Kaj je "resna zveza"?

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Torej, kaj razumete pod to besedno zvezo? Zanima me, ker se mi zdi, da me vsakdo čudno gleda, ko razložim kakšen je moj pogled na to...za mene namreč ni resna zveza neko "najstniško" natolčevanje in druženje čez pol leta in več že resno, ko vsak živi in dela po svoje...zame je resna neka zveza, ki ima že svojo dobo(rečimo definitivno več kot kakšno leto) in oba delata na tem, da si bosta zgradila skupno eksistenco in/ali si s takšnimi ali drugačnimi dejanji nakopala skupno odgovornost.
Torej, resnost se pojavi, ko iz zveze ne morš več izstopit čez noč kot jih večina lahko, ki so v "resni" zvezi, ker je ona spoznala enega wanabe žeščega v Bumerangu, ko je z rokami mahal na Alko Vujico in ne ko je on zagledal eno širokogrudno(-nožno) plastično v Samsari ter se odločla, da pa v zvezi ni več TO TO.
rolleyes-1.gif

Ne pa da ti 16-18 letnice/-ki že natolčujejo, da so v resni zvezi, ker so pač že toooolko časa skupaj s svojimi sweetkanimi lubiji.
stupid-1.gif

Aja, nisem hoto bit smešn ali kaj, samo zanima me, če je moje razmišljanje iz kakšnega drugega osončja...

Struna

Indijanc
7. jan 2008
290
0
16
42
www.aperion.org
Mislim,da si v realnem osončju. Tudi jaz imam tako mnenje, kot ga imaš ti. Resna zveza pomeni veliko več kot da si zadovoljen samo s crkljanjem in bližino. Pomeni ujemanje tudi na drugih področjih in predvsem čustveno ujemanje

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Yup, to maš čisto prav. :=) Je pa res, da smo vsi več ali manj še toliko mladi, da o nekem skupnem življenju niti ne razmišljamo.

Sama resno zvezo pojmujem kot to, da se imata dva rada, si pomagata, sta eden drugemu v podporo in pomoč, se imata lahko v popolni tišini kul in sta pripravljena reševati težave in se potruditi za zvezo, ko pride do krize. V resni zvezi tudi ne boš iskal in gledal za drugimi, ker veš, da te nekje čaka nekdo in ti ta oseba predstavlja dom pa čeprav ni nujno da živita skupaj. Je pa res, da šele ko enkrat skupaj živiš vidiš ali se bo to obneslo ali ne, ker se prava narava človeka in njegove pomanjkljivosti hitro pokažejo. Potem je pa samo vprašanje ali sta pripravljena preko teh pomanjkljivosti, ki jih opažata ali tega pač nista zmoža oz. pripravljena storiti.

LP

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
E, vidiš, to sem mislil...vse kar si ti zapisala kaj pojmuješ pod resno zvezo, jaz pojmujem kot zvezo, ker brez naštetih stvari si sploh naziv "zveza" ne zasluži in je samo neko parčkanje...

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Off: Resno zvezo imava jaz in moj laptop, recimo.
On: Mislim, da je definicija resnosti 'ne moreš izstopit čez noč' čisti nonsens. Če ugotoviš, da nisi kompatibilen, lahko to narediš tudi čez noč. Ampak mogoče na drugačen način kot pa v neresnosti. Resna zveza nastopi, ko prva asociacija na partnerja ni več 'oh, kako bi ga naskočil/a', ampak 'hm, kaj morva nabavit danes za kosilo?'.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se sploh ne obremenjujem s tem kaj je resna veza in kaj ne. Če se imam z osebo fajn, jo lahko poimenujejo tudi traktor.

Če je težko definirat resno vezo, potem najprej definiraš vse tisto kar ni resna veza. Definicija fuckbuddy-ja je jasna, ipd...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Poimenovanje resne zveze je zelo nehvaležno "opravilo"....že zvezo je težko definirat, kaj šele tisto resno.

Čist v okvirih je zame resna zveza tista, ki združuje zvestobo (čeprav naj bi bila zvestoba pomanjkanje priložnosti, ampak ajde
tongue-1.gif
), predanost, skupno reševanje skupnih in posameznih problemov, načrtovanje skupne prihodnosti, skupno preživljanje prostega časa, dopustov..... Po kolikem času je neka zveza resna, je za moje pojme nemogoče posplošiti. Pri nekaterih po dveh mesecih, spet pri drugih po enem letu. Odvisno od tega kakšna sta človeka, ki sta skupaj in na kakšen način poteka vse skupi. Hitro ali počasi. Skupno življenje je pa sigurno dober imenovalec za resno zvezo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
resna zveza je od takrat naprej, ko bejba začne HLAČE nosit v bajti....takrat veš, da ti nema spasa....nimaš kam
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Sej se od nobene zadeve (resne, neresne) ne moreš odklopit čez noč, IMO.

Torej me še vedno sanjaš? Pa tako zanič sem bil. 15sekund.press
grin1.gif

Nazadnje uredil moderator:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zvezo sestavljata dva, kaj pa je resna pa neresna pa določata sama. Jaz se z mojo vidim tu pa tam pa tu pa tam,
pa sma resna. Eni se vidijo vsak dan pa so manj resni. Vedno pravim da resnost zveze je variabilno, vsak par posamezno
jo določa, pri enih je neresnost če se ne pokličejo vsak dan 6x, pri drugih pa 6 tednov. Tako da je kar težko odgovorit.

Lahko je nekomu resna zveza pa ma več punc/fantov. Zakaj pa ne.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Se strinjam MiKa....ko začneš enkrat gledat v skupno prihodnost, ko ne gledaš več "jaz" in "on", ampak dve osebi postaneta "midva". In ko se vse giblje v smeri midva, in ni več tistega jaz bom to, ti pa kar hočeš...potem mislim, da je to resno.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Resna zveza je zame takrat, ko ležim na kavču Vili pa kuha južno pa vmes skoč v kopalnico prečekirat, če je pralni stroj že opral, meni prinese za pokušino, da vidm a je okusno, če je pa exstra kul pa še lika srajce, vse zame samo da sem tih
evil.gif

majč