Kaj je to s prebavo?

B81

22. jul 2007
37.681
10.964
113
Vedno, ko se najem (obilna malica, ki je že kar kosilo, juha, meso, priloga, solata) v eni in isti gostilni, mi potem nekaj v trebuhu nekaj ne vem, kak se naj izrazim....čuden občutek je, no, nekaj hodi sem in tja
grin1.gif
.
Je lahko to zaradi kakega starega olja iz friteze, ki se ne menja pravi čas?
Ker opažam, da ko nosijo pomfrit na mizo, da je bolj temne barve in tudi bolj trd, ko sem enkrat imel za prilogo.

Zanimivo. Če jem kje drugje, tega ni.
Je tudi kdo tak občutljiv?
Lp

koliko

Guru
21. avg 2007
4.410
2.474
113
SV SLO
Ja poznam ta občutek. In če se le da menjaj gostilno. tudi sam imam take probleme in v določenih gostilnah dobim ta občutek. In tja nikoli več ne grem jest. Po moje je to od starega olja in ponavadi se to voha že ko prideš v gostilno.

Moj nasvet izogibaj se te gostilna, ker je vprašanje kakšna je higiena tu in kakšne sestavine uporabljajo, če že olja ne morejo zamenjati pravi čas.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Jst tud dobim tak čuden občutek v eni gostilni. Gre pa za manjšo gostilno kjer prodajajo malice. Eno uro po malci, se začne zabava v trebuhu in kasneje konča na sekretu. Tak da grem tam, če je res sila.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No lahko je tudi uporaba kakšnih začimb, ki jih od doma nisi navajen, eni recimo Vegete ne prenašajo, pa brinove jagode, pa lovor, pa...

B81

22. jul 2007
37.681
10.964
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ponavadi je olje ja. Pojdi v drugo gostilno, naroči čisto enako in poročaj.

Preverjeno, ni tega pri enakem obroku v drugi gostilni. Zanimivo pa je, da je ta prva hudo lepa, druga pa grda. (na zunaj)

Danes bom povprašal, kje kupuje.

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Ponavadi ti lahko povzročijo take težave tudi začimbe, ali preveč moke v hrani, ki ti potem napenja.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Jst tud dobim tak čuden občutek v eni gostilni. Gre pa za manjšo gostilno kjer prodajajo malice. Eno uro po malci, se začne zabava v trebuhu in kasneje konča na sekretu. Tak da grem tam, če je res sila

Če parafriziram: "Saj vem, da si pravkar pošteno zastrupljam želodec, ampak če sem pa tako laaaaaaaaaaaaaaaaačen
cry12bpy.gif
".

Kako nor moraš biti, da DANES V SLOVENIJI tako razmišljaš!
stupid-1.gif

@izhodiščni post:

Kaj kompliciraš!
Saj je vseeno, kaj notri dajejo oz. s čim prekomerno pacarijo!
Pojdi drugam!
V Sloveniji pa ja ni noben problem iti do sosednje gostilne, bifeja ali pa trgovine.

B81

22. jul 2007
37.681
10.964
113
V sosednji gostilni sem bil enkrat pred dvemi leti. V jušniku je bila muha. Pustim.
Kelnar/šef odnese juho. Prinese meso, krompir in riž, pa solato. Nekaj šarim po rižu, od spodaj najdem 2 muhi.
Lepo razparceliziram sestavine in v krogu na sredini dam te 2 muhi.
Odnese, se zahvalim, plačam in grem v trgovino zraven
grin1.gif

Nič ni rekel, čeprav je videl vse tri muhe.

Vsak, ki me vpraša, v katero gostilno naj gre, mu rečem, da v oni majo muhe v hrani, naj gre v to ta prvo.

V trgovino pa nočem preveč pogosto, ker je fajn nekaj toplega pojest.

Pa važno mi je, da je solata zraven, ker to pa je vedno dobro v tej ta prvi
grin1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Jst tud dobim tak čuden občutek v eni gostilni. Gre pa za manjšo gostilno kjer prodajajo malice. Eno uro po malci, se začne zabava v trebuhu in kasneje konča na sekretu. Tak da grem tam, če je res sila

Če parafriziram: "Saj vem, da si pravkar pošteno zastrupljam želodec, ampak če sem pa tako laaaaaaaaaaaaaaaaačen
cry12bpy.gif
".

Kako nor moraš biti, da DANES V SLOVENIJI tako razmišljaš!
stupid-1.gif
Ko sem končal post in pritisnil naprej, sem vedel da vsi nebodo vedeli kaj sem hotel z zadnjim stavkom.
V službi imaš dve možnosti. Da greš v gostilno na malico ali v picerijo na pico ali mehiško.

Pice ali mehiške ne morem vsak dan jest.
Rajši pa grem na toplo malico in me malo zašravfa v želodcu, itak potem kvalitetno odelam na wcju, kot pa da žrem sendvič.

kapiš?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V sosednji gostilni sem bil enkrat pred dvemi leti. V jušniku je bila muha. Pustim.
Kelnar/šef odnese juho. Prinese meso, krompir in riž, pa solato. Nekaj šarim po rižu, od spodaj najdem 2 muhi.
Lepo razparceliziram sestavine in v krogu na sredini dam te 2 muhi.
Odnese, se zahvalim, plačam in grem v trgovino zraven
grin1.gif

A si za muhe moral doplačat?
crazy1.gif

Ni šans, da plačam cent, če bi golazen našel v hrani. Še huje bi bilo, da bi golazen našel na koncu... Po mojem povržem vse skup na krožnik nazaj, pa naj še 1x prodajo...
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne.
Dvomim, da bom kdaj koli kapirala, kako kvalitetno se človek počuti, če prisilno "dela" na WCju.

BTW Kavni avtomat imate na šihtu?
Mislim na onega, kjer si človek sam skuha kuha kavo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Nič ni hujšega, kot ded na wc-ju "prisilno" zraven pa ni bideja.

Rajši nič ne jem, kot kaj takega
smile-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Ksz; Nism bral vseh postov vem pa da ti ni več redkost po gostilnah z malico kjer veliko ljudi pride jest.
Razlogi so v dodatkih za obstojnost hrane (tako mi je en kuhar reku) Tud sam sm stopil do šefice in ji reku za problem tako da zdej imajo novega kuharja (ne rečem da zaradi mene) ampak se pozna na kvaliteti hrane in tudi po tem da ni gužve na Wc-jih
evil.gif