In se je oglasil lenuh...Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
kaj vi biciklaši nimate dnara bar za moped? Ker delate samo gužvo na cestah!!
Zato, da uživamo v dovršenosti. Osebno sicer nimam kolesa za nekaj tisoč evrov, vendar pa vseeno pri opremi ne kupujem najceneje (crap) robe, ker so v kolesarstvu razlike pri cena/kvaliteta precejšnje.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
zdaj pa najštevilčnejša skupina številka 2 - zakaj za boga vi potrebujete opremo za par tisočakov?
saj ti je cilj rekreacija in čim večje pokurjenje energije?
Cmere, ki so prelene za dvignit rit na kolo, pa za pomilovanje.Citat:
Uporabnik Fly pravi:
sam res, kolesarji so samo za zgago. naj se grejo po poligonu trajbat če jim paše
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
!Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sam jaz tud ne razumem teh 'mojžje v pajkicah' oprav, aerodinamične čelade, pa čim lažje kolo, pa čimmanj upora, vse optimizirano. Zdaj a bi radi telovadil ali se brez upora kotalili po cesti ? A ni vseeno če se malce bolj pomatraš, pa prej pokuriš tisti špeh in dobiš mišice ?
si jim fovš al kaj? ne vem kaj te motijo...kot bi mene motili tisti ki imajo nove avtomobile, pa spojlerje, pa ultajebačke feltne gor....
a se ti voziš v 20let starem avtomobilu? sj najbrž se ravno tako lahko pelješ..pa še poceni je.
tehnika gre naprej...povsod.
ok, recimo, da imaš na cesti 3 tipe različnih kolesarjev:
1. tisti, ki dejansko trenirajo za tekmovanja, in bojo na tem istem kolesu nastopili tudi na kaki dirki
2. tisti, ki vozijo kolo zaradi sebe, za rekreacijo, da pokurijo odvečne kalorije in energijo
3. tisti, ki se peljejo s kolesom na izlet, službo,...
pri prvih razumem, da morajo imet čim boljšo opremo, zaradi konkurenčnosti,
pri tretjih ponavadi prevladujejo poceni oprema in kolesi
zdaj pa najštevilčnejša skupina številka 2 - zakaj za boga vi potrebujete opremo za par tisočakov?
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
!Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sam jaz tud ne razumem teh 'mojžje v pajkicah' oprav, aerodinamične čelade, pa čim lažje kolo, pa čimmanj upora, vse optimizirano. Zdaj a bi radi telovadil ali se brez upora kotalili po cesti ? A ni vseeno če se malce bolj pomatraš, pa prej pokuriš tisti špeh in dobiš mišice ?
si jim fovš al kaj? ne vem kaj te motijo...kot bi mene motili tisti ki imajo nove avtomobile, pa spojlerje, pa ultajebačke feltne gor....
a se ti voziš v 20let starem avtomobilu? sj najbrž se ravno tako lahko pelješ..pa še poceni je.
tehnika gre naprej...povsod.
ok, recimo, da imaš na cesti 3 tipe različnih kolesarjev:
1. tisti, ki dejansko trenirajo za tekmovanja, in bojo na tem istem kolesu nastopili tudi na kaki dirki
2. tisti, ki vozijo kolo zaradi sebe, za rekreacijo, da pokurijo odvečne kalorije in energijo
3. tisti, ki se peljejo s kolesom na izlet, službo,...
pri prvih razumem, da morajo imet čim boljšo opremo, zaradi konkurenčnosti,
pri tretjih ponavadi prevladujejo poceni oprema in kolesi
Foušija... Važno da je bolši od soseda...
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
a zakaj? zato ker se je veliko bolši občutek vozit dobro karbonsko kolo...veliko boljše zavore, boljše prestavljene,...
če se ne spoznaš na kolesa verjamem da ti ni jasno...
eni pač vlagate v avtomobile, motorje, in drugi piz........ drugi pa rajši vlagamo v šport/rekreacijo....
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
a zakaj? zato ker se je veliko bolši občutek vozit dobro karbonsko kolo...veliko boljše zavore, boljše prestavljene,...
eni pač vlagate v avtomobile, motorje, in drugi piz........ drugi pa rajši vlagamo v šport/rekreacijo....
kolkr so meni poznane zadeve, bojo recimo kolo za recimo 500 eurov, zavore za 200 in menjalnik za 200 delovale enako dobro kot kolo za 2500 eurov, zavore za 500 in menjalnik za 500, le da je vse skupaj lažje... in če ti je namen kolesa rekreacija, potem je za moje pojme boljše, da je malo težji, pa malo več enerigje porabiš, kot pa da je vse peresno lahko, da ti je čim lažje kolesarit
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
kolkr so meni poznane zadeve, bojo recimo kolo za recimo 500 eurov, zavore za 200 in menjalnik za 200 delovale enako dobro kot kolo za 2500 eurov, zavore za 500 in menjalnik za 500, le da je vse skupaj lažje... in če ti je namen kolesa rekreacija, potem je za moje pojme boljše, da je malo težji, pa malo več enerigje porabiš, kot pa da je vse peresno lahko, da ti je čim lažje kolesarit
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
od kdaj pa je cilj večja poraba energije?
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
kaj vi biciklaši nimate dnara bar za moped? Ker delate samo gužvo na cestah!!
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
sam sebe smešiš no. Se sam sploh ukvarjaš s kakšnim športom? Je najbolje doma na kavču?
meni osebno je na kolesu sigurno boljša manjša poraba energije. Saj veš: višje, hitreje, močneje. In večja poraba energije ti pri tem samo škodi.
Citat:
se ukvarjam, s tekmovalnim športom... torej ti kolesariš zato, da čim dlje, višje, hitreje prideš? zato da si potem đek v gostilni?