Kaj vse je treba naredit ko kupiš rabljen avto?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej rabim verjetno kupoprodajno pogodbo? kje jo dobim?
overim jo lahko verjetno na AMZS?

potem prepis?

nova registracija + zavarovanje?

kdaj se preda denar?
grin1.gif
mislim, a grema na banko pa mu jaz nakažem/dvignem predam oz. nesem jaz ta denar zraven do tja, kjer boma pogodbo podpisala? gre za to, da bo nekaj čez 10k eurov in nebi jaz tega okrog nosil, raje vidim, da jaz to na banki dvignem in kar njemu predam oz. da grema skup in za šalterjem ona kar iz enega na drug račun nakaže

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sicer napisano za 110x ampak OK.

Najlažje je tako, da se dobita pri enemu posredniku ki dela prepise ( v LJ imas recimo ABC Avto. d.o.o ) , potem se zapeljes na Interservice ( 1km stran) , ta overis pogodbo in registriras vozilo na svoje ime. Po tistem ko jo vozilo registrirano na tvoje ime oziroma imas vse papirje overjene, mu izročis denar. Seveda pa ni treba mahat okol po celi Ljubljani z njim.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja sem iskal s funkcijo iskanje pa ni nič pametnega vrglo ven

bi blo treba en sticky nardit

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kak je tu strošek < 100 eurov vse skup? a je kje to na kupu? recimo špan sem slišal da ma vse na kupu?

pa po možnosti da je banka blizu, sem se s prodajalcem menil in nama je obema ljubše da kar čez banko naredima vse, da se ne nosi denar okrog

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj lih gledam na prepis.si

torej strošek dejanskega prepisa vozila (brez zavarovanja in registracije) bi naj bil <20 eurov (komisijska pogodba + overovitev)
če si pogodbo stiskam na internetu potem grema s prodajalcem samo še do AMZSa (recimo) in tam overima pogodbo. Nato tam naredijo novo prometno na mojo ime? Jaz sklenem zavarovanje in on dobi kopijo police s katero potem dobi on sorazmerni delež nazaj?

torej cena vsega je-
1. komisijska pogodba (15€)
2. overitev (par evrov)
3. nova prometna (par evrov)
4. registracija + zavarovanje in (če on zahteva vrnitev cestnine) še cestnina?

a je še kaka 5 točka pri stroških oz sem kaj narobe napisal pri prvih 3 točkah?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja samo avto je že zavarovan? se da tako, da zdaj registrirama name in potem jaz sklenem zavarovanje na moje ime naknadno - v bistvu bi ga drugi dan, samo doma pri domačem zavarovalnem agentu, ker mi bo večji popust dal kot v LJ, pa potem jaz dostavim kopijo zav. police prodajalcu?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jaz sem naredil tako, da sem svojemu zavarovalnemu agentu dal podatke o avtomobilu (točne oznake, serijska.... pač vse kar je potrebno za zavarovanje), na podlagi tega je on sestavil zavarovalno polico s katero sem potem registriral avto na svoje ime. Je pa res, da je bil avto odjavljen iz prometa, ko smo ga kupovali. Avtomobila pa mislim da ne moreš prepisat, če imaš od prejšnega lastnika zavarovanje. Nisem pa ziher.

Ko sem prodajal stari avto je prišla kopoprodajna pogodba na Logo-tu (Grosuplje) cca 15€ ampak je una na šaltarju rekla da je cena odvisna od cene avtomobila. Tako da se pozanimaj kako je s tem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja samo če nardiš kupoprodajno pogodbo potem moraš plačat 5% od cene davkariji, vsaj tako piše na prepis.si

zato pa se zdaj zanimam za to, ker imam namen v četrtek kupit

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja samo avto je že zavarovan? se da tako, da zdaj registrirama name in potem jaz sklenem zavarovanje na moje ime naknadno - v bistvu bi ga drugi dan, samo doma pri domačem zavarovalnem agentu, ker mi bo večji popust dal kot v LJ, pa potem jaz dostavim kopijo zav. police prodajalcu?
Če je prodajalec pameten, ti tega ne bo dovolil, še posebej, lče on hkrati kupuje nov avto (ker neizrabljen edel zavarovalnine prenese na novi avto).
Zavaruj prej, itak rabiš samo model avta (opremo) ter št šasije ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja saj razumem to, samo jaz bi dejansko avto kupil v četrtek, v petek bi zavaroval in mu lahko že po faksu pošljem kopijo police da on zrihta na svoji zavarovalnici

gre se predvsem za to, da sem v LJ agenta pa imam na koroškem pa še gotovinski popust je in ne grem na koroško prej kot v petek oz. v četrtek, če bom avto kupil

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Moje vedenje o tej situaciji je naslednje!
Ogledaš avto. Dorečeš ceno. Prodajalec uredi kupoprodajno( kot si rekel 15€) preko neta. Na upravni enoti overita (par €) in predaš denar, s tem si avto kupil.
Nato registriraš =plačaš zavarovanja, cestni sklad, prometno, itd. In pošlješ zavarovalno polico prodajalcu, s tem dokazom on dvigne svoje zavarovanje, kolikor mu ga je ostalo do 12 mesecev.
kar se pa cestnega sklada tiče. Če ga hoče prodajalec vrnjenega, mora avto odjaviti iz prometa. S tem pa avto ostane brez tablic in se ti ne moreš odpeljat domov. Kar pomeni, da je to bolje spustiti in avtomobila ne odjaviti iz prometa. To otežuje nakup in prodajo.

Takšno je moje vedenje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
bom zgleda vseeno kar v lj vse opravil na enkrat pa bo mir, bom magar naknadno šel po novo polico k mojemu agentu bo že zrihtal

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vacant pravi:

Nato registriraš =plačaš zavarovanja, cestni sklad, prometno, itd. In pošlješ zavarovalno polico prodajalcu, s tem dokazom on dvigne svoje zavarovanje, kolikor mu ga je ostalo do 12 mesecev.
Vidiš, kadar sem jaz prodajal, se tega nikoli nisem šel. Ali je kupec prišel z narejenim zavarovanjem in mi takoj dal kopijo ali pa sem avto odjavil. Raze prvič, potem sem pa človeka cel teden okoli lovil, da sem prišel do kopije njegove police.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Premisli kaj se ti zaradi popusta in "stare stranke" bolj splača. Preizkusne tablice in zavarovanje ter registracija na Koroškem (? sem si prav zapomnil?), ali pa zavarovanje v LJ in tudi registracija na licu mesta.

razor3745

Zelenc'
14. nov 2010
7
0
1
Tukaj so par postov ki sem jih zasledil

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sicer napisano za 110x ampak OK.

Najlažje je tako, da se dobita pri enemu posredniku ki dela prepise ( v LJ imas recimo ABC Avto. d.o.o ) , potem se zapeljes na Interservice ( 1km stran) , ta overis pogodbo in registriras vozilo na svoje ime. Po tistem ko jo vozilo registrirano na tvoje ime oziroma imas vse papirje overjene, mu izročis denar. Seveda pa ni treba mahat okol po celi Ljubljani z njim.

še en:

Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Moje vedenje o tej situaciji je naslednje!
Ogledaš avto. Dorečeš ceno. Prodajalec uredi kupoprodajno( kot si rekel 15€) preko neta. Na upravni enoti overita (par €) in predaš denar, s tem si avto kupil.
kar se pa cestnega sklada tiče. Če ga hoče prodajalec vrnjenega, mora avto odjaviti iz prometa. S tem pa avto ostane brez tablic in se ti ne moreš odpeljat domov. Kar pomeni, da je to bolje spustiti in avtomobila ne odjaviti iz prometa. To otežuje nakup in prodajo.

Takšno je moje vedenje.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Bom nekaj dodal, mpgoče bo koga zanimalo.

Sem pred cca 3 meseci prodajal očetov avto (Škoda Felicia 1.3 LXi). Dal oglas, postavil ceno 500€, napisal da je v avtu nov akumulator (avto je pred tem pač stal skoraj 1 leto), avto je bil vedno garažiran, letnik '96 z 100kkm realno prevoženimi, barva kot nova, nekaj malega pa je bilo rje tam, kjer te Škode pač hitro fašejo rjo (prtljažna vrata), pa še to komaj vidno. Navalili so 'južni bratje' in vsi spraševali koliko je zadnja cena. Ko sem jim ob ogledu dejal, da je to zadnja cena, so me praktično vsi odjebal, kao predrago. Na koncu je avto šel za 700€, kupil ga je pa en model, ki peče pice v eni od LJ oštarij. Ob suhem vremenu se na šiht vozi z motorjem, ta avto je pa kupil zgolj za slabo vreme. In vsakič ko se srečava, veselo razlaga, kako nezahteven avto je kupil. Pa zraven je dobil še zimske pnevmatike, vse na jeklenih platiščih.

In kako je prepis potekal? Glede na to, da moj oče (lastnik vozila, možganska kap) ni mogel priti na izpostavo, sem osebno šel po žensko na Linhartovo (LJ), jo peljal do mojega očeta, kjer je preverila dokumente, oče je podpisal pogodbo, ona pa overovila. Nato sem jo peljal nazaj na Linhartovo in dobil še žig. Vse za drobiž (če se prav spomnim, je šlo za manj kot 1€). Nato je sledila le še vožnja z novim lastnikom vozila do LPP. Vse uredili tik-tak. Toliko, v vednost.