Kaj vse sem skuril? :S

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Ampak, glavni čipi za USB in ostalo je še vedno vse na plati, ti imaš dejansko verjetno samo podaljške do konektorjev, kateri pa so na ohišju.

Lp,

USB ziher..glede na to, da je tak že vse v southbridgu not
smile-1.gif

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Vsa zmeda je nastala, ker si nenatančen in nedosleden v izražanju. Po eni strani rečeš "USB plata", malo kasneje pa navajaš izraz "northbridge" "v katerem je že tako vse not". Tisto, čemer si ti na začetku rekel USB plata je resnično samo kabel in konektor, pač malo svojevrstne oblike. Tako to ne gre!
O northbridge pa raje ne govori, še elektroniki največkrat ne vejo, kaj je notri. Še manj pa mi, amaterji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
kakšna zmeda? jaz sem samo omenil možnost, kaj bi lahko bilo krivo, glede na opisano.

stane človeka nič ne, če vzame narazn prenosnik in odlopi priključke, na osnovno ploščo.

razglabljati o tem kako kaj deluje, itd, v tem primeru ne naredi nič dobrega, saj avtor s tem ne bo nič bližje rešitvi.

ponavadi je znano kaj je v north in southbridgu, oz je že nekaj let praksa, da se vse dela tako, kot je:

270px-Schema_chipsatz.png

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Ti si začel s "pametnimi", na primer, da je USB kontrola v northbridge!?
Potem pa, da vsem pokažeš svoje znanje, priložiš shemo PC povezav. Zanimivo, na northbridge ni USB, je pa zato na southbridge.

Vse to potrjuje moje mnenje o tvoji nenatančnosti (raje rečem to, kot pa da nimaš pojma). Taka pomota ni ravno kar tako!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
saj sem napisal, da je usb na southbridgu

počasi več ne vem, kaj je smisel tvojih odgovorov...mogoče kakšna pomoč avtorju teme ?

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
saj sem napisal, da je usb na southbridgu

počasi več ne vem, kaj je smisel tvojih odgovorov...mogoče kakšna pomoč avtorju teme ?

Seveda, nehajva!
Sploh pa, če greš, popraviš kardinalno neumnost, nato pa rečeš: "Saj sem tako napisal!" Vsaj toliko pošten bi bil, da bi priznal.