Kaj pridobim pri novejšem računalnikom?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Recimo, da moj trenutni računalnik Athlon 1700 Mhz, 40 gb, 256 RAM, 16 MB grafična zapakiram in ga dam na podstrešje grem v trgovino in kupim rabljen računalnik 3200 Mhz, 250 GB, 1 GB HDD, 256 grafično.

Kakšna je bistvena razlika?
Kaj bom od tega jaz imel?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
lol

Hitrost

-Torrenti -> filmi, muzika, igre
-Igre

Nucaš kaj od tega?Kaj od aplikacij laufaš na prastarem
evil.gif
Pcju?

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Recimo, da moj trenutni računalnik Athlon 1700 Mhz, 40 gb, 256 RAM, 16 MB grafična zapakiram in ga dam na podstrešje grem v trgovino in kupim rabljen računalnik 3200 Mhz, 250 GB, 1 GB HDD, 256 grafično.

Kakšna je bistvena razlika?
Kaj bom od tega jaz imel?

Kakšna je razlika, ti povedo sami podatki!
Kaj boš pa ti imel od tega je pa odvisno, kaj delaš oziroma kaj želiš delati z njim. Če boš samo težil po forumih, potem ne dobiš skoraj nič.
V bistvu je to vprašanje popolnoma neustrezno!

Ravno tako kot avto. Zamenjati fička za Cliota? Če se pelješ z njim dvakrat na teden do trgovine, v nedeljo pa v gostilno, potem skoraj nima smisla. Če pa greš enkrat tedensko na dolg izlet po Sloveniji, pozimi na smučanje v Francijo, poleti na kopanje v Grčijo, potem raje poglej za kaj večjega in močnejšega.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nič ni večno, še posebej kompjuteri pa so zgolj prehodni, čeprav imaš prvi mesec filing, da je to to in da nikoli ne bo bolje.
wink-1.gif

Kolega je malo škrt in še zmeraj brusi nekega durona 1,2, zdaj pa se cmeri, da ne more gledat HD filmov in takih reči ... pa da mu na zdaj malo hitrejši liniji torrenti zabašejo diske itd. itd. On si nov računalnik zamišlja samo kot nuja za špilanje gejmov, ne pa za multimedio.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Malo rama in grafična ti manjka pa bo čisto OK. To dobiš rabljeno čisto poceni. Je pa vprašanje kaj bi rad delal z mašino.
Recimo, jaz imam Athlona 950 Mhz, 384 RAM, radeon 9250 pa sem odšpilal COD 1, COD 2 , DOOM 3.. (edino, če kakšen MPEG encoder zalaufam moram biti malo potrpežljiv
redface-1.gif
)
Dokler dela naj dela
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Pridobiš nena popolnoma nič razen vstran vrženega denarja. Če ne veš zakaj bi ga imel, ga ne potrebuješ.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj te na trenutnem PC moti ?

Hiter disk zna tudi fajn pohitrit mašino. Poznam en PC, ki ima 512 MB RAM-a in okoli 1 GHz CPU pa vse traja tri dni, ker je disk predpotopen.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Računalnik uporabljam samo za inetrnet, gledanje filmov (občasno na leto pogledam recimo 10 filmov), bi sicer odigral tud, kakšno igro, ampak ne morem, ker je preslab računalnik. Ampak saj nisem več majhen otrok, da bi igral igrice.

Torej ej potem takem tale računalnik čisto vredu

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
razvoj pcjev se je v zadnjih letih zelo upočasnil. Pred 10 in več leti je računalnik v 3 letih bil dobesedno za v smeti. Danes lahko za internet, divx, office uporabljaš tudi kište iz začetka tega tisočletja, pa bo vse kolko tolko delalo. Pa tudi nekaj let stari računalniki, se dajo nadgradit in so sposobni tudi za kaj resnejšega.
Saj če pogledaš recimo zahteve za poganjanje vseh aktualnih programov, vidiš da so te zahteve izpolnjevali že leto, dve tri nazaj.
Če dosti vlečeš iz neta filme, igre,..., rabiš velik hdd
če imaš visto, rabiš dosti rama in spodoben cpu
Če igraš najnovejše igre in gledaš hd filme, rabiš dobro grafično

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Če res delaš samo to kar pišeš, potem je tvoj računalnik dovolj dober, mogoče še dodaš 256 rama, pa eno grafično boljšo (oboje dobiš za par deset evrov največ)
Po drugi strani pa če boš kupil rabljenega, pa ne bo predrag tudi ne boš kiksnil.

Sam furam isto kišto že 7 let, zadnja dograditev je bila amd sempron 3000, 2gb rama in pa geforce 7600gt (osnovna plata je abit kx7 333 - se dobro navija)
Na xp-jih mi lavfa še vedno zelo dobro in pregolta vse kar delam. Res pa ne igram veliko novih igric.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Mene zanima ce kaj pridobim ce dodam 1GB RAM-a

Zdaj imam 1,7 GHz intel pentium M, 1GB RAM, Intel vgrajena graficna

gre za prenosnik

torej ali je smiselno povecat RAM glede na relativno slab procesor?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni vem da ga primanjkuje ker mi v "upravitelju Opravil" graf kaže da ga uporablja več kot 1G dejansko ga pa imam sedaj notri 768MB. Kako je to mogoče?
Sicer mi ga normalno uporablja med 400 in 500MB ko pa gre mularija gor in odpre vse facebooke, msn-je ipd gre pa na 1G.
O hitrost računalnika pa takrat raje ne bi preveč govoril
redface-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Ampak saj nisem več majhen otrok, da bi igral igrice.
ne-ne-1.gif

sprasujem se.gif

nič se ne čudi ... mali otroci in današnje dovršene igerce je velika razlika ... recimo GTA4 špilajo tudi starejši od 30, ker je to enostavno kultn špil, ki ga pozna polovica sveta

Kaj je to GTA4
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri meni vem da ga primanjkuje ker mi v "upravitelju Opravil" graf kaže da ga uporablja več kot 1G dejansko ga pa imam sedaj notri 768MB. Kako je to mogoče?
Za manjkajoči RAM se uporabi disk.
Kak lepo počasno je to, si pa že sam ugotovil.

Nazadnje urejeno: