Kaj jesti/jeste za večerjo?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Vesna pravi:

Recimo, najprej pojeste jabolko, potem pa toaste. Začelo se vam bo spahovati oz. tisti čuden občutek, kot da se nekaj dviga, čudni zvoki iz želodca... to je zaradi tega, ker se jabolko ne more prebaviti skozi toast in pride do vrenja, jabolko začne gniti v želodcu, ker je želodec zabasan in se ne more v miru prebavit.

Tu razumem, kot da če najprej pojem jabolko in potem toast, da bom čuden občutek. Jaz sem napisala, da tako bi bilo treba, da je slabše to, da najprej poješ toast in potem jabolko, ker potem vre sadje na "vrhu" ostale hrane.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
ksz

Js sploh ne večerjam, če pa že pa pojem kej malega, posebne prilike (večerje kot zmenki, razne obletnice itd.).

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Jaz tudi ne morem it lačen spat, včasih si ob 1h zjutraj pred spanjem naredim sendvič
cool-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz sem včeraj maznil 125g čokoladnih palčk (temna čokolada!!!!!!), potem pa še 2 paradižnika, pol male poli klobase ter 2 kosa BELEGA kruha!
cheer.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Koga pa? Zblojene bukve, katere pišejo denarjaželnji debili?

Za dober zgled se ponavadi vzame tistega, kateri že ima dosežen ta cilj in to so v tem primeru osebki v fitnesu.

Vsega po malo, jaz sem preizkusil že vse skrajnosti. Na začetku naiven pol sem pa sprobaval načrtno. Koliko je bullshita na tem svetu jao jao pa ravno zakladnice znanja (knjige) so polne tega.
uf-1.gif

Js poznam fitneserje, ki so pol leta na masi pa pol leta na definiciji umes pa glih 2 tedna zgledajo približno dobr. Poznam ene par takih, ki nimajo drugega dela, kakor samo razmišljati kako bodo šli na trening pa kaj bodo 6x na dan jedli. Ko jejo ve možne predelane stvari polne filerjev, ojačevalcev okusa, umetnih sladil in še vedno trdijo da se prehranjujeo zdravo... Ki so si zračunali vse vnose beljakovin, ogljikovih hiddratov in maščob za alkalno ravnovesje ali pa kandido pa še niso slišali.
A ti tut misliš na te?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Dne 15.05.2009 sem jedel za večerjo paradižnik+čebula+paprika+pohane ribe. Mjami.

VEČERJAM OKOLI 19 ure

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi ti so vmes... odvisno a misliš za pozitiven zgled al negativen?

Sam te je tudi treba sfiltrirat ven, če bi bil en tak fitnes trener se ga da razbrat v 1 minutki pogovora ali pa če je napisal kak članek/knjigo se hitro vidi kam pes taco moli.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Zvečer...oz. popoldan po 18h naj se ne bi jedlo več (zaradi prebave...)
cool-1.gif

Odvisno kdaj greš spat, kaj ješ za večerjo, s katerim športom se ukvarjaš (če dnevno tečeš 5km, pol v osnovi lahko ješ
hamburger in pomfri tik pred spanjem), kakšno imaš prebavo oz. presnovo, v kakih kombinacijah ješ, če ješ recimo samo
govedino kuhano v jugi, pol je lahko tut 300g tega mesa, pa če zraven ni krompira in kruha, je to isto kot da nisi jedel nič,
oz. četrt povprečne večerje.

Jaz zvečer lomim: 80% hrenovke/puranji šnicli oboje samo pečeno na el. žaru + solata, 10% jogurt, kefir, mleko, 5%
prepečenec z polmastnim sirom, 5% pa nič.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Tudi ti so vmes... odvisno a misliš za pozitiven zgled al negativen?

Sam te je tudi treba sfiltrirat ven, če bi bil en tak fitnes trener se ga da razbrat v 1 minutki pogovora ali pa če je napisal kak članek/knjigo se hitro vidi kam pes taco moli.

koliko fitnes trenerjev je pa že napisalo knjigo?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Tudi jaz jem obilne večerje, spat grem vedno (oz. če se le da) polno sit. Na žalost se mi nikjer ne pozna in sem kljub temu suh.
frown-1.gif
Gibam pa se tudi redno, vsaj 3x na teden.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Tudi jaz jem obilne večerje, spat grem vedno (oz. če se le da) polno sit. Na žalost se mi nikjer ne pozna in sem kljub temu suh.
frown-1.gif
Gibam pa se tudi redno, vsaj 3x na teden.

Bodi srečen in prosi da te na stara leta ne bo vtrgalo, saj se metabolizem lahko 1 2 3 spremeni
shocked-1.gif