Kaj si mislite o oljih iz mimovrste

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Lep pozdrav
Zanima me kaj si mislite o oljih iz mimovrste so to kvalitetna al so to samo odpadki priznanih znamk gre se pa za olje TOTAL ECS 5W30
Hvala

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Total INEO ECS 5w30 je top shit olje, priporočeno za PSA (Peugeot/Citroen) dizelske motorje s filtrom trdih delcev.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ej, jst ti povem, imam inside info: Na konc proizvodnje naredijo eno šaržo ful slabšo prav za mimovrste in enaa. Sej to jih ful stane, ker sicer po 500 palet normalnega olja po specifikacijah na dan naredijo, ampak za mimovrste se prav posebej potrudijo.
Naredijo tudi na poseben način drugačno embalažo, da je v bistvu ista, ampak da vsi posvečeni vejo, kero olje je zares, kero je pa za mimovrste. Sploh tavelike znamke to ves čas počnejo, prav posebi pakirajo tistih 100 litrov motornega olja na leto posebej za posamezne trgovce, da pol namesto sintentike 5W-30, ki stane 10€ liter, dobiš not bučno olje, ki stane 14€ liter. Ampak ej, sam tolk, da te zajebejo!

Prov Get-a-life kartico ti izročam v tem trenutku!
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
467716-post_slo.gif

epic
grin1.gif

ampak žalostna resnica je, da eni res tak razmišljajo ...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kaj si hotel samo reklamo narediti ali kaj drugega? Konkretno olje za katerega OP sprašuje, je konkretno dražje kot na mimovrste.
wink-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Nič te ne zjebejo. Če iz tvojega linka kupiš olje, ga ne rabiš več menjat nikoli, zato pa se mu reče long-life olje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
No samo kot zanimivost sem na citroen servisu plačal 9 eur za liter olja online pa je 7.5€. Tak da ni neke blazne razlike.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Na motorna olja.com sem kupil castrol OE 5/40. Če bi bil fejk ne bi bil zelene barve
wink-1.gif
Tisti ki verjamete v pravljice kupujte pri uradnih servisih in jih futrajte z njihovo oderuško maržo. Jaz ziher ne.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Na motorna olja.com sem kupil castrol OE 5/40. Če bi bil fejk ne bi bil zelene barve
wink-1.gif
Tisti ki verjamete v pravljice kupujte pri uradnih servisih in jih futrajte z njihovo oderuško maržo. Jaz ziher ne.

A ti greš v gostilno na malco in s sabo prneseš šnicl ?

Greš na normalen servis in plačaš normalno ceno, če zariba se naj serviser ukvarja z fitri in olji.
Kot so že napisali nimajo vsi servisi navitih cen.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Ja sevede. Koliko avtov je pa zaribalo zaradi tega? Če olje menjaš na 10 jurjev je vseeno četudi naliješ ino delto notri. Tisti ki uporabljate pa neke kvazi long lajf varjante pa res lahko pričakujete težave.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
wink-1.gif

A ti greš v gostilno na malco in s sabo prneseš šnicl ?

Verjameš ali ne - tudi to se ponekod že prakticira. In odzivi gostov so pozitivni. Res pa, da ne pri nas...

Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Greš na normalen servis in plačaš normalno ceno, če zariba se naj serviser ukvarja z fitri in olji.
Kot so že napisali nimajo vsi servisi navitih cen.

So normalni servisi z normalnimi cenami in so normalni servisi z nenormalnimi cenami. Predzadnji redni servis sem za mojo Mazdo delal na pooblaščencu - samo olje me je prišlo cca. 10€ manj, kot celoten zadnji servis enakega obsega. Pa se je zadnji servis delal pri recimo da največjem Mazda mojstru v Sloveniji in seveda z računom... Mene na servisu, kjer liter olja računajo 20€ (brez morebitnih popustov) do nadaljnega ne vidijo. Za info - ravno pooblaščenec mi je omenil, da me ne bi izgubil, da lahko prinesem svoje (seveda ustrezno) olje naslednjič.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz....kako je zdaj stanje s tem da na uradni servis, še v času garancije (!), prineseš svoje olje...možno, ni možno?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
lahko prineseš, ampak dobiš v podpis, da ni garancije na motor - večinoma!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Daj ne bluzi, nič ne pišejo, da ni garancije, ker je olje enako in original zaprto. Sem že sam prakticiral...pa niti tega ne morejo delati