Citat:
pridivjal v delovno zaporo, itak razsul pol avta, ostalo je bilo pa vsaj spraskano. Ko je stopil iz avta, se je namenil direktno proti meni (verjetno je mislil, da sem vodja gradbišča???) in me začel nap*zdevat
Je dejstvo, da si pred ukinitvijo UZ videl takšno vožnjo v rdečo res izjemoma, od trenutka ukinitve UZ je pa to pogost pojav. Pa se niso čez noč vozniki zamenjali, zamenjal se je prometni režim.Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ja prej je vedno pridno ustavljal, zdaj ko ni več utripajoče rumene pa je začel pospeševati 100m pred semaforjem. To bo ja, pojdi v vrtec prodajat take prevljice.
Ja sej vemo da si ti odličen šofer, jest pa zanič, ampak to ni za to debato niti najmanj važno. Tudi ni važno, če je tisti peljal v rdečo namerno ali ne. Peljal je.Citat:
Si pač objestnež za volanom, če voziš v rumeno tako kot tale. Meni se presenetljivo ne dogaja da bi peljal 70 km/h, 100 m od križišča videl rumeno luč na semaforju in da bi še pospešil....... normalni bremzamopa sem tudi sam peljal v rumeno, ampak sem pač 10-15m pred semaforom ocenil da se ne bi mogel varno zaustaviti, to pa niti ni prekršek.
Še vedno pa prosim ne prodajaj buč. To na videu je čista objestnost voznika, brez kakršnegakoli drugega izgovora.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ja sej vemo da si ti odličen šofer, jest pa zanič, ampak to ni za to debato niti najmanj važno. Tudi ni važno, če je tisti peljal v rdečo namerno ali ne. Peljal je.Citat:
Si pač objestnež za volanom, če voziš v rumeno tako kot tale. Meni se presenetljivo ne dogaja da bi peljal 70 km/h, 100 m od križišča videl rumeno luč na semaforju in da bi še pospešil....... normalni bremzamopa sem tudi sam peljal v rumeno, ampak sem pač 10-15m pred semaforom ocenil da se ne bi mogel varno zaustaviti, to pa niti ni prekršek.
Še vedno pa prosim ne prodajaj buč. To na videu je čista objestnost voznika, brez kakršnegakoli drugega izgovora.
In UZ je znala take modele zabremzat, od ukinitve dalje se jih pa tisoče vozi v rdečo, in to tistih "objestnežev" ki so prej vedno ustavili pred rdečo (tako kot jest naprimer). Zato je ukinitev UZ slaba za voznike. Je pa dobra za državo, ker od več prekrškov in več nesreč dobro zasluži.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem mi pa povej samo to... Zakaj je na tistih semaforjih, kjer je namescena kamera, takih, ki peljejo cez rumeno ali celo rdeco veliko manj? Kljub temu, da ni UZ? Recimo v Ljubljani na Vodovodni se nisem nikoli videl nobenega, ki bi peljal v rumeno... Vsi vedno lepo pocasi ustavijo, ko se ugasne zelena. Treba je vozit z glavo in ne "na pamet"
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem mi pa povej samo to... Zakaj je na tistih semaforjih, kjer je namescena kamera, takih, ki peljejo cez rumeno ali celo rdeco veliko manj? Kljub temu, da ni UZ? Recimo v Ljubljani na Vodovodni se nisem nikoli videl nobenega, ki bi peljal v rumeno... Vsi vedno lepo pocasi ustavijo, ko se ugasne zelena. Treba je vozit z glavo in ne "na pamet"
Takšni so, ko je zelena še utripala pospešili še pri UZ in v križišče uleteli pri rumeni, odkar pa ne utripa pa letijo v rdečo. In kaj je bolje?Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Vsak dan naletim na vsaj en smrkelj, ki se vleče po mestu z več, kot 50m varnostne pri 35km/h, a ko vidi rumeno, pospeši na polno in trešči s kakimi 70km/h v rdečo, ki gori že sekundo ali dve.
Vidiš, tu se najina mnenja križata, tako kot interes države in interes voznikov.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kamero na vsak semafor. (s proženjem le v primeru prekrška)
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Takole recimo se pohodi gas, ko zagledas rumeno luc
Pred dobrimi dvajsetimi leti se je takšen dogodek končal tragično. "Model" je imel v predalčku pištolo in jo tudi uporabil. Nato je dobil 4 leta, z dobrim odvetnikom in zagovorom 'afektnega stanja', odsedel je dve, kmalu po prihodu iz zapora pa svoje življenje dokončal pri prevozu rdeče luči, kjer se je ravno takrat v križišču (pravilno) znašel tudi šleper s prikolico.Citat:
Uporabnik franci pravi:
Sem se peljal domov ob cca 19:30. Peljem po Zadobrovški (LJ) od Zaloške proti Sneberjam. Že v podvozu pod železnico, me dohiti nek Scenic (na pamet vem tablice) in se mi nalima na 'rit'. Malce sem odkimal z glavo, ker je pač vozil preblizu in že model poblenda. Jaz wtf in spustim brzino na 40, zanalašč, ker je nasproti prihajalo nekaj vozil. Ko so vsa nasprotivozeča vozila šla mimo, sem pospešil na 55, pa me je model prehitel in pred menoj ustavil. Nekaj je krilil z rokami, jaz pa sem bil ves WTF??? Končno sem mu z rokami nekako pokazal, 'PA KVA TI JE MODEL???' No, končno je dojel, ko sem vrata mojega avta odprl. Je model spizdil ko pichka.
Verjetno mi ni potrebno razlagat, da me je prehitel ravno pred vrtcem v Polju. Pa tudi, da je imel nalepko, otrok v avtu. Naslednjič ga pa čaka SCT obravnava (beri, kri bo šel SCaT).