Kaj me brigajo drugi...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vaginko.

Naj najprej povem, da ne podpiram totalnih Darfur frikov, ki jim je to bistvo življenja. Jih pa ne oviram, naj delajo po svoje.
Dejstvo je, da so razmere v Darfurju krepko nad zmožnostmi domišljije in dojemanja Slovencev, pomoč si zaslužijo.

Ja, lahko rečemo, klinc nas briga zanje. To pravico ima vsakdo, da smo si na jasnem. Samo po drugi strani pa s pomočjo Darfurju le čistimo del dreka, ki so ga tam zakuhali Evropa, ZDA in Kitajska. Problem je vtikovanje razvitih z gospodarsko političnimi interesi v nerazvite afriške države. Prej ali slej se zakuha, delno pa stvari rešujejo humanitarci. Enako je v Darfurju. Prav zato Kitajska ne bo nikoli dovolila v resne ukrepe proti tamkajšnji oblasti in bo po potrebi uporabila veto v Varnostnem svetu.

Nekakšen osnovni čut odgovornosti in solidarnosti z dogodki drugje je po moje povsem zdrav in na mestu, se pa strinjam, da naj najprej vsak pred svojim pragom počisti in v SLO imamo gnoja ogromno. Le da smrdi manj kot darfurski. Ampak še vedno je gnoj.
Problem nastane tisti hip ko ugotoviš, da sicer čistiš slovenski gnoj, hkrati pa ti te iste razvite države delajo sranje v Darfurju. Kako boš potem počistil pred lastnim pragom? Boš spremenil politično gospodarske interese svojih razvitih držav? Bilo bi še najbolj učinkovito, a je nemogoče. Na koncu spoznaš, da ti ostane le približno enakovredna obravnava vseh sranj po svetu, naših in tujih.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
A so vse te možne donacije reklamirane tako kot donacije za afriko? Se to oglašuje vse povprek?

Sicer pa to prvič vidim na mobitelovi strani.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ksz.

ah kdaj sm že jest to omenjal...
jest jim 1€ ne dam. Od kar se zavedam se skoz zbira neke pomoči za Afriko. Pa ta Unicef se skoz neki oglaša in teži. In vseh teh letih, ne vidim niti ene spremembe. Otroci so še vedno lačni, ljudstvo nasploh tud... Kam je šla vsa ta pomoč, k se je zbrala skozi leta???
Uni se gonjo k podgane. Dokler ne bojo pomrli od lakote jih bo samo še več. In vse to mi vzdržujemo! A kej bl "varno" sexsajo??? Še vedno vsi skoz brez kondomov. Če se bo prljel se bo, če ne pa ne... bmk. Takim k niso pripravljeni sodelovat, tud jest ne bom pomagal.

mah drugač je pa že premleta tema ...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Mogoče kdaj na Marsu.
smirk-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Veliko se to oglašuje. Tudi na jumbo plakatih in v TV/radio oglasih. Samo ljudje vidijo samo tisto kar jih moti, da lahko potem bentijo, kako bi oni dali za Slovence, če bi vedeli. Me prav zanima koliko teh, ki sedaj tukaj pišejo, bo poslalo en SMS na katero koli izmed akcij, ki so na voljo. Izbiraš lahko med celim kupom organizacij in prizadetih ljudi. Samo seveda je lažje jamrati, kakor pa poslati SMS.

Pa Simobil ima podobno oz. verjetno isto. Pozanimajte se sami.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ksz.

Ne razumem zakaj napadate vaginkota, sej pa ma prav, prvo doma pošlihtajmo varnost ženskam,
zgradimo kak varn dom več, ker ti so prenatrpani, mogoče kake varnostnike ženskam ki se ločujejo od nasilnih partnerjev,
varni telefoni,...

Mi bi v darfurju pomagali, kot da sami nimamo niti enega problema. Pa nismo mi Monaco!

si to lepo napisal! Naj sam dodam še enkrat da bo razumljivo! Nisem proti pomoči Darfurskim ženskam, čeprav vem da ne bomo kaj spremenili ampak tut v SLO so problemi, ki jih niti povohajo ne!

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Moje poste si pa kar kategorično spregledal? Verjetno podobno kot oglase o slovenskih problemih in kako lahko pomagaš...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Veliko se to oglašuje. Tudi na jumbo plakatih in v TV/radio oglasih. Samo ljudje vidijo samo tisto kar jih moti, da lahko potem bentijo, kako bi oni dali za Slovence, če bi vedeli. Me prav zanima koliko teh, ki sedaj tukaj pišejo, bo poslalo en SMS na katero koli izmed akcij, ki so na voljo. Izbiraš lahko med celim kupom organizacij in prizadetih ljudi. Samo seveda je lažje jamrati, kakor pa poslati SMS.

Pa Simobil ima podobno oz. verjetno isto. Pozanimajte se sami.

Ne saj nisem spregledal sam en telefon sem imel vmes! Sam sem napisal, da tut kaj darujem, tut na alterju sem bil zraven! V KC nisem videl nobenega plakata na SLO temo! Če ti povem po pravici na avtocesti tut ne vidim kakega plakata, v SG, kjer se viozim po navadni cesti ga tut ni. Mi lahko napiešeš kako lokacijo kjer je plakat na temo Ustavimo nasilje nad ženskami v SLO al pa kaj podobnega?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če ti povem po pravici na avtocesti tut ne vidim kakega plakata
LOL, a ti bi na avtocesto reklame postavlu
uf-1.gif

je pa teh pozivov veliko tudi za pomoci potrebnih v Sloveniji, tako na radiju, tvju, ....
samo z odprtimi ocmi mores naokrog hodit

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Dopoldan sem hodil okrog po kliničnem centru in opazil plakat, na katerem je pisalo Ustavimo nasilje nad ženskami v Darfurju!
bonk.gif
Več nisem bral ali mogoče zbirajo kake evre s SMS ji al kaj drugega. Sta se mi pa postavila 2 vprašanja.
1. Zakaj Darfur, kaj doma nimamo kakega nasilja nad ženskami?
2. A ni Darfur Muslimanska država in je to v njihovi veri nekaj normalnega?
Nisem zagovornik nasilja nad ženskami, NIKOLI ne bi položil roke nad žensko, sam to, da nas bolj zanima in postavljamo plakate za Darfur se mi pa ni zdelo okusno! Naj raje domače ženske zaščitijo potem pa Darfurske!
Oni ? Kdo oni ?
Zakaj ne ti ? Oni so vsaj nekaj naredili. Ti pa nič.
Tüpiš...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če ti povem po pravici na avtocesti tut ne vidim kakega plakata
LOL, a ti bi na avtocesto reklame postavlu
uf-1.gif

je pa teh pozivov veliko tudi za pomoci potrebnih v Sloveniji, tako na radiju, tvju, ....
samo z odprtimi ocmi mores naokrog hodit

Ob naši avtocesti imaš npr. Plakate za lipico plakate za postonjsko jamo! Dolgo se nisi vozil proti primorski, tam so posebni jumbo plakati ob avtocesti!
grims-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Na jumbo plakatih je bilo oglaševanih več teh akcij. Saj sem že napisal.

Trenutno pa res ni nobenega oz. ga jaz nisem opazil... Samo takrat ko so se tiste akcije oglaševale, se pa verjetno na za Darfur ni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Za Darfur ne vem kako dolgo se oglašuje, ker sem včeraj videl plakat. Je pa blo danes v policiskem poročilu na radiu, da so izrekli prepoved približevanja moškemu, ki že več časa izvaja nasilništvo nad življensko sopotnico, čisto tako, ker tega pri nas očitno ni!

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pa kdo je napisal da pri nas tega ni?

Sem ti že enkrat dal link, sedaj ti dajem pa še takšnega, ki je za točno takšen namen kakršnega ti tukaj izpostavljaš. Klik

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Evo to je prav, take stvari bi nas morale bolj zanimat kot Darfur! Darfur pride na vrsto, ko so doma vsi zadovoljni in potem bodo tut za Darfur kaj dodali!
cheer.gif

Pošljem sedaj sms!