Kaj narediti z govedino iz juhe?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Moja mama zadevo zgosti tako dodaja moko samo meni potem vedno nastanejo grudice. Mi je pa vinska omaka boljša z belimi pol suhim vinom kot pa z rdečim.

Mama te mora za usesa ! Skroba oziroma moke ne meces direktno noter, ampak tik preden zelis vse skupaj zgostiti (= proti koncu kuhe) prej v eno salcko das vodo oziroma tisto, s cimer bos tako ali tako zalil (ce bi npr. z vinom, potem das pac vino, ce ne zelis dodajati prevec vode), potem pa lepo vzames eno cajno zlicko, dodajas skrob oz. moko v salcko in mesas, cisto enako, kot ce bi delal puding. Ko iams enkrat dovolj skroba notri za svoj okus, zlijes v posodo, v kateri kuhas in takoj premesas s kuhalnico, da se porazporedi enakomerno. Tako ne bo nobenih grudic
zmaga.gif


Kar se pa vina za mesne omake tice: poskusi cvicek.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ko zgostim s škrobom ga jasno najprej dam v hladno vodo in tik pred koncem to primešam v omako. In seveda ni grudic. Z moko pa kot sem rekel ne delam več nobenega zgoščevanja odkar sem našel škrob.
smile-1.gif


Cviček pa mi nekak ne sede niti za pit. Mi je čisto čudnega okusa.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mogoce je bil zanic (nekvaliteten) ? Sicer ima lep sadni okus, manj alkohola kot druga vina in ravno prav kislin, kar je idealno za kuhanje. Pro kuhanju tako ali tako delno povre alkohol, ostane pa kiselkast priokus in sadna aroma. Definitivno pa ga moras pustiti vreti toliko casa, da ne "smrdi" vec na vino iz posode.

Jaz ga imam za tezje juhe, omake, chili con carne, za kvaso za kaksen kos mesa (sploh divjacinski zrezki so prima, ce malo plavajo v cvicku, brinu, popru itd.), lahko bi sel tudi v golaz ... in seveda za pitje
smile-1.gif
Poskusi kdaj, ne bo ti zal !
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jaz dostikrat naredim Žlikrofe - žinkrofe - pač ne vem kako se reče pri vas. Bomba. Lahko so kot samostojna jed, ali dodatek k goveji juhi.
zmaga.gif
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
lahko narediš tudi solato Nastrgaš govedino na malo, dodaš čebulo in bučno olje in je :D