Kaj pridobim pri novejšem računalnikom?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
potem tudi računalnika ne rabite poznat

Oče, mati, 2 brata in sestra NE vejo, kaj je to računalnik, kaj je to internet.

Jest še pred petimi leti nisem vedel, kaj je to inetrnet, kaj ima računalnik zaene komponente notri. V OŠ sem bil med najslabšimi glede računalništva, morda je bila še ena, ampak vsi ostali so vedli veliko več od mene, kaj čem nisem imel pa tud starši niso mel pare, da bi kupil računalnik.

Internet imam cca 3-4 leta trenutno ADSL zahvala gre TUŠu. Sem pa vrjetno imel prvi ADSL inetrnet na vasi, kasneje so še ostali imeli. Trenutno pa jih je, kar nekaj z ADSL-jem.

OFF: Še vsak, ko je prišel k nam je rekel, TO JE KONEC SVETA, kar je tud res. Naprej NI ceste in je sam prepad.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
ni škoda časa, ki ga na netu zapraviš? itak te majo vsi za norca....

aja... da nebom off: kot je že nekdo rekel, kupi še 512 rama, pa ti bo računalnik še dalje dobro služil

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ni škoda časa, ki ga na netu zapraviš? itak te majo vsi za norca....

aja... da nebom off: kot je že nekdo rekel, kupi še 512 rama, pa ti bo računalnik še dalje dobro služil

Zakaj škoda časa
sprasujem se.gif

Internet ti lahko ponudi zelo pestre informacije, nasvete, na forumih pa lahko poiščeš pomoč pri raznoraznih stvareh. omači morajo it v Ljubljano, če hočejo, kaj zvedet, jest pa v 1 minuti pridem do željenih informacij,a mapk, ker se vedno zjezajo, jim ne pomagam edino, če em zaprosijo, da naj pogledam.

Recimo spletna stran PISO jest vse vidim gori, kje je kaj zazidljivo, katera parcela je od koga, gerki....vse brat pa mora za to hodit v Ljubljano, če tako hoče pa naj. Spremljam študentska dela preko neta, kupujem, kakšne stvari, ki jih rabim. Pogledam, kakšen zanimiv film, video itd.

Veliko je takih in drugačnih informacij.

Samo še enkaj bi dodal ali pa zvečer gledat tisti bedni TV, ki nima nobenih korsitnih informacij, kar nei XX filmi.

Dejansko si lahko sam prilagajam, kaj bom gledal, bral zvečer, bo to film, bral forume, bral zapolsitene oglase, gledal video na youtubu, kako izdelajo blok od motorja.

MIlsim veliko ej tega

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
se pravi samo v primeru ce mi zmanjkuje rama bi imela nadgradnja efekt, drugace nebi nic pospesilo delovanje

ponavadi imam 600-700 MB zasedeno, vcasih tudi 900 ob startu pa je 350

drugace pa pocnem vse zivo, internet, muzika (firefox, iTunes nonstop), Office.......... tudi veliko autocad, solidworks, archicad.....picassa, vlc, redko tudi Port Royale 2 - igrica

pa nerad sproti zapiram programe in ugasam racunalnik, samo mirovanje.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik jgfd pravi:
se pravi samo v primeru ce mi zmanjkuje rama bi imela nadgradnja efekt, drugace nebi nic pospesilo delovanje

ponavadi imam 600-700 MB zasedeno, vcasih tudi 900 ob startu pa je 350

drugace pa pocnem vse zivo, internet, muzika (firefox, iTunes nonstop), Office.......... tudi veliko autocad, solidworks, archicad.....picassa, vlc, redko tudi Port Royale 2 - igrica

pa nerad sproti zapiram programe in ugasam racunalnik, samo mirovanje.

In kak to veš, kolk maš zaseden ram

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Z namenskim programom ali pa ob polni obremenitvi oz. ko vidiš da ti računalnik počasi dela, stisneš CTRL+ALT+DEL in se ti odpre program "Task manager" kjer lahko preveriš trenutno porabo RAM-a ter delovanje procesorja (spodaj)

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na tretjem zavihku Task Managerja je tudi en lep graf, da vidiš za nazaj, kolko je rabil.
Kolko kaže spodnji graf (in stolpec), tolko na oko bi rabil RAM-a.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
CPU Usage prvi graf mi kaže nekako 10%
Spodnji MEM Usage pa piše cca 368000 K

Številke in procenti se zelo spreminjajo, ampak to so podatki, ko pišem komentar.

Mem Usage 370000K / 630000 K

Pomoje imam zadosti RAMA

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Točno tako.

Računalnik obremeni nad povprečno uporabo računalnika in potem poglej te podatke ...