Kaj rabim?

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Zato ker ljudje tega ne uporabljajo. In jih je tezko prepricati v to. Deloma tehnicni problemi, deloma stroski, ampak glavni preskok je pa v glavah uporabnikov. Zato ti tudi podatki o pametnih telefonih ne povejo kaj dosti, zal. Nekdo lahko ima pameten telefon - in ga uporablja za SMS in klice. Tako kot je prejsnega in pred njim se prejsnega.

Mobitel (slovenski) se je nekoc hvalil, da je ogromen % uporabnikov obiskalo tudi spletni portal. Koliko jih pa redno obiskuje in nakupuje, je pa drugo vprasanje.

Moje mnenje je da imajo mobilne aplikacije prihodnost - ampak trnovo. Televizija na mobilcu? Nikakor, IMO. Google Maps ze malo bolj. Gmail morda se malo bolj. Push mail je popularen v poslovnih vodah, pa se tam ne povsod. In takih primerov je veliko.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Dokler ne pogruntaš nove killer aplikacije, nimaš šans. Ampak to killer aplikacijo iščejo že leta in je ni in ni.

V času recesije pa ne moreš računat, da bodo ljudje za uporabo mobilca plačevali več kot plačujejo zdaj. Skratka, moje videnje je, da sicer lahko nadaljuješ s projektom, čisto za učenje, ampak šans za uspeh pa nimaš praktično nobenih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
In predvsem ne gre izpustiti dejstva, da masovni prihod smart phonov na trg pomeni propad "mobilnega interneta".

Osebno recimo na nokiji E71 obiskujem klasične spletne strani, ker sem jih bolj navajen kot neke "mobile" verzije, ki nimajo ene uporabne prednosti.

V letu 2012 tako ne bo vec obstajal "mobilni splet" ampak samo še star "splet" .. na spletu je pa rivalstvo tako veliko, da je uspeh bolj povezan s srečo kot pa z znanjem in budgetom.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Dokler ne pogruntaš nove killer aplikacije, nimaš šans. Ampak to killer aplikacijo iščejo že leta in je ni in ni.

V času recesije pa ne moreš računat, da bodo ljudje za uporabo mobilca plačevali več kot plačujejo zdaj. Skratka, moje videnje je, da sicer lahko nadaljuješ s projektom, čisto za učenje, ampak šans za uspeh pa nimaš praktično nobenih.

Ravno glede killer aplikace sem bi tut jaz prepričan, da ne moreš uspet ampak samo do zadnjič ko sem prebral študijo podjetja deloitte, ki so jo naredili med mobilnimi uporabniki. Presenečen sem bil da je inovativnost na tretjem mestu za zanesljjivostjo ki je bila prva in kot druga preprostim prehodu med mobilnimi spletnimi stranmi.
Je pa res da je to zelo dobro za učenje in za naprej ker toliko študij in ostaleha materiala v tujem jeziku ne bi šel verjentno nikoli brat.
Je pa tut res da z glavo skoz zid ne grem in res nikamor ne silim izkušnje pa so to je pa dejstvo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Evo, da prebudim temo malo!
Očitno je bil naročnik zelo zadovoljen!
cheer.gif
Stvar bo zalaufala!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Evo, da prebudim temo malo!
Očitno je bil naročnik zelo zadovoljen!
cheer.gif
Stvar bo zalaufala!

Čestitke!

Kje se že kaj vidi?
evil.gif

Hvala!
cheer.gif
Vidlo se zaenkrat še ne bo, bo pa zalaufalo v tujini pri nas tega interesa še ni, mogoče ga tut ne bo!

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
V nemčiji pa je več telefonov kot ljudi (več kot 80 milijonov) jaz tu vidim možnost za širitev.

1) V Nemciji imajo par specifik glede mobilne telefonije - ko kupis prepayed telefoncek ali SIM kartico, moras dati svoje podatke (osebno izkaznico in hotelski naslov), ce imas se samo en cent dobroimetja, ti ne smejo odklopiti telefona, tudi ob neuporabi.

2) Zaradi hude konkurence so cene prepay-dov lahko zelo nizke - sim kartica pa 5 euro, telfoncek po 10 eur, in pri vsakem od teh dobis nekaj "Guthabna" takoj, nekaj pa npr ce sodelujes v kakih nagradnih igrah itd.

Sam se takrat ko sem bil se vec v Nemciji, kupil 4 ali 5 sim kartic po 10 EUR (Vodafone), ker sem tako dobil na vsaki 15 Eur dobroimetja in z njimi klicaril.

Torej : koliko od 80 mio jih je aktivnih?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Koliko je aktivnih ni moj problem! Poleg tega pa sem kasneje prišel do druge številke v raziskavi, ki je višja od 80 milijonov
grims-1.gif