povabi uradni organ. Če maš ti sedaj 10 točk, se tega ne moreš udeležiti. Šele ko zbereš 12 oz več točk, dobiš obvestilo in se tega tečaja MORAŠ udeležiti. Ko ga uspešno opraviš, ti 4 kazenske točke odštejejo. Ampak pazi sedaj tole finto za polnenje blagajne. Tečaj stane toliko in toliko, če se ga pa ne udeležiš pa plačaš kazen. WTF?!? Pa [censored] materna država glupa, to se bo pa že sam uporabnik odločil a gre na to al ne. Cilj: VSE ZA VARNOST in da bojo nekatere riti polne. Žlendr, ministrstvo, Kresalček, noooooo.....motoristi se pobijajo. Dejmo dvign kazni, sej drugega ne znate in ste itak nesposobni.
zmaga.gif

bonk.gif

edit: si me prehitel z odgovorom. Ne veš zakaj? Sila preprost odgovor. Beri zgoraj glede polnih riti. Kakorkoli vzameš boš ob nekaj 100e. A ni lepo.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Verjetno bo res tako ja, čeprav mi ni jasno zakaj to MORAM it delat pri 13 pikah.
crazy1.gif

Hvalabogu da moraš (ali mora) it na tečaj. Če ti uspe 13 kazenskih točk dobit pomeni, da je s tvojim vozniškim znanjem nekaj hudo narobe. Jaz sem se sekiral ko sem 2 točki imel (dvakrat dobil po eno), eni se pa jezijo (pa ne samo ti) ko morajo po 12-tih it na tečaj varne vožnje.

Še boljši pa so tisti, ki imajo 17 točk in rečejo ''zdaj bo pa treba bolj pazit, da mi ne vzamejo vozniške. Še 3 mesece, potem se mi 4 točke brišejo, potem bom pa lahko spet normalno vozil''
stupid-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Pazi raje to, da to gres lahko delat samo 1x na mandat izpita ce se nemotim, sm ze mal pozabil.

Pa ce ne gres placas 50eur vec kot stane ta voznja in tudi stroskov nimas povrnjenih do raznih poligonov/logatec itd.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Jah mene so 4x ustavil na 10 km čez tko da mam zdej velik točk. pa to ne pomeni da je moje znanje vožnje slab...

sherifete

Zelenc'
23. apr 2010
5
0
1
A ni tudi neka scena, ko lahko tčke brišeš z opravljenim tečajem varne vožnje. Vem pa da ta ni tako poceni.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sherifete pravi:
A ni tudi neka scena, ko lahko tčke brišeš z opravljenim tečajem varne vožnje. Vem pa da ta ni tako poceni.

Cakaj pa ena varianta je baje tudi taka, da lahko s tecajem varne voznje brises kazenske tocke, kajne ? Bom prebral kaksno temo na kaksnem forumu, morda bom izvedel kaj vec o tem.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Na tečaj moraš in tudi če ne greš ga moreš poleg kazni ker nisi šel plačat in it ponovno na tečaj ker te zopet pozovejo...se pravi dvojni stroški....govorim pa kar so mi drugi povedali...jaz nisem še bil na tečaju.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če bi točka sklanjal pravilno bi se še smejal
CROFL

Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jah, mene so 4x ustavili na 10 km, čez tko da imam (zdej)zdaj veliko točk. (p)Pa to ne pomeni, da je moje znanje vožnje slabo...

Zdej si dokazal da noben od naju ne zna pisat. Še vedno zakaj je to pomembno.

STJV , motiš se

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce ne gres fases se kazen?
Pa saj niso normalni, si si pol pac sam kriv ce ne izskoristis brisanja pik......

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
cona 30 10 preveč je že pikice pikice...

aja pa odvisno od vrste prekrškov te pošljejo na različne tečaje. ali za pjance ali za divjake ali za norce...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Ne, ne motim se. V mestu (torej pri klasičnih mestnih omejitvah, ne pa v conah za pašce in conah umirjenega prometa) je do vlkjučno 10 km/h preveč kazen 80€ in nič pik. 11 do vključno 20 je pa 3 pike in 3 pike so tudi do vključno 10 v prej omenjenih conah.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
si si pol pac sam kriv ce ne izskoristis brisanja pik......

You got that right. Ampak pri nas v slo je pač drugače, to pa že ptički čivkajo na alterju. Resnično žalostno. Enim si že čudn če presežeš 10pik. Ampak kaj čmo. Jaz pa lahko posredujem posnetke, kaj eni počnejo pa ne dobijo kazni. Sam osebno bi jim pa prepovedal vožnjo za kaki mesec, da bi premislil. Brezveze v glavnem.... in tako bo še naprej. Blagajna, blagajna, blagajna. In sythman, ko gre večini na živce, ima v tem primeru, nažalost, prekleto prav.
smirk-1.gif