Bom nekaj dodal, mpgoče bo koga zanimalo.
Sem pred cca 3 meseci prodajal očetov avto (Škoda Felicia 1.3 LXi). Dal oglas, postavil ceno 500€, napisal da je v avtu nov akumulator (avto je pred tem pač stal skoraj 1 leto), avto je bil vedno garažiran, letnik '96 z 100kkm realno prevoženimi, barva kot nova, nekaj malega pa je bilo rje tam, kjer te Škode pač hitro fašejo rjo (prtljažna vrata), pa še to komaj vidno. Navalili so 'južni bratje' in vsi spraševali koliko je zadnja cena. Ko sem jim ob ogledu dejal, da je to zadnja cena, so me praktično vsi odjebal, kao predrago. Na koncu je avto šel za 700€, kupil ga je pa en model, ki peče pice v eni od LJ oštarij. Ob suhem vremenu se na šiht vozi z motorjem, ta avto je pa kupil zgolj za slabo vreme. In vsakič ko se srečava, veselo razlaga, kako nezahteven avto je kupil. Pa zraven je dobil še zimske pnevmatike, vse na jeklenih platiščih.
In kako je prepis potekal? Glede na to, da moj oče (lastnik vozila, možganska kap) ni mogel priti na izpostavo, sem osebno šel po žensko na Linhartovo (LJ), jo peljal do mojega očeta, kjer je preverila dokumente, oče je podpisal pogodbo, ona pa overovila. Nato sem jo peljal nazaj na Linhartovo in dobil še žig. Vse za drobiž (če se prav spomnim, je šlo za manj kot 1€). Nato je sledila le še vožnja z novim lastnikom vozila do LPP. Vse uredili tik-tak. Toliko, v vednost.