Imel sem napisan odgovor 10+ vrstic, pa ga je nekaj pozrlo
Bom poskusal se enkrat zajeti vse:
Lepo, da se tebi zdi, da je to dovolj, a to ni bilo zacetno vprasanje. Avtor teme hoce imeti skatlo, na kateri bo socasno poganjal streaman video (enkrat vecinoma HD), v ozadju pa bodo tekli torrenti, pa se kaksna malenkost. To vse dela fino, dokler ne pride do kaksne zahtevne sekvence, strezbe podatkov mnogim koncnim tockam ali do direktnega napada. Bedarija je razmisljanje, da je procesor ranga 10+ let starega PIII dovolj dober - ce bi bil dovolj, obstajajo muzejski primerki, katere dobis zastonj (
www.podarimo.si , tudi jaz imam obcasno kaksno tako saro za oddajo ali odpad), so enako zmogljivi in priblizno enako pozresni, racunica je torej zelo pozitivna, ker ni nobene zacetne investicije.
Ce zelis brezpogojno odzivnost, jo ponujajo procesorji, ki so malo blizje temu, kar se zdaj masovno prodaja. Pri teh je za majhno ohisje ponavadi problem plata, a najdejo se take za LGA1156 in AM2/3 v miniITX formatu (torej to ni ovira), stroskovno so pa bolj ucinkovite tiste v uATX formatu. Nihce tukaj (razen jadota, ki v teh debatah itak ne sodeluje
) ni asociiran z nobeno firmo ali stacuno, torej nam je vseeno kdo in kje kaj kupi. Ko jaz podam odgovor, gledam na situacijo tako, kot ce bi kupoval zase. Lahko, da sem pri tem pristranski, torej da gledam bolj na svojo korist, kot na korist tistega, ki vprasanje postavi, a do tega pride samo zato, ker je vprasanje postavljeno prevec butasto, torej prevec ohlapno in s premalo pojasnili. Brez skrbi, da nikomur ne prodajam necesa, od cesar bi jaz imel nevemkaksno korist. Danasnji Atomi so pac zalost od ponudbe, sam sem v Intelovem taboru, tako da brez skrbi da nikogar ne pljuvam zaradi kaksnih ideoloskih predsodkov, pac tako je (v obeh taboprih imajo zanic procesorje na to temo in na zalost zadeve serije Brazos [Ontario/Zacate] ne bodo nic kaj boljse, ampak samo isti drek v manj cipihin z marginalno manj porabe, kar pomeni lazjo izdelavo skatel, ki so zmogljivostno na ravni necesa izpred desetih let, oziroma enako, kar je Intel imel dve ali tri leta nazaj).